English

„Ježíšmarjá, proč bych kandidoval.“ Jaká byla Babišova cesta k boji o Hrad

Seznam Zprávy

Před tím, než definitivně oznámil svoji kandidaturu na prezidenta, udělal šéf hnutí ANO Andrej Babiš řadu otoček. Zmapovali jsme jeho trnitou cestu k ohlášení kandidatury na prezidenta.

More from Seznam Zprávy

Apr 3

Babiš torpéduje změny důchodů, se kterými na Hradě ANO souhlasilo

Seznam Zprávy

Podle Hradu se zvýšením důchodového věku souhlasili i zástupci ANO. Ti dnes tvrdí, že byl jejich postoj špatně interpretován.

Mar 12

Babišova běžná praxe? Odpadlíci ANO popisují, jak se v hnutí sbíraly informace

Seznam Zprávy

Bývalí vysoce postavení politici ANO popisují své zkušenosti s tím, jak si o nich předseda hnutí shromažďoval informace. Netýkaly se jejich rodiny, ale mediálních výstupů. „Na tom je něco špatného?“ ptá se Andrej Babiš.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 28

„Přeju vám svět bez Babiše,“ uznal šéf hnutí ANO porážku

www.seznamzpravy.cz

Bývalý premiér Andrej Babiš prohrál ve druhém kole prezidentských voleb s armádním generálem ve výslužbě Petrem Pavlem. Porážku uznal, získané hlasy chce využít ve sněmovních volbách.

Jan 17

TMBK: Andrej Babiš nepřišel na jednání o nedůvěře vládě

www.seznamzpravy.cz

Sněmovna projednává návrh na vyslovení nedůvěry vládě. Poslanec Babiš dal ale přednost kontaktní kampani s lidmi, z čehož ovšem lidi úplně radost nemají. Další satirická koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 9

Rebel hnutí ANO nechce Babiše na Hradě. Primátor Ostravy má nejblíž k Pavlovi

Seznam Zprávy

Vzpurný region. Političtí lídři Moravskoslezského kraje z hnutí ANO nebudou volit v prezidentských volbách svého šéfa Andreje Babiše. Primátor Ostravy Tomáš Macura přiznal, že má nejblíže k volbě Petra Pavla. Podobně Ivo Vondrák.

Jan 5

TMBK: Andrej Babiš se už začíná stěhovat na Pražský hrad

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš se už tak moc vidí na Hradě, že přikázal svým podřízeným stěhovat jeho osobní věci na Hrad. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Nov 2

Vlevo dole z budoucnosti: Takhle vypadá Hrad za vlády Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Je březen 2023 a na Pražském hradě skládá prezidentský slib čerstvě zvolená hlava státu, Andrej Babiš. Tak začíná futurologický díl politického podcastu Vlevo dole. Co se na Hradě bude dít dál?

Aug 18

Hnutí ANO má další dva kandidáty na prezidenta, tvrdí Babiš

www.seznamzpravy.cz

Sám Babiš chce své rozhodnutí ohledně kandidatury oznámit 28. října. Do té doby nebudeme nic řešit, říká Alena Schillerová.

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Dec 5

Muž, který chce dostat Babiše na Hrad: ANO za tím nestojí, jsem filantrop

Seznam Zprávy

Podpisy na kandidaturu Andreje Babiše na prezidenta sbírá bezpečnostní analytik a provozovatel filantropického spolku, který pomáhá bezdomovcům. Babiš ho nadchl rychlou reakcí na jeho prosbu o pomoc.

Sep 21

Studenti postavili hnutí Andreje Babiše na roveň Zeleným

Seznam Zprávy

Kdyby o složení Poslanecké sněmovny rozhodovali studenti, dostali by se do dolní komory Parlamentu pouze zástupci čtyř stran.

Mar 9

Šťastné pondělí: Změna na Hradě a rebelie v hnutí ANO

Seznam Zprávy

Další díl satirického pořadu. V březnu 2023 se Česko změní. Do penze definitivně odejde prezident Zeman a inaugurován bude jeho nástupce. Jindřich tuší, kdo bude jeho nástupce.

Jan 21

Miloš Zeman má řešení pro padající ČSSD. Udělat koalici s hnutím ANO

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman si myslí, že vznik předvolební koalice současných vládních stran by pomohl oběma. V rozhovoru také uvedl, že je připraven vyznamenat vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurillu.

Jun 26

Kauza, která dráždí Babiše, promění hnutí ANO. Chystá se síto v přijímání nováčků

Seznam Zprávy

Jihomoravské ANO, pošpiněné korupční kauzou Stoka, zvolilo nové vedení. Zrestaurování brněnské oblasti bude pozvolné, slibuje nový šéf.

Jun 9

Babiš bude řešit Stoku se 200 členy ANO. Hnutí v Brně očekává další odchody

Seznam Zprávy

„Tohle není konečná,“ říká o změnách předsedkyně brněnské organizace ANO Karin Karasová. Připouští, že škrty může odnést celá oblast.

Jun 2

Za kulisy pádu tváře Babišova ANO: Vokřálův odchod znervóznil celé hnutí

Seznam Zprávy

Býval komunální hvězdou, neměl daleko k funkci ve vládě. V poslední době však Petr Vokřál učinil sérii politicky chybných kroků, které ho dovedly až ke dveřím z hnutí ANO.

Jun 1

Místopředseda ANO Petr Vokřál v hnutí končí, Babiše to mrzí

Seznam Zprávy

Vokřál jako důvod uvedl, že „nechce dále spojovat své jméno s osobami, které hnutí ANO využívají pouze ke svému osobnímu prospěchu a kteří tak ničí dobrou práci kolegů, kterým se podařil již kus dobré práce.“

Jun 1

Babiš měl obavy z dalšího „megapodrazu“. Pak skončil jeden z lídrů hnutí ANO

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš o víkendu v Brně řešil situaci v jihomoravském ANO. Na organizaci stále doléhá kauza Stoka, rezignoval krajský lídr do voleb Petr Vokřál.

Oct 13

ON-LINE: Volby do Senátu ovládla ODS, pro hnutí ANO dopadly podle Babiše mizerně

www.seznamzpravy.cz

V senátních volbách vládní strany utrpěly těžkou porážku. Z Babišova hnutí i ČSSD prošel od každého jediný kandidát.