English

Honda se s novým Civicem vydala jinou cestou. Nám se při prvních jízdách zalíbil

Deník.cz / Auto

Model Civic nabízí Honda už padesát let. U nás byla první generace tohoto vozu známá již v době hlubokého socialismu. A to díky jejímu účinkování v seriálu Nemocnice na kraji města, kde ji řídil Josef Abrhám v roli primáře Blažeje.

More from Deník.cz / Auto

Apr 20

Honda Civic Type R si připisuje rekord za nejrychlejší kolo na Nürburgringu

Deník.cz / Auto

7 minut a 44,881 sekundy. To je nový oficiální rekord pro sériové automobily s pohonem předních kol, který si na německém okruhu Nürburgring – modle všech evropských nadšenců do aut – připsala Honda. Samozřejmě se svým vylepšeným Civicem…

Apr 13

Nová Acura Integra Type S je vlastně Honda Civic Type R pro Ameriku

Deník.cz / Auto

Některá auta prostě stojí za zmínku i přesto, že se na náš trh oficiální cestou nedostanou. Konkrétně tahle Acura, která je snem všech nadšenců do lehkonohých sportovních předokolek. S manuální převodovkou, parádním výkonem a sympatickou…

Aug 1

Výkon motoru v nové Hondě Civic Type-R opět trošku naroste

Deník.cz / Auto

Zhruba o deset koňských sil by měl narůst výkon dvoulitrového agregátu. Zvýší se také nejvyšší točivý moment.

May 10

Corolla je nejprodávanějším autem světa. Toyota má i nejúspěšnější SUV

Deník.cz

Toyota Corolla si drží čelní pozici na globálním automobilovém trhu. Japonská automobilka však zajímavě boduje i dalšími modely. V desítce nejprodávanějších vozů planety má kromě Corolly i další dva modely.

Mar 1

Honda vezme Civic Type R na slavné okruhy. Touží po rekordech

Deník.cz / Auto

Je hezké vědět, že i v době, kdy většina velkých automobilek mluví hlavně o autonomním řízení a elektrifikaci, myslí ještě někdo stále i na rychlost. Konkrétně Honda se rozhodla ukázat, jak rychlý umí být poslední Civic Type R a míní…

Sep 11

Ostrá Honda Civic Type R dostala k narozeninám rozkošnou sekačku

Deník.cz / Auto

Teď popravdě nevíme, jestli si Honda dělá sama ze sebe legraci, nebo jestli návaznost na letitý vtip „Honda=sekačka“ nebyla zamýšlená. Tak či tak ale japonská automobilka představila speciální autonomní sekačku navrženou podle posledního…

Aug 17

Nová Honda Civic dostane i naftový motor. Šestnáctistovka nabídne 120 koní

Deník.cz / Auto

Honda podle očekávání rozšíří nabídku motorizací nového Civicu o 1,6litrový turbodiesel. Zákazníkům jej nabídne v březnu příštího roku.

Aug 2

První dojmy: Honda Civic Type R trochu vyměkla, je ale rychlejší a schopnější

Deník.cz / Auto

Na první pohled se může zdát, že ostrý Civic bez nějakých větších změn navazuje na svého předchůdce. Není to ale pravda, pod divokou a "okřídlenou" karoserií se ukrývá dost důležitých změn. A ty přinášejí znatelnou změnu charakteru.

Apr 25

VIDEO: Nová Honda Civic Type R je nejrychlejší předokolkou na Nürburgringu

Deník.cz / Auto

Když Honda v březnu představila novou generaci ostrého Civicu Type R, dalo se tušit, že s ní provede útok na nejrychlejší předokolkový čas na slavném Nürburgringu. A opravdu se stalo. Úspěšně.

Oct 1

Nová Honda Civic Type R bude opět vypadat agresivně. Prohlédněte si prototyp

Deník.cz / Auto

Honda si pro letošní autosalon v Paříži připravila jedno milé překvapení. Kromě produkční verze nové generace "evropského" hatchbacku Civic totiž přivezla také ostrý Civic Type R. I když zatím jen ve formě prototypu.

Sep 16

Nová Honda Civic je venku. Dorazí začátkem příštího roku, i s tříválcem

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Honda konečně představila evropskou podobu desáté generace modelu Civic. Nové provedení pětidveřového hatchbacku opět dostalo výrazný design, od předchůdce se ale přesto velice liší.

Aug 15

Nový Civic: Honda už ukázala i hatchback, zatím ale jen pro USA

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Honda uvádí na severoamerický trh další verzi desáté generace modelu Civic. Po sedanu a kupé přišla řada na pětidveřový hatchback. V Evropě si na něj ale ještě počkáme.

Aug 15

Nový Civic: Honda už ukázala i hatchback, zatím je pouze pro USA

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Honda uvádí na severoamerický trh další verzi desáté generace modelu Civic. Po sedanu a kupé přišla řada na pětidveřový hatchback. V Evropě si na něj ale ještě počkáme.

Mar 10

Honda prý zvažuje ostrou verzi NSX Type R. Byla by lehčí a jen zadokolka

Deník.cz / Auto

Automobilka Honda prý uvažuje o ostré verzi sportovního modelu NSX. Jmenovala by se tradičně Type R a měla by nabídnout nižší hmotnost a především pohon pouze zadních kol.

Mar 2

Honda v Ženevě ukazuje, jak bude vypadat nový Civic

Deník.cz / Auto

Japonská automobilka Honda na ženevském autosalonu vystavuje prototyp modelu Civic desáté generace. Produkční verze pětidveřového hatchbacku se jistě bude v detailech lišit, ale představu o jejích tvarech dává dostatečnou.

Nov 30

TEST: Poslušný divoch. Honda Civic Type R je nový vládce okresek

Deník.cz / Auto

S vývojem ostrého Civiku si Honda dávala fakt načas. Výrobce pak navíc netrpělivé fanoušky škádlil postupným poodhalováním vzhledu, techniky i dynamických vlastností. A také sliby o mimořádném autě. Nedivil bych se, kdyby někdo od Type R…

Sep 25

Nová Honda Civic do Evropy dorazí v roce 2017. Američané se dočkají ještě letos

Deník.cz / Auto

Zatímco Američané se desáté generace Hondy Civic dočkají ještě letos na podzim, do Evropy novinka dorazí až v roce 2017.

Apr 2

Honda Civic Type R má českou cenu. Japonský hot hatch bude stát 860 tisíc

www.denik.cz

České zastoupení automobilky Honda oznámilo ceny ostrého hatchbacku Civic Type R. Prodej bude zahájen v září.

Mar 3

Honda Civic Type R je konečně venku. Má 310 koní a stovku dá za 5,7 sekundy

www.denik.cz

Automobilka Honda po pětiletém čekání představila ostrou verzi hatchbacku Civic. Novinka vypadá hodně nadějně: dostala přeplňovaný motor s výkonem 310 koní, funkční styling a prý i skvělé jízdní vlastnosti. Honda dokonce auto označuje…

Feb 12

Honda v Ženevě odhalí produkční Civic Type R. Pojede prý až 270 km/h

www.denik.cz

Dlouhé čekání na novou Hondu Civic Type R se konečně blíží ke konci. Produkční verze ostrého japonského hatchbacku se představí na začátku března v Ženevě. Ještě předtím ale výrobce nabízí několik dalších informací.