English

Babiš prezident? Ten příběh zatím nevidím, říká jeho bývalá poradkyně

Seznam Zprávy

„Příběh Andreje Babiše – prezidenta České republiky zatím nevidím. Nevím, čím by chtěl inspirovat,“ říká politoložka Anna Shavit.

More from Seznam Zprávy

May 23

Andrej Babiš. Budoucí premiér, nebo muž, který bude řídit „ze zadního sedadla“?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Pokud chce hnutí ANO sestavovat příští vládu a dramaticky zvýšit ochotu ostatních partnerů, může udělat jednoduchou věc – vzdát se Andreje Babiše jako premiéra.

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Jan 27

Český Trump, označil Andreje Babiše server Politico

www.seznamzpravy.cz

Debaty o zavedení možnosti hlasování poštou do českého volebního systému si všimla i zahraniční média. Server Politico srovnává rétoriku Andreje Babiše s výroky Donalda Trumpa po volbách v roce 2020.

Sep 12

Vrchní soud chce narychlo řešit obžalobu Babiše v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Odvolací soud v justiční databázi uvedl, že bude tento týden řešit kauzu Čapí hnízdo. To, že bylo jednání svoláno narychlo, dokládá fakt, že Vrchní soud v Praze o jeho nařízení rozhodl během tohoto pondělí.

Apr 17

ANO bez dozoru Babiše: Nechceme jen útočit

Seznam Zprávy

Karel Havlíček, Alena Schillerová a další v ANO prosazují vstřícnější tvář, ne jen kritiku všeho a všech. Předseda hnutí Andrej Babiš je nechává, ale v klíčových momentech stejně zavelí, aby přitvrdili.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Dec 5

Pokud by vyhrálo ANO, Babiše bych premiérem nejmenoval, říká Hilšer

www.seznamzpravy.cz

V prezidentských volbách kandiduje už podruhé. Marek Hilšer si za pět let nedokázal sehnat občanské podpisy a potřeboval nominaci senátorů. Jak chce oslovit voliče? A má po druhé šanci?

Sep 12

„Koule na noze Andreje Babiše.“ Co sledovat při soudu v kauze Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Andrej Babiš dnes usedne na lavici obžalovaných v kauze Čapí hnízdo. „Soudní řízení mu komplikuje politické cíle. Toužil po absolutní většině,“ říká reportér Tomáš Pergler ze Seznam Zpráv. Poslechněte si průvodce procesem roku.

Jun 2

Babiš chce projednat obžalobu v kauze Čapí hnízdo neveřejně

Seznam Zprávy

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se snaží před soudem zpochybnit argumenty, jimiž ho státní zástupce Jaroslav Šaroch obžaloval z napomáhání k dotačnímu podvodu při stavbě středočeské farmy Čapí hnízdo.

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Sep 23

Maláčová nic nedělá, tvrdí Babiš. Její ministerstvo chce pro ANO

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se pustil do ministryně práce Jany Maláčové. Na ministerstvu prý nic nedělá, jen marketing.

May 31

Policie chce poslat Babiše kvůli kauze Čapí hnízdo před soud

Seznam Zprávy

Policista Pavel Nevtípil definitivně uzavřel vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. A přišel se závěrem, který je shodný jako přede dvěma lety. Chce, aby premiér Andrej Babiš skončil u soudu.

May 14

Vyšetřovatel Čapího hnízda chce znovu obžalovat Babiše. A u policie končí

Seznam Zprávy

Po nejvyšším státním zástupci končí další klíčová figura v kauze Čapí hnízdo. V případu se schyluje k návrhu na obžalobu premiéra Andreje Babiše.

Mar 18

Jsem prezident, tedy chudnu. Trump má méně než český premiér Babiš

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump za dobu svého úřadování v Oválné pracovně přišel o 700 milionů dolarů – větší majetek má i český premiér Andrej Babiš. Trumpův byznys výrazně poškodila koronavirová pandemie.

Mar 13

Babiš a další premiéři chtějí summit EU o přidělování vakcín

Seznam Zprávy

Premiéři pěti evropských zemí včetně Andreje Babiše vyzvali, aby EU co nejdřív uspořádala summit o přidělování vakcín, informovala agentura APA. Dělení vakcín je podle nich nespravedlivé.

Mar 3

Premiér Babiš chce pro maturanty úředně přidělenou maturitu

www.seznamzpravy.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce pro letošní maturanty takzvanou úřednickou maturitu.

Feb 22

Babiš chce prověřit české testy. Ty, které stát dlouho ignoroval

Seznam Zprávy

Biolog Emanuel Žďárský by rád prosadil vlastní PCR metodu na testování, které bude mít v gesci stát. Minulý rok neuspěl, protože podle vlády neměl potřebná razítka. Nyní se mu šance otevírá znovu.

Jan 1

Dokument: Novoroční projev premiéra Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš 1. ledna 2021 pronesl novoroční projev k národu. Jeho plné znění si můžete přečíst zde:

May 29

Obrana Babiše z pera českých úředníků odešla do Bruselu

Seznam Zprávy

Babiš má podle unijního auditu dále zájem na hospodářském úspěchu holdingu Agrofert. Ministerstvo pro místní rozvoj si od Evropské komise vyjednalo posunutí termínu na odevzdání odpovědi.

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.