English

Odvolaný Perebyjnis povýší. Zamířit může přímo k Zelenskému

Seznam Zprávy

Informace, že v Praze skončí ukrajinský ambasador Jevhen Perebyjnis, přišla náhle. Doma na Ukrajině ho ale podle informací Seznam Zpráv čeká odměna za úspěšnou misi v České republice.

More from Seznam Zprávy

May 30

Blinken i Stoltenberg v Praze ocenili pomoc Česka

Seznam Zprávy

Americký ministr zahraničí i šéf NATO v Praze ocenili roli, kterou hraje Česká republika při pomoci Ukrajině. Vyzdvihovali zejména českou iniciativu, na základě které mají na území napadené země brzy přijít první dodávky munice.

Jan 7

Česká pomoc pro Ukrajinu: psychedelika na válečná traumata

www.seznamzpravy.cz

Tým českých lékařů testuje možnosti léčby válečných traumat u ukrajinských vojáků i civilistů pomocí takzvané psychedeliky asistované terapie. Vládní zmocněnec aktivitu podpořil.

Nov 1

Pražský exprimátor povede kancelář nového šéfa České televize

www.seznamzpravy.cz

Dosud sbíral zkušenosti jako ministr, poslanec, primátor Prahy či šéf šachistů. Nyní se Igor Němec stal vedoucím sekretariátu nového ředitele České televize.

Sep 13

České miliony mohou pomoci ušetřit Hollywoodu miliardy

www.seznamzpravy.cz

Brněnský fond Look AI Ventures zainvestoval do londýnského startupu Electric Sheep, který chce udělat revoluci v postprodukci filmového materiálu.

Aug 22

Obrazem: Tým českých hasičů vyrazil do Řecka na pomoc

www.seznamzpravy.cz

Hasiči a záchranáři vyrazili na 1800 kilometrů dlouho cestu na pomoc Řekům. 33 kusů hasičské a záchranářské techniky jede k řeckému městu Alexandrupoli, které lesní požáry nyní bezprostředně ohrožují.

Jan 13

„Ty útoky by nikdy nepřestaly,“ říká Wollner k odchodu z České televize

Seznam Zprávy

Investigativní novinář Marek Wollner v pátek po téměř čtvrt století skončil v České televizi. Odešel po vzájemné dohodě poté, co si některé bývalé zaměstnankyně stěžovaly na šikanu či sexuální obtěžování. Wollner se nařčení brání.

Nov 24

Jak zachránit české penze: Odchod až v 68 letech a větší propad příjmů

Seznam Zprávy

Na ministerstvu práce vznikají návrhy, jak zachránit penzijní systém. Ve hře jsou pozdější odchod do důchodu a relativní snížení penzí k průměrné mzdě.

Jul 11

Perebyjnis v Praze skončí zřejmě během srpna, poté se vrátí do Kyjeva

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský velvyslanec v ČR Jevhen Perebyjnis v Praze skončí zřejmě během srpna. Následně počítá s návratem do Kyjeva na ukrajinské ministerstvo zahraničí.

Jun 29

Česká pošta chystá navzdory odchodu šéfa dál prodej centrály

www.seznamzpravy.cz

Česká pošta požádá Ministerstvo vnitra o vyjmutí svého sídla v centru Prahy z určeného majetku. To má otevřít cestu k prodeji části lukrativní budovy. Děje se to v době, kdy šéf pošty Roman Knap oznámil konec ve funkci.

May 4

Vizita: Česká onkologie je skvělá, ale potřebuje pomoc

www.seznamzpravy.cz

Představujeme vám Vizitu – newsletter Martina Čabana plný postřehů o českém zdravotnictví a jeho přesazích do politiky. Níže si můžete přečíst ukázku.

Mar 13

Doma se nestihly ani rozloučit, z české pomoci jsou v šoku

www.seznamzpravy.cz

Chtěly zůstat doma na Ukrajině, i když rodiče žijí v Česku. 24. února 2022 se Ivaně a Dianě změnil život. Okamžitě opustily rodný Užhorod. Tady jsou v šoku z toho, jak Češi dokážou uprchlíkům pomáhat. Máte srdce a duši, vzkazují.

Feb 10

Česká módní značka poráží covid. S obleky přišla v době prázdných kanceláří

Seznam Zprávy

Mladá česká módní značka John & Paul se loni navzdory pandemii posunula k novému rekordu. Její mateřská firma Gentleman Store měla poprvé tržby sto milionů. Letos chystá výpad do Německa.

Jul 8

České coworkingové kanceláře vytlačily polskou konkurenci a chtějí posilovat

Seznam Zprávy

Byznys s coworkingovými kancelářemi se začíná konsolidovat. Z Česka odchází společnost Business Link patřící do koncernu Skanska. Její aktivity přebírá český konkurent Scott & Weber. Odborníci přesto očekávají další růst trhu.

May 26

Tři dluhy končícího ministra Arenbergera, které odchod neřeší

Seznam Zprávy

Petr Arenberger řekl, že k rezignaci ho dotlačila dotěrnost médií. Věcné otázky, které směřují na jeho majetek a příjmy, však stále nezodpověděl.

May 5

Zkrachovalý finanční žralok se vrátil pro podíl v přední české realitní kanceláři

Seznam Zprávy

Přestože investiční společnost Arca Investments nezvládá splácet obří dluh ve výši 19 miliard korun, ovládla menšinový podíl v přední tuzemské realitní kanceláři M&M reality. Je to výsledek námluv obou firem z minulého roku.

Feb 27

Obrazem: Česká kultura dnes večer volá o pomoc

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze zkoušky festivalu Národ sobě - kultura tobě, který se v sobotu večer koná v Národním divadle. Dvě stě českých umělců chce upozornit na situaci v české kultuře. Přímý přenos vysílá ČT art ve 20:10.

Jan 19

Písařovicová o odchodu z České televize. Byla jsem unavená

www.seznamzpravy.cz

Moderátorka Daniela Písařovicová po dlouholeté spolupráci opustila Českou televizi. V novém díle Ušáku řekla, co ji k tomu vedlo i proč si jako novou výzvu vybrala DVTV.

Jan 5

Česká cestovní kancelář Firo-tour už neexistuje. Nemá pojištění

Seznam Zprávy

Důsledky pandemie koronaviru, dluhy a jedna neplatná smlouva o pojištění proti úpadku. Česká pobočka Firo-tour už nesmí fungovat jako cestovní kancelář. Jednání o obnovení dále probíhají. Úpadek však vyloučit podle firmy nelze.

May 14

Po stopách ruského špiona v Praze: setkal se s českými politiky

Seznam Zprávy

Andrej Viktorovič Končakov působí dva roky jako ředitel Ruského střediska vědy a kultury. Z této pozice se pak mohl zcela legitimně dostat k řadě významných českých představitelů.

Mar 3

České cestovní kanceláře bojují s koronavirem. A také s panikou

www.seznamzpravy.cz

Cestovní ruch se kvůli epidemii nového koronaviru propadá. Evropská unie přichází kvůli zrušeným turistickým cestám o miliardu eur měsíčně. České cestovní kanceláře zaznamenávají úbytek poptávky, ale o letní sezonu se prozatím nebojí.…