English

ANO v Praze změnilo taktiku

Seznam Zprávy

Reportáž Seznam Zpráv z předvolební akce ANO na sídlišti v Praze. Podle kandidáta na primátora Patrika Nachera ANO změnilo taktiku a cílí na vzdálenější čtvrti. „Nepotřebuji mít nad sebou ochránce,“ říká k absenci Andreje Babiše.

More from Seznam Zprávy

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 28

„Přeju vám svět bez Babiše,“ uznal šéf hnutí ANO porážku

www.seznamzpravy.cz

Bývalý premiér Andrej Babiš prohrál ve druhém kole prezidentských voleb s armádním generálem ve výslužbě Petrem Pavlem. Porážku uznal, získané hlasy chce využít ve sněmovních volbách.

Jan 13

TMBK: Andrej Babiš opět pracuje pro naše lidi

www.seznamzpravy.cz

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš se nebojí skromně přiznat, že pomáhá lidem. Úplně se vším. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 9

Rebel hnutí ANO nechce Babiše na Hradě. Primátor Ostravy má nejblíž k Pavlovi

Seznam Zprávy

Vzpurný region. Političtí lídři Moravskoslezského kraje z hnutí ANO nebudou volit v prezidentských volbách svého šéfa Andreje Babiše. Primátor Ostravy Tomáš Macura přiznal, že má nejblíže k volbě Petra Pavla. Podobně Ivo Vondrák.

Sep 16

Odpůrci Babiše? Vidím fanatiky, možná i s psychickými problémy, řekl lídr ANO

www.seznamzpravy.cz

Brněnské hnutí ANO čekají důležité komunální volby. Může v nich dokázat, zda se poučilo z kauzy Stoka, ale i to, jak silná je pozice současné vlády. Podle lídra ANO Andreje Babiše se právě o ní totiž na komunální úrovni rozhodne.

Aug 18

Hnutí ANO má další dva kandidáty na prezidenta, tvrdí Babiš

www.seznamzpravy.cz

Sám Babiš chce své rozhodnutí ohledně kandidatury oznámit 28. října. Do té doby nebudeme nic řešit, říká Alena Schillerová.

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Jan 8

Dobrovský & Šídlo: Druhý život firmy ANO. Co přijde po Andreji Babišovi?

Seznam Zprávy

Budeme tentokrát trochu věštit. Co čeká hnutí ANO po odchodu Andreje Babiše? Může vůbec hnutí přežít odchod svého majitele? Může Babiš najít inspiraci v tom, jak se se svými stranami loučili Klaus a Zeman?

Sep 21

Studenti postavili hnutí Andreje Babiše na roveň Zeleným

Seznam Zprávy

Kdyby o složení Poslanecké sněmovny rozhodovali studenti, dostali by se do dolní komory Parlamentu pouze zástupci čtyř stran.

May 26

ANO v Praze rozhodlo o kandidátce, lídrem je poslanec Nacher

Seznam Zprávy

V hlavním městě členové ANO řešili, kdo bude na kandidátce hnutí premiéra Andreje Babiše.

May 22

Středočeský sněm ANO zvolil za lídra Babiše, exhejtmanka bude trojkou

Seznam Zprávy

Středočeský krajský sněm zvolil svého lídra. Bude jím Andrej Babiš. Rozhodující slovo však bude mít ještě sám premiér. Ten koketuje i s možnou kandidaturou v Ústí nad Labem.

Jun 26

Kauza, která dráždí Babiše, promění hnutí ANO. Chystá se síto v přijímání nováčků

Seznam Zprávy

Jihomoravské ANO, pošpiněné korupční kauzou Stoka, zvolilo nové vedení. Zrestaurování brněnské oblasti bude pozvolné, slibuje nový šéf.

Jun 9

Babiš bude řešit Stoku se 200 členy ANO. Hnutí v Brně očekává další odchody

Seznam Zprávy

„Tohle není konečná,“ říká o změnách předsedkyně brněnské organizace ANO Karin Karasová. Připouští, že škrty může odnést celá oblast.

Jun 5

Konspirace, která zaskočila hnutí ANO. Babiš pojede hasit požár

Seznam Zprávy

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš se podle zjištění Seznam Zpráv chystá koncem příštího týdne navštívit kauzou Stoka nabouranou brněnskou organizaci. Rád by se sešel se všemi tamními členy.

Jun 1

Místopředseda ANO Petr Vokřál v hnutí končí, Babiše to mrzí

Seznam Zprávy

Vokřál jako důvod uvedl, že „nechce dále spojovat své jméno s osobami, které hnutí ANO využívají pouze ke svému osobnímu prospěchu a kteří tak ničí dobrou práci kolegů, kterým se podařil již kus dobré práce.“

Jun 1

Babiš měl obavy z dalšího „megapodrazu“. Pak skončil jeden z lídrů hnutí ANO

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš o víkendu v Brně řešil situaci v jihomoravském ANO. Na organizaci stále doléhá kauza Stoka, rezignoval krajský lídr do voleb Petr Vokřál.

Jun 1

Vláda hlasy hnutí ANO odlehčila Babišovi od problémů, ČSSD byla proti

Seznam Zprávy

Ustanovení ohledně svěřenských fondů, které by se týkalo i Babiše, kritizují opoziční strany či Rekonstrukce státu a Transparency International. Ministerstvo spravedlnosti kritiku odmítá.

May 26

Hnutí ANO mají v rodině. Mohl za námi více stát, vzkázal Babišovi

Seznam Zprávy

Ve druhé části otevřeného rozhovoru pro Seznam Zprávy Jiří Faltýnek popisuje rozbroje v brněnské organizaci hnutí ANO a vysvětluje, proč místo do ODS vstoupil do hnutí ANO.

Oct 13

ON-LINE: Volby do Senátu ovládla ODS, pro hnutí ANO dopadly podle Babiše mizerně

www.seznamzpravy.cz

V senátních volbách vládní strany utrpěly těžkou porážku. Z Babišova hnutí i ČSSD prošel od každého jediný kandidát.