English

„Byl arogantní.“ Politik tvrdí, že na něj Hladík tlačil kvůli pískovně

Seznam Zprávy

Pískovna v Černovicích hraje v policejních raziích v Brně důležitou úlohu. Bývalý starosta městské části Ladislav Kotík pro Seznam Zprávy popsal, jak na něj měl náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL) tlačit kvůli obří zavážce suti.

More from Seznam Zprávy

Apr 9

Lidovci řeší vyloučení Cyrila Svobody. „Měli se ho zbavit dávno,“ říká novinář

Seznam Zprávy

Ministr Petr Hladík chce vyloučit z KDU-ČSL Cyrila Svobodu. Vadí mu jeho dřívější vystoupení na webu Voice of Europe, který je nyní na sankčním seznamu. „Hladík si přifukuje svaly před sjezdem,“ říká reportér SZ Václav Dolejší.

Apr 7

Cyrila Svobodu bychom měli vyloučit, navrhuje lidovcům ministr Hladík

www.seznamzpravy.cz

Přestřelka mezi současným místopředsedou KDU-ČSL Hladíkem a bývalým šéfem strany Svobodou: „Dlouhodobě ho nepovažuju za lidovce,“ řekl ministr a chce jej ze strany vyloučit. „Jen utíká od špatných preferencí,“ opáčil Svoboda.

Jan 29

TMBK: Jurečka zůstává šéfem KDU-ČSL. A už je jasné, kam lidovce nasměruje

www.seznamzpravy.cz

Lodivod lidovců Marian Jurečka dostal důvěru celostátní konference k dalšímu vedení strany. Upřímně, proč ne – co by se tak mohlo stát? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Sep 18

Starostové se ohradili proti „deseti nepravdám“ ministra Hladíka

Seznam Zprávy

Starostové z Křivoklátska odmítají ministrova slova, která pronesl v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Například, že jejich region upadá a že chystané zřízení národního parku je cesta, jak tento trend změnit.

Mar 10

Hladík se po měsících čekání stal ministrem životního prostředí

Seznam Zprávy

Prezident Petr Pavel den poté, co se ujal funkce hlavy státu, jmenoval místopředsedu KDU-ČSL Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Předchozí prezident Miloš Zeman jmenování začátkem roku odmítl.

Feb 28

Hladík bude ministrem životního prostředí i přes odpor Zemana

www.seznamzpravy.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) dorazil do Hrzánského paláce v Praze na schůzku se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Na přes hodinu trvající schůzce mluvili o zahraniční politice, valorizaci důchodů nebo jmenování nového ministra.

Jan 9

Prezidentem odmítnutý kandidát na ministra Hladík se stal náměstkem

www.seznamzpravy.cz

Vicepremiér Marian Jurečka, který je dočasně pověřen řízením resortu životního prostředí, dnes jmenoval svým náměstkem prezidentem odmítnutého kandidáta lidovců na ministra Petra Hladíka (oba KDU-ČSL).

Jan 8

Zeman si stojí za nejmenováním Hladíka ministrem, postoj měnit nehodlá

www.seznamzpravy.cz

K Hladíkovi měl čtyři výhrady, z nichž pouze jednu mu místopředseda lidovců při středeční návštěvě Pražského hradu osvětlil.

Jan 4

Zeman odmítl jmenovat Hladíka. Jde mu jen o Babiše, zní od lidovců

Seznam Zprávy

Po více jak hodinovém jednání u prezidenta Petr Hladík oznámil, že se prozatím ministrem životního prostředí nestane. Miloš Zeman má k němu výhrady. Šéf lidovců Marian Jurečka k Zemanovu kroku nevidí důvod.

Dec 29

Fiala Zemanovi navrhl Hladíka na ministra životního prostředí

www.seznamzpravy.cz

Petr Hladík má ve funkci nahradit Annu Hubáčkovou, která počátkem října rezignovala ze zdravotních důvodů.

Oct 22

Stanjura: Rozhodnutí lidovců chápu, Hladíka z ničeho neobvinili

Seznam Zprávy

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) ve druhé části rozhovoru pro Seznam Zprávy říká, že koalice jeho strany s hnutím ANO ho netěší. Rozhodně si ji pak nepřeje v Praze. Šéf ANO Babiš podle něho nemá šanci uspět v boji o Hrad.

Oct 21

Čtvrtina lidovců pro Hladíka ruku nezvedla. Váhá i premiér

Seznam Zprávy

Petr Hladík nepřesvědčil všechny straníky, že má být ministrem. Lidovci si navíc ponechali „rezervu“ v podobě přechodného angažmá předsedy Mariana Jurečky. Vyčkávací taktiku zvolil i premiér Petr Fiala.

Oct 21

Vlevo dole: Lidovci nabili Zemanovi. Hladíka si vychutná

www.seznamzpravy.cz

Před rokem Petr Hladík odmítl nabídku jít dělat ministra životního prostředí, protože se chtěl stát primátorem Brna. Když se vrátil do hry jako ministr, zkazila mu to bytová aféra v Brně. Co se to děje v KDU-ČSL?

Oct 20

Petr Hladík zůstává kandidátem na ministra, rozhodli lidovci

Seznam Zprávy

Petr Hladík zůstává nominantem na ministra životního prostředí. Po jednání celostátního výboru to oznámil šéf strany Marian Jurečka.

Oct 19

V Brně bude vládnout ODS+T0P 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD

www.seznamzpravy.cz

Zástupci ODS+TOP 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD dnes podepsali v Brně koaliční smlouvu. Koalice má 42 mandátů z 55. V opozici budou Piráti, SPD s Trikolorou a Moravany a také Zelení s Žít Brno.

Oct 19

U lidovců už se spekuluje o náhradníkovi za Hladíka. Padlo jméno Bělobrádka

Seznam Zprávy

Lidovci ve čtvrtek rozhodnou, zda místopředseda strany Petr Hladík zůstane po policejním zásahu v Brně kandidátem na ministra životního prostředí. Mezi straníky už se spekuluje o prvních jménech možných náhradníků.

Oct 18

Razie na magistrátu v Brně: 10 zadržených, policie byla i u náměstka Hladíka

Seznam Zprávy

AKTUALIZUJEME. Policisté od rána zasahují na brněnském magistrátu a dalších místech Brna. Zatím zadrželi 10 lidí. Podle státní zástupkyně se kriminalisté zajímají o činnost konkrétní městské firmy a privatizaci městských domů.

Oct 3

Posun Hladíka na ministerstvo otevírá v Brně cestu pro pokračování koalice

Seznam Zprávy

V Brně pokračují jednání o nové koalici. Cestu k jejímu vytvoření může usnadnit konec lidoveckého lídra Petra Hladíka. Ten se má stát ministrem pro životní prostředí.

Sep 15

Školy ani nemocnice v Brně se zimy bát nemusí, tvrdí lidovec Hladík

Seznam Zprávy

Kdo po komunálních volbách povede Brno? V boji o primátorské křeslo se proti sobě postaví dosavadní koaliční partneři, primátorka Markéta Vaňková (ODS) a její první náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Co způsobilo rozkol v koalici?

Apr 8

Nový ministr si vyhlédl v Brně první posilu

Seznam Zprávy

Odchod z Ministerstva zdravotnictví v tuto chvíli neplánují náměstci, kteří tu byli v éře Jana Blatného. A odejít nehodlá ani šéfka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová.