English

Křupan s geniální pamětí, který strčil do kapsy pražská „S“

Seznam Zprávy

Je to pár týdnů, co si nemohl být jistý, zda jeho klub brzy nenavštíví exekutor. Dnes večer čeká Adolfa Šádka a Viktorii Plzeň zápas Ligy mistrů v Barceloně. Navíc Šádek vévodí žebříčku Top 50 nejvlivnějších osob českého fotbalu.

More from Seznam Zprávy

Dec 17

Losování Ligy mistrů a dalších pohárů. Ve hře bude Sparta

Seznam Zprávy

V pondělí se rozhodne, kdo s kým se utká v prvních jarních zápasech Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Oct 31

Nejlepší fotbalista světa poprvé není z evropské ligy. Messi se vrátil na trůn

Seznam Zprávy

Nejvíce hráčů mezi deseti nejlepšími fotbalisty této sezony má Manchester City - hned čtyři. Z fotbalistů, kteří odešli do arabských lig, neuspěl nikdo.

Jun 10

Večer se hraje finále Ligy mistrů. Rozhodnout může nenápadný trumf City

Seznam Zprávy

Měří jen 173 centimetrů, ale fotbalovým uměním nyní převyšuje všechny ostatní. Portugalský záložník Bernardo Silva rozběhá soupeře a doslova upotí celé hřiště, rozděluje přesné přihrávky a střílí góly.

Mar 15

Výjimečný večer. Haaland dal pět gólů za hodinu v zápase Ligy mistrů

www.seznamzpravy.cz

Byl to rekordní večer na Etihad Stadium -zejména pro norského útočníka Erlinga Haalanda, který vsítil teprve jako třetí hráč v historii pět gólů v jediném zápase Ligy mistrů.

Aug 26

Kterak outsider z nejchudší evropské země urval postup do Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Ve středu večer se zrodila jedna z největších fotbalových senzací nového tisíciletí. Klubu z nejchudší evropské země se podařilo protlačit se všemi čtyřmi předkoly přímo do milionářské Ligy mistrů.

Apr 28

PSG vyzve v Lize mistrů Manchester City. Souboj hvězd i „arabské derby“

Seznam Zprávy

Oba kluby spojuje podobný příběh. PSG i Manchesteru City k úspěchu pomohly ropné dolary, napojení na arabský svět. Semifinále Ligy mistrů proti sobě ale staví dvě názorově různé fotbalové i politické ideje.

Apr 23

Kvůli Superlize UEFA semifinalisty Ligy mistrů nevyloučí. Změn dozná Euro

Seznam Zprávy

Real Madrid, Chelsea i Manchester City nastoupí k semifinále Ligy mistrů. Tyto kluby nebudou potrestány za snahu zorganizovat si vlastní soutěž. Změny naopak čekají turnaj Euro. Nebude se hrát v irském Dublinu a španělském Bilbau.

Apr 19

UEFA bojuje se Superligou. Inovuje formát Ligy mistrů a varuje hráče

Seznam Zprávy

Dvanáct velkoklubů se rozhodlo založit vlastní soutěž a opustit Ligu mistrů. Superliga má být uzavřená, s jen částečnou možností kvalifikace. Zbytek fotbalového světa, včetně UEFA, je proti a zúčastněným zakáže start na Euru a MS.

Apr 6

Souboje gigantů a portugalská Sněhurka. Začíná čtvrtfinále Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Liga mistrů je zpět s plnou parádou. Dočká se Liverpool odvety proti Realu Madrid? Rozjeté City má zastavit zázračné dítě, Porto chce proti Chelsea pokračovat v pohádce a PSG s Neymarem touží sesadit nesmrtelný Bayern.

Feb 16

Nejlepší světový fotbal je zpět. Co očekávat od návratu Ligy mistrů?

Seznam Zprávy

Dlouhé zimní čekání je u konce. Začíná vyřazovací část Ligy mistrů. Boj o ušatý pohár patří gigantům. Svět se těší na souboj Messiho s PSG. Lipsko vyzve Liverpool na cizím stadionu, v akci bude Real Madrid a možná jeden Čech.

Dec 9

Zápas Ligy mistrů odmítli hráči dohrát kvůli rasismu rozhodčího. Mýlili se?

Seznam Zprávy

Rasistické pokřiky na fotbalových stadionech nejsou výjimkou ani při zápasech Ligy mistrů. Vůbec první ukončení utkání kvůli rasismu však nezpůsobili fanoušci, nýbrž nedorozumění mezi hráči a rozhodčím.

Dec 2

Zápas Ligy mistrů bude poprvé pískat žena. Průlom, říká česká rozhodčí

Seznam Zprávy

Středeční duel skupinové fáze Ligy mistrů mezi Juventusem a Dynamem Kyjev se zapíše do fotbalové kroniky. Vůbec poprvé totiž bude utkání Ligy mistrů řídit žena. Frappartová má zkušenosti z francouzské ligy i finále MS žen.

Oct 14

Půl miliardy pro profesionální sport, u fotbalistů z ligy smí trénovat celý tým

Seznam Zprávy

Hlavní hygienička Jarmila Rážová schválila výjimky pro uspořádání tenisového turnaje WTA v Ostravě i pro Octagon, turnaj zápasníků MMA v Brně. Akce se tak mohou uskutečnit, ačkoli jinak je veškeré sportovní dění v zemi zastaveno.

Aug 23

Zazáří Mbappé s Neymarem, či esa Bayernu? Je tu finále Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Zápas o věčnou slávu a fotbalovou nesmrtelnost je tu. Neymar a Mbappé v barvách PSG se postaví Lewandowskému a spol., tedy hvězdám Bayernu ve finále Ligy mistrů. Očekává se ofenzivní koncert, rozhodovat se ale bude v defenzivě.

Aug 22

Svátek covidu nechceme, říká francouzská ministryně před finálem Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Paříž se připravuje na nedělní finále Ligy mistrů. V chorvatské Přímořsko-gorskokotarské župě se množí krádeže. V německém kempu ubytovávají jen s anticovid aplikací. A v bratislavském MHD se potýkají s lajdáckým nošením roušek.

Aug 12

Začíná čtvrtfinále Ligy mistrů. Program zkomplikovaly pozitivní testy

Seznam Zprávy

Milionářská soutěž vstupuje do své finální fáze. Ve hře o slavný ušatý pohár zbývá jen poslední osmička vyvolených. Dohrání Ligy mistrů v Lisabonu zkomplikovaly pozitivní testy na koronavirus.

Aug 10

Dohrání Ligy mistrů v ohrožení. Atlético hlásí dva nakažené

Seznam Zprávy

Španělský tým v oficiálním prohlášení uvedl, že má dva nakažené nemocí covid-19. Oba pozitivně testovaní jsou v izolaci. Jak to ohrozí dohrávání Ligy mistrů a čtvrtfinále Atlética proti Schickově Lipsku?

Jun 29

Plzeň nechá zhotovit pamětní desku jako připomínku 21. srpna 1968

www.seznamzpravy.cz

Plzeň nechá vyrobit pamětní desku jako připomínku 21. srpna 1968, kdy do Československa vpadla vojska Varšavské smlouvy. Bronzová deska bude osazena do dlažby na centrálním náměstí Republiky.

Jun 29

AS Řím souhlasí, aby Schick zůstal v Lipsku na dohrávku Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Kde bude hrát Patrik Schick v příští sezoně? Odpověď na tuhle otázku ještě nikdo nezná. Ale ví se už něco jiného. A sice, že u finiše dohrávané Ligy mistrů v dresu Lipska v srpnu scházet nebude..

Apr 30

Vyprodané derby pražských „S“. Realita blízkých dní, jak je to možné?

www.seznamzpravy.cz

Nesmiřitelní rivalové spojili netradičně síly a vyráží do boje proti koronaviru. Slavia uspořádá se Spartou virtuální derby a výtěžek půjde na podporu zdravotních sester.