English

Prezidentská volba: Babiš se stále více propadá, Nerudová roste

Seznam Zprávy

Stále více nevolitelný. Tak by se dal shrnout dlouhodobý vývoj šancí Andreje Babiše na zvolení prezidentem, aktuálně ke konci září.

More from Seznam Zprávy

Apr 21

V Polsku skončilo druhé kolo komunálních voleb

www.seznamzpravy.cz

Tyto volby mohou být testem pro současného premiéra Donalda Tuska. Před dvěma týdny v regionálních volbách totiž zvítězila opozice.

Oct 6

Začíná druhé kolo boje o ukrajinské nebe

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Ukrajina by na tom měla být v obraně své kritické infrastruktury před ruskými útoky lépe než loni. Experti ale upozorňují, že výhody v podobě zkušeností a nových zbraní může smazat jeden zcela neprůhledný faktor - munice.

Mar 31

Kam míří Danuše Nerudová: Ve hře jsou i další volby

Seznam Zprávy

Někdejší prezidentská kandidátka Danuše Nerudová už má jasněji v tom, kudy chce pokračovat v politické kariéře. Křeslo v Senátu ze seznamu možností škrtla. Zájem naopak připouští o místo v Evropském parlamentu.

Jan 19

Pavel vyhrál druhé kolo studentských prezidentských voleb

www.seznamzpravy.cz

Studenti „nanečisto“ volili mezi dvěma kandidáty reálných prezidentských voleb. Petr Pavel dostal od středoškoláků téměř 86 % hlasů, Andreje Babiše volilo necelých 14 % studentů. Celkem se přihlásilo 530 škol.

Jan 15

Hrozí, že mladí budou sabotovat druhé kolo. Bod pro Babiše, říká expert

Seznam Zprávy

Výsledek prvního kola prezidentských voleb je těsný. Do finálového boje o Hrad vstupuje jako první Petr Pavel, následovaný Andrejem Babišem. Bude kampaň před druhým kolem o to nevybíravější, o co menší jsou rozdíly v hlasech?

Jan 15

Komentář: Nadějný debakl Danuše Nerudové

www.seznamzpravy.cz

„Její kandidatura v dosud nebývalém měřítku ukázala, že i v Česku dozrává doba pro větší zastoupení žen na nejvyšších mocenských pozicích ve státě, včetně prezidentského úřadu.“

Jan 12

Vlevo dole: Koho ve druhém kole podpoří Andrej Babiš?

www.seznamzpravy.cz

Den do voleb. Danuše Nerudová a Petr Pavel se pustili do bratrovražedného souboje, zatímco Andrej Babiš zase jednou vyhrál na sociálních sítích. Všichni už řeší, kam se přesunou hlasy neúspěšných kandidátů.

Jan 8

První kolo voleb by vyhrál Babiš před Pavlem a Nerudovou, druhé už ne

www.seznamzpravy.cz

Vyplývá to z volebního modelu agentury STEM pro CNN Prima News.

Jan 5

Druhé kolo prezidentských voleb 2023: Co potřebujete vědět

www.seznamzpravy.cz

První kolo prezidentských voleb nerozhodlo. Do druhého kola postoupil Petr Pavel a Andrej Babiš. Kdy se uskuteční, kdy budou debaty a co voličský průkaz?

Dec 18

Průzkum pro ČT: Těsně vede Nerudová, druhé místo si dělí Babiš s Pavlem

www.seznamzpravy.cz

Podpora prezidentských kandidátů Danuše Nerudové, Andreje Babiše a Petra Pavla se podle posledního volebního modelu vyrovnává. Nerudová by v prvním kole zvítězila o pouhého půl procenta, Babiš a Pavel by pak získali shodně.

Dec 18

Zeman podpoří ve volbách Babiše, průzkumům pro druhé kolo nevěří

Seznam Zprávy

Podle prezidenta Miloše Zemana má bývalý premiér jako jediný z kandidátů zkušenosti z politiky.

Dec 18

Nerudová: Vůči Pavlovi mám výhrady, ale ve druhém kole bych ho podpořila

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš nechodí do volebních debat kvůli strachu, myslí si Danuše Nerudová. Kdyby se kandidát hnutí ANO dostal do druhého kola a čelil Petru Pavlovi, podpořila by generála Pavla.

Dec 9

Prezidentská volba teď: Nerudová vyhrává 1. kolo, Babiš bez šance na zvolení

Seznam Zprávy

Ve druhém kole by Danuše Nerudová i Petr Pavel porazili Andreje Babiše. Potenciální duel Nerudová–Pavel v modelu chybí.

Oct 6

Prezidentská volba: Danuše Nerudová v šancích předběhla Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Andrej Babiš se propadl na třetí místo. Největší šance na zvolení má podle sázkařů Petr Pavel, druhá je ekonomka Danuše Nerudová.

Oct 2

Kdo má šanci i ve druhém kole, ten bude kandidátem ANO na prezidenta

Seznam Zprávy

Na konci října chce hnutí ANO oznámit, zda a případně koho nominuje do prezidentských voleb. Koalice Spolu se k tomu vyjádří už příští týden.

Sep 16

Median: V boji o Hrad vede Babiš, druhé kolo by ale vyhrál Pavel

www.seznamzpravy.cz

V prvním kole prezidentských voleb by vyhrál Andrej Babiš, ale jeho podpora mírně klesla. Druhý by skončil Petr Pavel a třetí ekonomka Danuše Nerudová, která si výrazně polepšila.Ukázal to srpnový volební model agentury Median.

Aug 18

První kolo prezidentské volby by vyhrál Babiš, ale druhé Pavel, tvrdí průzkum

Seznam Zprávy

Pro první kolo prezidentské volby má stále největší podíl hlasů Andrej Babiš, ale v druhém kolo by ho porazil někdejší vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Vyplývá to z aktuálního volebního modelu agentury Median.

Aug 1

Prezidentský model: První kolo by vyhrál Babiš, Pavel se ale dotahuje

www.seznamzpravy.cz

První kolo prezidentských voleb by vyhrál šéf hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš s 25,5 % hlasů. Na druhém místě by byl někdejší vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel s 21 %, vyplývá z volebního modelu Median.

Apr 10

Macronovce straší druhé kolo, Le Penová není bez šancí

Seznam Zprávy

I když její program zůstává krajně pravicový, v očích mnoha Francouzů šéfka Národního sdružení lépe chápe, co je trápí. Střet Marine Le Penové s Emmanuelem Macronem ve 2. kole prezidentských voleb je nejpravděpodobnější variantou.

Jun 30

Polské druhé kolo bude thriller, sázka na nacionalisty se nevyplatí

Seznam Zprávy

Andrzej Duda vyhrál první kolo polských prezidentských voleb, výhru v tom druhém ale zdaleka nemá jistou, říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy publicista konzervativního polského týdeníku Do Rzeczy Łukasz Warzecha.