English

Za útok koláčem sražení ženy do kolen? Nevíme, kdy poletí nůž, tvrdí šéf policie

Seznam Zprávy

Policie už druhý den kontroluje hranici se Slovenskem. Snaží se odradit gangy pašeráků, kteří do Evropy převádějí uprchlíky, hlavně ze Sýrie. Má to smysl?

More from Seznam Zprávy

Jun 19

Biden přitvrdil vůči migrantům. „Nezastaví je to,“ zní od Lékařů bez hranic

Seznam Zprávy

Situace je nyní plná nejistot, říká v rozhovoru o dění na hranicích USA a Mexika Adriana Palomaresová z Lékařů bez hranic. Ti kvůli Bidenovu novému nařízení připravují pohotovostní plán, který pomůže s náporem migrantů.

May 13

Známý pašerák lidí byl zatčen v Iráku. Pomohla ho najít BBC

www.seznamzpravy.cz

Pašerák pod přezdívkou Škorpion během několika let přepravil přes Lamanšský průliv do Velké Británie tisíce migrantů. K jeho zatčení přispěl investigativní tým BBC, který pašeráka vystopoval.

Feb 3

Při amerických úderech v Sýrii a Iráku v pátek zahynulo nejméně 45 lidí

www.seznamzpravy.cz

Spojené státy podnikly v pátek večer letecké údery na proíránské skupiny v Iráku a Sýrii. Washington iráckou vládu o útocích předem informoval. Ve východní Sýrii zemřelo nejméně 29 členů proíránských milic.

Dec 7

Rusko láká migranty od finských hranic do války na Ukrajině, tvrdí BBC

Seznam Zprávy

Zadržení cizinci s prošlým vízem, kteří čekají na vyhoštění, dostávají k podpisu rusky psané dokumenty o službě v armádě.

Nov 1

Sever Evropy spojuje síly pro vracení migrantů

Seznam Zprávy

Připravují se například společné lety odmítnutých žadatelů o azyl nebo pomoc migrantům, aby se začlenili v zemích původu.

Sep 27

Fotky svatební tragédie v Iráku: Oheň zabil sto lidi, zřejmě i novomanžele

www.seznamzpravy.cz

Nejméně 100 lidí zemřelo a 150 bylo zraněno při požáru, jenž vypukl během svatebních oslav ve městě Karakoš na severu Iráku. Požár patří k nejtragičtějším v Asii za posledních 15 let.

Sep 27

Na svatbě v Iráku vypukl mohutný požár. Zabil nejméně 100 lidí

www.seznamzpravy.cz

Příčina požáru zůstává dosud nejasná. Podle zahraničních médií první zprávy z místa naznačují, že požár zavinily ohňostroje odpálené během ceremonie.

Jul 29

Nebezpečnější, delší, přesto rušná. Migranti našli novou cestu do Evropy

Seznam Zprávy

Běžence neodrazuje ani vysoké riziko smrti. Přísnější ostraha Středomoří donutila migranty směřující do Španělska volit novou, tzv. atlantskou trasu. Byť celkově do země přichází méně lidí, obliba cesty na Kanárské ostrovy roste.

Nov 24

Fotky hranic se Slovenskem: Ilegální migranti i zadržený převaděč

www.seznamzpravy.cz

Policistům neunikne žádný vůz, osobní ani nákladní. Od začátku podzimních kontrol objevili již devět tisíc ilegálních migrantů a víc jak sto převaděčů. Podívejte se, jak to vypadá na přechodu Břeclav–Brodské.

Sep 29

Reportáž z hranic: Jak se odhalují migranti a co se s nimi pak děje

Seznam Zprávy

REPORTÁŽ. Stovky policistů od půlnoci hlídají hranice se Slovenskem. Reportér Seznam Zpráv od půlnoci sledoval, jak vypadají kontroly. Jednoho z převaděčů zastavila až policejní střelba.

Aug 23

Místo práce snů únos a mučení. Policie odkrývá organizovaný zločin

www.seznamzpravy.cz

Tisíce mladých a vzdělaných lidí na sociálních sítích skočily na lukrativní nabídky práce v zahraničí. Pohádková kariéra se ale nekonala. Asijské policejní týmy rozkryly část rozsáhlého obchodu s lidmi.

Jul 15

Z hranic mezi Chorvatskem a Slovinskem mizí ostnatý drát proti migrantům

www.seznamzpravy.cz

Nová slovinská vláda liberálně-zeleného premiéra Roberta Goloba začíná naplňovat krok, k němuž se zavázala v programovém prohlášení a likviduje plot na hranici s Chorvatskem, který bránil ilegální migraci.

Nov 26

„Surově nás bili.“ Do Iráku se vrátili další migranti z Běloruska

Seznam Zprávy

Druhá skupina Iráčanů se vrátila domů do severního Iráku poté, co se jim nepodařilo z Běloruska dostat do Evropské unie. Řada z nich poukázala na špatné zacházení ze strany běloruských úřadů.

Oct 26

Video z hranic Evropy. Naočkovalo se jen 6 % populace. A pak přišla další vlna

Seznam Zprávy

Arménie bojuje s novou vlnou pandemie covidu-19 a zároveň s nízkou motivaci lidí se nechat očkovat.

Jul 21

Britové zaplatí Francii desítky milionů eur za ochranu hranic. Migrantů přibývá

Seznam Zprávy

Francie zdvojnásobí počet policistů patrolujících na plážích na severozápadě země. Britové jí za tuto ochranu námořní hranice zaplatí 62,7 milionů eur, shodli se v úterý představitelé obou států.

May 27

Glosa: „Záchyt migrantů na D1“. Jako by policie lovila zvěř

Seznam Zprávy

Migrační politiku v Česku charakterizuje dehumanizace lidí, kteří jsou na útěku. Svou rétorikou k tomu přispívá i policie.

Jan 13

OKD opustí přes 500 lidí. Odejdou dohodou a dostanou vyšší odstupné

Seznam Zprávy

Bývalí zaměstnanci OKD ukončí pracovní poměr dohodou. Podle mluvčí státního podniku Diamo, kde pracovníci prošli propouštěcím pohovorem, je to cesta k vyššímu odstupnému. Jde o jedenáctinásobek měsíčního výdělku.

Mar 5

Policie žádá o vydání poslankyně SPD za výroky o migrantech

www.seznamzpravy.cz

Policie požádala Poslaneckou sněmovnu o vydání poslankyně SPD Karly Maříkové k trestnímu stíhání kvůli jejím výrokům o migrantech na facebooku.

Feb 29

Napětí u řeckých hranic: Na pochodu jsou znovu tisíce migrantů

www.seznamzpravy.cz

Turecko nemůže čelit další vlně uprchlíků a otevírá jim hranice do Evropy, řekl v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Řecká vláda své hranice stůj co stůj brání, uvedl její mluvčí. Řekové podle něj za posledních 24 hodin…