English

GIBS prověřuje zapojení šéfa špionů do možného úniku informací

Seznam Zprávy

AKTUALIZOVÁNO. Petr Mlejnek, ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace, byl vypovídat na policii kvůli svým kontaktům na Michala Redla, obviněného v kauze Dozimetr. Seznam Zprávy zjistily, že se do prověřování zapojila GIBS.

More from Seznam Zprávy

Jun 28

Obviněné z kauzy Dozimetr čeká soud

Seznam Zprávy

Obžalobu v kauze Dozimetr podal žalobce k soudu pro Prahu 9 na devět lidí. Podle vyšetřovatelů se podíleli na systematické korupci a ovlivňování veřejných zakázek. Mezi důkazy jsou odposlechy i výpověď jednoho z obžalovaných.

Jun 6

Podle inspekce policisté nemohli střelbě na fakultě zabránit. Pozůstalí GIBS kritizují

www.seznamzpravy.cz

Generální inspekce bezpečnostních sborů uvedla, že žádný z policistů, kteří zasahovali při prosincové střelbě na filozofické fakultě, není podezřelý ze spáchání trestného činu. Podle šéfa GIBS nemohla policie útoku předejít.

May 16

Policie po útoku na Fica řešila bezpečnostní opatření s „chráněnými“ ministry

www.seznamzpravy.cz

Na středeční útok na slovenského premiéra Roberta Fica zareagovala i česká policie.

Mar 17

Ministr Kupka při debatě: Babiš je opravdu bezpečnostní riziko

www.seznamzpravy.cz

Podle ministra dopravy Martina Kupky (ODS) sám Andrej Babiš potvrdil, že je bezpečnostním rizikem. Prohlásil to v diskuzním pořadu CNN Prima News Partie.

Sep 6

Vláda odsouhlasila nového šéfa GIBS

www.seznamzpravy.cz

Vláda na dnešním jednání podpořila jmenování dosavadního náměstka Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Víta Hendrycha na pozici ředitele inspekce.

Aug 25

Žalobce, kteří řeší kauzy politiků v Brně a ministra, má řídit nynější šéf GIBS

www.seznamzpravy.cz

Jméno kandidáta na nového olomouckého vrchní žalobce vzešlo z výběrového řízení, které vyhlásilo před zhruba pěti týdny Nejvyšší státní zastupitelství. Jmenovat ho ale nyní musí ještě ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Jul 28

Jak číst policejní kombinaci Dozimetru?

Seznam Zprávy

Stále nacházíme nové a nové důkazy o tom, že Vratislava Mynáře při jeho misi na Pražském hradě zajímalo především jeho vlastní konto. A vrátili jsme se také ke kauze, která před rokem ohrožovala vládní koalici.

Mar 29

Ministr spravedlnosti má informace, které mohou prospět podezřelým, připustil žalobce

Seznam Zprávy

Vrchní státní zástupce z Olomouce připustil, že poskytl ministrovi spravedlnosti informace, jejichž znalost může prospět osobám vyšetřovaným v brněnské bytové kauze. Mezi ně však patří také ministrovi známí.

Mar 1

Ministr Blažek zjišťuje osobní informace o žalobkyni kauzy, v níž ho prověřují

Seznam Zprávy

Pavel Blažek se nadstandardně zajímá o brněnskou bytovou kauzu, v níž figurují jeho známí a v níž se objevuje i jméno jeho samotného. Jako ministr poslal žalobcům na kauzy 9 žádostí o informace, Brna se.jich týkají už 4 z nich.

Sep 15

Hlavní obviněný z Dozimetru je na svobodě

Seznam Zprávy

Propuštění Michala Redla na svobodu se odehrálo přesně v den, kdy vyšetřovatelům skončila lhůta pro to, aby mohl být ve vazbě kvůli ovlivňování svědků.

Aug 25

Bezpečnostní výbor po „grilování“ Mlejnka: Nevidíme důvod k jeho odvolání

Seznam Zprávy

Šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek předstoupil ve čtvrtek odpoledne před členy sněmovního bezpečnostního výboru. Důvodem byly jeho styky s podnikatelem Michalem Redlem, podle policie hlavní postavou kauzy Dozimetr.

Aug 23

„Nešťastná“ kauza Mlejnek: S ministrem mají co vysvětlovat, říká Žáček

www.seznamzpravy.cz

Šéfa civilní rozvědky Mlejnka a ministra vnitra Rakušana čeká ve čtvrtek slyšení před poslanci. Vysvětlovat budou své styky s podnikatelem Redlem obviněným v kauze kolem pražského dopravního podniku. Co chtějí poslanci slyšet?

Aug 17

Mlejnek zůstává šéfem rozvědky. Pomáhal s kauzou Dozimetr, řekl premiér

Seznam Zprávy

Na postu ředitele civilní rozvědky nedojde ke změně. Ministři si vyslechli argumenty Petra Mlejnka k jeho stykům se stíhaným Michalem Redlem a rozhodli se ho ve funkci podržet. Prozatím.

Aug 17

Mlejnek byl předvolán na vládu. Bude vysvětlovat své styky s Redlem

www.seznamzpravy.cz

Nový šéf civilní rozvědky bude dnes ministrům vysvětlovat své styky s podnikatelem obviněným z korupce v kauze Dozimetr. Na vládu byl pozván i zástupce tajných služeb.

Aug 16

O přísnější prověrce Mlejnka rozhodnou jeho podřízení

www.seznamzpravy.cz

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) hájí ředitele civilní rozvědky Petra Mlejnka tím, že má bezpečnostní prověrku a navíc nyní žádá o její vyšší stupeň. Prověřovat ho tak budou jeho vlastní podřízení.

Aug 16

Rakušan mění vysvětlení, proč instaloval Mlejnka

Seznam Zprávy

Obhajoba ministra vnitra Víta Rakušana v kauze nového šéfa rozvědky Petra Mlejnka dostává trhliny: nejprve tvrdil, že mu kladné reference dali i dva vojenští špioni. Po nových zjištěních Seznam Zpráv přiznal, že s nimi nemluvil.

Jan 7

Generální inspekce vyšetřuje týrání vězně v Pardubicích

Seznam Zprávy

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyšetřuje několik dozorců z pardubické věznice, kteří údajně týrali jednoho z vězňů. Obviněn zatím nikdo nebyl.

Oct 28

Generální inspekce odložila možné úniky z kauzy Vrbětice

Seznam Zprávy

Podle inspekce se neprokázalo, že by informace unikly od policie, trestní řízení navíc neohrozily, uvedl server iRozhlas.cz.

Apr 18

Kulhánek počítá, že se stane ministrem. Informace o změně nemám, říká

Seznam Zprávy

Kandidát na ministra zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) uvedl pro Seznam Zprávy, že počítá se jmenováním ministrem zahraničí příští středu. Informace o žádné změně nemá.