English

Nebylo na výběr, hájí Musk nemilosrdnou čistku Twitteru. Řítí se na něj žaloby

Seznam Zprávy

Miliardář Elon Musk po převzetí Twitteru začal s masovým propouštěním a po škrtech ve vedení začala radikální čistka i mezi řadovými zaměstnanci. Někteří si ale jednání nenechali líbit a podali na společnost žalobu.

More from Seznam Zprávy

Jul 27

TMBK: Elon Musk se při změně loga Twitteru inspiroval v Česku

www.seznamzpravy.cz

Elon Musk se nedávno odhodlal k velkému kroku. Twitteru, který vlastní, po letech odebral známého ptáčka z loga. Sociální síť teď zdobí nová ikona, kterou se miliardář zajisté inspiroval v českém showbyznysu. Vytvořil TMBK pro SZ.

Dec 12

Twitter Files. Musk poskytl novinářům interní maily zaměstnanců sociální sítě

www.seznamzpravy.cz

Současný majitel společnosti Twitter poskytl nejméně třem novinářům přístup do interní komunikace zaměstnanců z dob, kdy ještě nebyl vlastníkem firmy. E-maily se týkaly například zablokování účtu amerického exprezidenta Trumpa.

Dec 4

Musk měsíc v čele Twitteru. Chce být Jobs, ale působí jako Trump

www.seznamzpravy.cz

ANALÝZA. Zmatky při propouštění. Ztráta důvěry a fiasko s ověřenými účty. Odliv inzerentů. Hrozba boje s Applem a EU. Muskův první měsíc v čele Twitteru přinesl kupu kontroverzí. Zatím to číslům prospělo. Má ale dlouhodobou vizi?

Nov 22

Elon Musk letos zchudl o více než 100 miliard dolarů

www.seznamzpravy.cz

Hodnota majetku amerického podnikatele a šéfa automobilky Tesla Elona Muska se od začátku roku snížila o více než 100 miliard dolarů (zhruba 2,4 bilionu Kč). Na vině je především pokles ceny akcií Tesly, uvedla agentura Bloomberg.

Nov 2

Musk mění twitter. Za ověřené účty uživatelé zaplatí osm dolarů měsíčně

www.seznamzpravy.cz

Ikona, která na twitteru značí, že se jedná o ověřený profil, byla doposud zdarma. Miliardář Elon Musk, který sociální síť nedávno převzal, se to nyní snaží změnit. Uživatelům plánuje za „modrou fajfku“ účtovat osm dolarů měsíčně.

Oct 31

Miliardář Musk se stal jediným ředitelem Twitteru

www.seznamzpravy.cz

Miliardář Elon Musk rozpustil správní radu americké internetové společnosti Twitter a stal se tak jediným ředitelem podniku. Podle médií navíc Musk chystá i rozsáhlé propouštění dalších pracovníků Twitteru.

Oct 25

Konec zmatkům? Elon Musk slíbil, že v pátek konečně koupí Twitter

www.seznamzpravy.cz

Nastává konec zmatků ohledně koupi Twitteru? Elon Musk oznámil, že do pátku uzavře dohodu o koupi sociální sítě. Dříve chtěl od tohoto kroku ustoupit, což by ho ale stálo významnou částku za nesplnění dohody.

Jul 13

Twitter žaluje Elona Muska, chce aby dokončil akvizici za miliardy dolarů

www.seznamzpravy.cz

Twitter označil důvody, které Elon Musk uvedl při odstupu od smlouvy, za záminku, která nemá opodstatnění.

Jun 6

Musk vyhrožuje Twitteru

www.seznamzpravy.cz

Nejbohatší muž světa varoval, že může odstoupit od smlouvy o převzetí sociální sítě Twitter. Stále se dožaduje dalších informací o počtu falešných účtů. Akcie firmy reagují poklesem.

May 20

Musk si zase dělá, co chce. O ceně Twitteru se hádá v přímém přenosu

Seznam Zprávy

Kovbojka o převzetí sociální sítě Twitter pokračuje. Elon Musk přesně před týdnem na Twitteru ohlásil, že transakci v hodnotě 44 miliard dolarů dočasně pozastavuje.

May 18

Myslím, že Elon Musk nakonec Twitter nekoupí, říká Daniel Dočekal

www.seznamzpravy.cz

Proč je kolem námluv mezi nejbohatším mužem světa a platformou Twitter takový humbuk? A jak to celé asi dopadne, tedy zda Elon Musk Twitter nakonec koupí, anebo ne, rozebíral v podcastu Jedno procento Daniel Dočekal.

Apr 28

Necouvne Musk od Twitteru? Koupě sítě může znepříjemnit jeho byznys v Číně

Seznam Zprávy

Podle analytiků agentury Reuters existuje určitá šance, že americký podnikatel Elon Musk z dohody kolem koupě Twitteru nakonec couvne. Společnost ve čtvrtek zároveň zveřejnila své výsledky za první kvartál letošního roku.

Apr 25

Musk kupuje Twitter za 44 miliard dolarů. A akcie stoupají

Seznam Zprávy

Podle Muska je nutné, aby byl Twitter převeden do soukromého vlastnictví, aby se mohl rozvíjet a stal se skutečnou platformou pro svobodné vyjadřování.

Apr 14

Musk chce koupit Twitter, firma má podle něj hodnotu 43 miliard dolarů

www.seznamzpravy.cz

Miliardář a šéf automobilky Tesla Elon Musk chce koupit Twitter. V provozovateli stejnojmenné sociální sítě už má podíl 9,2 procenta a je tak jeho největším akcionářem.

Jan 26

Čipy do mozku chce na lidech testovat Elon Musk už letos

Seznam Zprávy

Firma Neuralink nejbohatšího muže planety Elona Muska se už letos chystá testovat čipy do mozku na lidech. Nejprve je chce testovat na lidech s poraněním mozku, kterým by čip pomohl například ovládat počítač.

Nov 6

Musk vyzval na Twitteru k hlasování, zda má prodat část svých akcií Tesly

Seznam Zprávy

Musk koncem června podle agentury Reuters vlastnil zhruba 170,5 milionu akcií Tesly. Hodnota deseti procent těchto akcií se podle páteční závěrečné ceny na burze pohybuje v blízkosti 21 miliard dolarů (458 miliard korun).

Feb 2

Elon Musk se dočasně stahuje z Twitteru. Předtím výrazně ovlivnil akcie

Seznam Zprávy

Nejbohatší muž světa Elon Musk v minulých dnech ovlivnil růst ceny akcií a bitcoinu. Stačil mu k tomu jen Twitter. Nyní se rozhodl, že nějaký čas nebude na sociální síti aktivní. Zda je to kvůli vlivu na akciové trhy není jasné.

Aug 27

Jeff Bezos trhá další rekord: má 200 miliard dolarů. Slaví i Elon Musk

Seznam Zprávy

Jeff Bezos, zakladatel internetového obchodu Amazon, drží jmění v hodnotě 200 miliard dolarů. Vlastní dvakrát více než Elon Musk, který se připojil do klubu stomiliardářů. Bill Gates, druhý nejbohatší člověk světa, má 124 miliard.

May 28

Twitter opravil Trumpa, ten teď chce opravit zákon chránící sociální sítě

Seznam Zprávy

Tendenci Donalda Trumpa na svém Twitteru sem tam sdílet zavádějící informace se sociální síť historicky poprvé rozhodla učinit přítrž a na jeho nepřesnosti upozornila. Výstražný prst teď jako revanš zvedá i Trump.

May 5

Co to zase na Twitteru vyvádí Elon Musk?

www.seznamzpravy.cz

Sice se stále častěji spekuluje o jeho duševním zdraví, na druhou stranu mají jeho byznysové aktivity jasné směřování a dávají smysl. A to i pro dobu „pokoronovou“.