English

Fiala si zve Rakušana. Tři scénáře, jak může kauza Mlejnek dopadnout

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan budou řešit, zda Petr Mlejnek bude i nadále řídit civilní rozvědku. A jaký bude osud samotného ministra vnitra.

More from Seznam Zprávy

Aug 16

Rekordní nedůvěra ve vládu. Fialovi už nevěří ani vlastní voliči

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Jen dvě procenta respondentů podle posledního průzkumu veřejného mínění „rozhodně důvěřují“ vládě Petra Fialy. Naopak, nedůvěra v kabinet je rekordní. Politici berou čísla na lehkou váhu, což je dle expertů velká chyba.

Dec 20

STAN účtuje s exstarostou z Dozimetru. Ten chce mluvit s Rakušanem

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že ve vládním hnutí STAN finišuje proces s vyloučením Petra Hlubučka, bývalého šéfa pražské organizace a jedné z hlavních postav kauzy Dozimetr. Ten si to chtěl vyříkat přímo s ministrem vnitra.

Oct 27

Rakušan chce prověřovat adepty na ministry. A co důvěra? oponuje Bartoš

Seznam Zprávy

S kým se v poslední době stýkali? Odkud jim chodily peníze na účet? Podobným otázkám by v budoucnu mohli čelit všichni adepti na ministra či šéfa klíčového úřadu. Na novince se však v koalici neshodnou.

Oct 18

Premiér Fiala s ministrem vnitra o migraci, uprchlících a práci resortu

www.seznamzpravy.cz

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) navštívil Ministerstvo vnitra, kde spolu s Vítem Rakušanem (STAN) hovořil o nelegální migraci a kontrolách na hranici se Slovenskem, podpoře uprchlíků z Ukrajiny i efektivitě práce úřadů.

Sep 4

Rakušan: Mlejnek odešel, aby tajné službě neškodil. Odposlechy nehrály roli

Seznam Zprávy

Na uvolněné místo šéfa civilní rozvědky má ministr vnitra několik kandidátů.

Sep 2

5:59: Jak dopadla kauza Petra Mlejnka? „Vybrali si variantu nevysvětlovat a odejít“

Seznam Zprávy

Pokus vyslovit vládě nedůvěru zdůvodnila opozice i nesouhlasem s působením Petra Mlejnka v čele rozvědky. Mlejnek už ale v křesle není, v týdnu sám odstoupil. Co k jeho rezignaci skutečně vedlo? Janek Kroupa hostem podcastu 5:59.

Aug 31

Šéf rozvědky Mlejnek končí. „Byl na něj enormní tlak, mrzí mě to,“ řekl Rakušan

Seznam Zprávy

Problémem byly Mlejnkovy kontakty s podnikatelem Michalem Redlem obviněným v pražské korupční kauze Dozimetr.

Aug 23

„Nešťastná“ kauza Mlejnek: S ministrem mají co vysvětlovat, říká Žáček

www.seznamzpravy.cz

Šéfa civilní rozvědky Mlejnka a ministra vnitra Rakušana čeká ve čtvrtek slyšení před poslanci. Vysvětlovat budou své styky s podnikatelem Redlem obviněným v kauze kolem pražského dopravního podniku. Co chtějí poslanci slyšet?

Aug 17

Mlejnek zůstává šéfem rozvědky. Pomáhal s kauzou Dozimetr, řekl premiér

Seznam Zprávy

Na postu ředitele civilní rozvědky nedojde ke změně. Ministři si vyslechli argumenty Petra Mlejnka k jeho stykům se stíhaným Michalem Redlem a rozhodli se ho ve funkci podržet. Prozatím.

Aug 16

Má pevné místo ve vládě, podpořil Fiala Rakušana

Seznam Zprávy

Fiala bude jednat a Rakušanem o kontaktech šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka. O Mlejnkově setrvání ve funkci se premiér konkrétně nevyjádřil.

Aug 16

Rakušan: Reference mi ukázal Mlejnek, v mobilu je nemám

www.seznamzpravy.cz

Kdo skutečně doporučil Petra Mlejnka na šéfa civilní rozvědky? A proč Vít Rakušan mění původní vysvětlení? Seznam Zprávy nabízí kompletní přepis esemeskového rozhovoru, v němž ministra vnitra konfrontovaly s novými zjištěními.

Aug 16

Rakušan mění vysvětlení, proč instaloval Mlejnka

Seznam Zprávy

Obhajoba ministra vnitra Víta Rakušana v kauze nového šéfa rozvědky Petra Mlejnka dostává trhliny: nejprve tvrdil, že mu kladné reference dali i dva vojenští špioni. Po nových zjištěních Seznam Zpráv přiznal, že s nimi nemluvil.

Aug 16

Fiala si zve Rakušana. Tři scénáře, jak může kauza Mlejnek dopadnout

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan budou řešit, zda Petr Mlejnek bude i nadále řídit civilní rozvědku. A jaký bude osud samotného ministra vnitra.

Aug 10

Jedna schůzka s Redlem a šéf pošty skončil. Za Mlejnka se Rakušan postavil

Seznam Zprávy

Zatímco šéf České pošty musel skončit kvůli jedné schůzce s obviněným podnikatelem Michalem Redlem, u šéfa civilní rozvědky ministrovi vnitra Vítu Rakušanovi nevadí ani opakované kontakty.

Jul 2

Měl by Rakušan po kauze Dozimetr vést dál STAN? Kraje mají jasno

Seznam Zprávy

Hnutí STAN si po aféře svého již bývalého člena Petra Hlubučka zvolí nové vedení. Sněm se uskuteční za tři týdny. Obhajující předseda Vít Rakušan má zatím velkou podporu spolustraníků.

Jun 9

Papež přijal ve Vatikánu premiéra Fialu

www.seznamzpravy.cz

Předsedu vlády doprovázela manželka Jana, u setkání s hlavou katolické církve byli také vicepremiér Marian Jurečka a šéf poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Mar 27

Premiér Fiala zlepšil Čechům náladu

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala vzbudil po svém nástupu u veřejnosti možná největší naděje ze všech premiérů. Tím větší propad popularity mu hrozí na podzim, varují však experti.

Nov 28

Zeman jmenoval Fialu premiérem. V pondělí se začne scházet s ministry

Seznam Zprávy

Vlády by se Petr Fiala chtěl s celým kabinetem ujmout nejpozději v polovině prosince.

Nov 11

Fiala nebude premiérem ještě týdny

Seznam Zprávy

Vláda ANO a ČSSD nyní povládne v demisi do chvíle, než prezident jmenuje kabinet nový. Podle hradního kancléře Vratislava Mynáře by to mohlo být v řádu týdnů.

Oct 29

Glosa: Stěhováky pro premiéra! Petr Fiala by si měl najít lepší domov

Seznam Zprávy

Premiér usazený ve vile s luxusním výhledem na Prahu paradoxně není znakem papalášství, jak se asi obávali někteří Fialovi předchůdci.