English

Babiš se sice omluvil, ale ve sporu s odpůrkyní pokračuje. Podal dovolání

Seznam Zprávy

Případ, v němž Andrej Babiš podle soudních verdiktů pomluvil svoji kritičku Janu Filipovou, dostane na stůl ještě Nejvyšší soud.

More from Seznam Zprávy

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Nov 9

Babiš v kauze Čapí hnízdo zdržuje práci na důležitém důkazu

Seznam Zprávy

Soudní znalec už třetí týden čeká, jestli mu obžalovaný Andrej Babiš poskytne vzorky svých podpisů, o které požádal se souhlasem soudu žalobce.

Oct 21

Babiš se omluví znovu, aby nebyl v exekuci

Seznam Zprávy

Předseda hnutí ANO Andreji Babiš se chce vyvázat z exekuce. Do té se dostal kvůli sporu s jeho kritičkou Janou Filipovou, která vyhrála spor o omluvu. Proto se expremiér rozhodl, že se omluví ještě jednou.

Sep 12

„Koule na noze Andreje Babiše.“ Co sledovat při soudu v kauze Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Andrej Babiš dnes usedne na lavici obžalovaných v kauze Čapí hnízdo. „Soudní řízení mu komplikuje politické cíle. Toužil po absolutní většině,“ říká reportér Tomáš Pergler ze Seznam Zpráv. Poslechněte si průvodce procesem roku.

Jul 19

ANO postavilo proti Vystrčilovi ženu obžalovanou v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Současný šéf Senátu Miloš Vystrčil obhajuje svoji funkci ve volebním obvodu Jihlava. Hnutí ANO proti němu vyslalo do boje Janu Nagyovou, která je obžalovaná v kauze Čapí hnízdo.

Jul 13

Babiš se musí omluvit za slova, že demonstranti byli zaplacení

Seznam Zprávy

Bývalý premiér Andrej Babiš se má podle verdiktu soudu omluvit za výrok, že lidé, kteří proti němu a jeho vládě protestovali, byli zaplaceni.

Jun 16

Babiš neuspěl s další stížností v kauze Čapí hnízdo. Odmítl ho i Nejvyšší soud

Seznam Zprávy

Andrej Babiš u Nejvyššího soudu zpochybňoval, že znění žádosti o jeho vydání k trestnímu stíhání se výrazně liší od toho, co následně napsal do obžaloby státní zástupce Jaroslav Šaroch.

Jun 2

Babiš chce projednat obžalobu v kauze Čapí hnízdo neveřejně

Seznam Zprávy

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se snaží před soudem zpochybnit argumenty, jimiž ho státní zástupce Jaroslav Šaroch obžaloval z napomáhání k dotačnímu podvodu při stavbě středočeské farmy Čapí hnízdo.

May 13

Krajský sněm ANO navrhuje do Senátu Nagyovou obžalovanou v kauze Čapí hnízdo

www.seznamzpravy.cz

Krajský sněm hnutí ANO na Vysočině navrhl do podzimních senátních voleb za okrsek 52 Jihlava bývalou náměstkyni primátora Jihlavy Janu Nagyovou, dříve Mayerovou. Ta je spolu s Andrejem Babišem obžalovaná v kauze Čapí hnízdo.

Mar 21

Babiš jde za Čapí hnízdo k soudu. Přispěla k tomu i výpověď jeho syna

Seznam Zprávy

AKTUALIZOVÁNO. Žalobce poslal po letech vyšetřování kauzu Čapí hnízdo k soudu.

Dec 6

Kauza Čapí hnízdo přežije u žalobce Šarocha další rok

Seznam Zprávy

V úterý přijde do Poslanecké sněmovny spis kauzy Čapí hnízdo, v níž policie už potřetí žádá o vydání poslance Babiše. Spis má přes 34 tisíc stran, poslanci ho budou studovat skoro až do konce roku.

Nov 30

Důležitý posudek v kauze Čapí hnízdo se opět odsouvá

Seznam Zprávy

Soudní znalec má zdravotní komplikace, a tak pošle žalobci Jaroslavu Šarochovi znalecký posudek nejspíše až příští týden.

Oct 19

Žalobce si v kauze Čapí hnízdo nechal zpracovat nový důkaz

Seznam Zprávy

Na pokyn dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha se začal soudní znalec zabývat tím, zda byl na smlouvě ke koupi akcií společnosti Farma Čapí hnízdo zfalšován podpis Andreje Babiše mladšího.

Sep 18

Případ Čapí hnízdo se může vrátit brzy žalobci

Seznam Zprávy

Advokát, který zastupuje obviněnou Janu Mayerovou, odhaduje, že se seznámí se spisem příští týden a policista poté předá spis žalobci Jaroslavu Šarochovi.

Sep 17

Policie ukončila práci na kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Po výslechu dvou svědků se premiér Andrej Babiš a Jana Mayerová musí seznámit se spisem. Ten poté bude předán žalobci, aby rozhodl.

Aug 11

Babiš podal návrh na zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Žalobce Jaroslav Šaroch má v kauze údajného dotačního podvodu při budování farmy Čapí hnízdo rozhodnout o případné obžalobě premiéra Andreje Babiše do konce srpna.

Jan 24

Začíná volební kampaň. Oživí lithium a Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Kampaň pro parlamentní volby vyhlásil prezident už 28. prosince. Tím připomněl, že politická reprezentace dosud dluží vysvětlení v kauzách, které volby rozhodly před čtyřmi lety.

Oct 26

Andrej Babiš se nemusí omluvit. U soudu mu pomohla svatba s Monikou

www.seznamzpravy.cz

Soudkyně do rozsudku napsala, že premiér Andrej Babiš svými slovy o „zaplacených demonstranech“ přímo na Janu Filipovou nemířil.

Sep 29

Měl Babiš Čapí hnízdo i na Slovensku? Může mu to přitížit

Seznam Zprávy

Redakci Seznam Zpráv se podařilo ověřit, že v době podání žádosti o dotaci pro Farmu Čapí hnízdo vlastnil Agrofert také ubytovací zařízení na Slovensku. Právě tento „střet“ podnikání na jednom trhu zajímá vyšetřovatele.

Aug 28

Jindřich Šídlo: Zapomeňte už na Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Před pár lety se zdálo neuvěřitelné, že v čele vlády může při vší úctě k presumpci neviny stát trestně stíhaný politik. Dnes jako umanutý podivín vypadá ten, kdo to připomene.