English

Naše pomoc je účinná, chválí Fiala vládní boj s chudobou

Seznam Zprávy

Česko má před sebou v čele Rady EU řadu úkolů, nacházet chce hlavně shodu mezi členskými zeměmi při snaze zmírňovat dopady současných krizí. Jednu krizi má přitom sama vláda za sebou. Jak si s ní poradila? A jak dobře povede Unii?

More from Seznam Zprávy

Jun 25

Ukrajinci už dostali první munici z české iniciativy, oznámil Fiala

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina se dlouhodobě potýká s nedostatkem dělostřelecké munice. Podle plánu by mohla do konce roku dostat asi půl milionu kusů.

May 28

Fiala: První munice z české iniciativy už brzy dorazí na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Ukrajina by podle českého premiéra měla mít právo útočit západními zbraněmi na vojenské cíle na ruském území. Podle šéfa NATO Jense Stoltenberga by to neznamenalo zatažení aliance do konfliktu.

May 4

Fiala: Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády

www.seznamzpravy.cz

Česko s Ukrajinou jedná průběžně na všech úrovních, země napadená Ruskem potřebuje především zbraně a munici, řekl český premiér v rozhovoru s ČTK.

Apr 5

Česko musí vrátit EU některé evropské dotace, které dostali velcí farmáři

www.seznamzpravy.cz

Podle Evropské komise není investiční podpora poskytnutá Českou republikou v letech 2017 a 2018 některým velkým českým zemědělským podnikům v souladu s pravidly EU.

Jan 13

Rozdělení premiéři. Fiala není přesvědčen, že by jednání V4 mělo výsledky

www.seznamzpravy.cz

V4 tvoří Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Postoje maďarského premiéra Viktora Orbána a nového slovenského předsedy vlády Roberta Fica se však v poslední době na evropské úrovni liší od těch českých a polských.

Dec 12

Česko bude na jednání EU chtít mírnější verzi emisní normy, říká Kupka

Seznam Zprávy

Česko bude na finálních nadcházejících jednáních o podobě emisní normy Euro 7 prosazovat realistické nastavení technických detailů výroby automobilů, řekl na úterní tiskové konferenci ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Jun 9

Komentář: Polsko ničí i české klima. Fialovi je to asi jedno

www.seznamzpravy.cz

Nová rozsáhlá mezinárodní studie varuje, že oteplování zaviněné člověkem nebývale zrychluje. Současně Polsko uvedlo, že nezavře hnědouhelný důl Turów a elektrárnu na hranici Česka. Padáme do žhavé lávy, ale leckomu je to jedno.

Mar 24

Petr Dvořák bude obhajovat post šéfa České televize

Seznam Zprávy

Před Českou televizí jsou podle Dvořáka nové výzvy, kterých se chce účastnit.

Jan 3

Obrazem: Devět českých premiérů na večeři u Fialy

www.seznamzpravy.cz

Na oslavu 30 let výročí vzniku samostatné České republiky přišlo na pozvání Petra Fialy devět jeho předchůdců. Podívejte se na fotky z výjimečného setkání.

Nov 22

Novým ředitelem národního parku České Švýcarsko bude Petr Kříž

www.seznamzpravy.cz

Novým ředitelem Správy národního parku České Švýcarsko se stane Petr Kříž, který působí v CHKO České středohoří. Ministr životního prostředí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho jmenuje zítra.

Nov 1

Fiala: Silné české firmy budou mít možnost uplatnit se na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) označil cestu české vlády do Kyjeva za úspěšnou a přínosnou pro obě země. Podle premiéra je „nezvykle příznivá situace“ pro české firmy, aby se tam uplatnili a pomohli s obnovou Ukrajiny.

Jul 21

Březina: Česko jako lídr protiruského odporu? To není jednání v zájmu českých lidí

www.seznamzpravy.cz

V půlce června miliardář Tomáš Březina jako jeden z prvních oznámil, že nasbíral přes 50 tisíc podpisů, a splnil tak zásadní podmínku pro to, aby mohl kandidovat na prezidenta. Proč si myslí, že má šanci uspět?

Feb 4

Konec pandemie v zemích českých. Alespoň podle Petra Fialy

Seznam Zprávy

Petr Fiala zřejmě vyhlásil vítězství nad omikronem, říká komentátor Martin Čaban. „Rozhodně si ale nemyslím, že otevřením hospod dojde ke stmelení české společnosti,“ dodává v podcastu Stopáž.

Jan 1

Bude to nejtěžší rok od vzniku Česka, řekl Fiala. Babiš: Pan premiér straší

Seznam Zprávy

Podle premiéra čelí Česko trojímu nebezpečí - růstu cen energií, inflaci a pokračující epidemii covidu.

Oct 29

Glosa: Stěhováky pro premiéra! Petr Fiala by si měl najít lepší domov

Seznam Zprávy

Premiér usazený ve vile s luxusním výhledem na Prahu paradoxně není znakem papalášství, jak se asi obávali někteří Fialovi předchůdci.

Jul 20

Komentář: Kašlu na to. Jak český premiér odepsal českou kulturu

Seznam Zprávy

Kultura je v očích širší veřejnosti, Babišových „normálních Čechů“, čímsi podezřelým. Není divu, že v aktuálním předvolebním románu Babišových stratégů má prostor přinejlepším směšný.

Apr 21

V Brně chystají českou premiéru muzikálu Jane Eyrová

www.seznamzpravy.cz

Městské divadlo Brno připravuje první české uvedení muzikálu Jane Eyrová podle slavného románu Charlotte Brontëové. Premiéra se měla konat 23. dubna. Pro veřejnost však zatím hrát nelze kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Nov 10

Do finále „evropských Oscarů“ se dostaly dva české snímky

Seznam Zprávy

Do finále letošních Evropských filmových cen se dostaly dva filmy s českou účastí.

Apr 21

Filharmonie Brno připravuje české premiéry Larchera a Glasse

www.seznamzpravy.cz

Filharmonie Brno na příští sezonu připravuje české premiéry skladeb Thomase Larchera a Philipa Glasse i pokračování v oslavách 250. výročí narození Ludwiga van Beethovena.

Mar 22

Poprask na českých stavbách. Z Česka odjíždějí Ukrajinci

Seznam Zprávy

Během posledních dvou týdnů Česko opustily stovky lidí, kteří ještě koncem února pracovali pro tuzemské firmy. Chtěli to stihnout před vyhlášením karantény a uzavřením hranic kvůli obavám z šíření nového typu koronaviru. České…