English

Slavia - Ostrava 3:1, povedené střídání, premiérovými góly rozhodl Matěj Jurásek

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie porazili v 15. kole Baník Ostrava díky premiérovým ligovým gólům devatenáctiletého Matěje Juráska 3:1. Střídající záložník v závěru dlouho vyrovnané utkání rozsekl, byť jeho první brance dost možná předcházel faul.

More from iDNES.cz / Sport

Jan 27

Dej gól a budeš frajer! Matěj Jurásek: Až budu ve formě, věřím si na Euro

iDNES.cz / Sport

Tenhle kluk s neviditelnými rovnátky je prý třetí nejlepší fotbalista na světě. Konkrétně v ročníku 2003. Experti spočítali, že výš jsou pouze mladí páni Bellingham (Real Madrid) a Bakayoko (Eindhoven). Pak už on, Matěj Jurásek.

Sep 2

Ostrava - Mladá Boleslav 2:0, Tanko zařídil gól, Baník doma zvítězil i potřetí

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Baníku Ostrava potvrdili aktuální dobrou formu a zvítězili i nad Mladou Boleslaví. Výsledek 2:0 v sedmém kole Fortuna ligy zajistili Ewerton a Tanko, jehož trefu nakonec ligoví statistici připsali jako vlastní hostujícímu…

Jun 17

Faerské o. - Česko 0:3, fotbalisté připsali povinné body, dva góly dal Černý

iDNES.cz

Čeští fotbalisté nástrahy Faerských ostrovů zvládli bez potíží. V třetím utkání v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024 si poradili s houževnatým protivníkem, umělou trávou i chladným počasím a vyhráli 3:0. První gól dal stoper…

Apr 25

Baník - Slavia 0:2, hosty spasil deset minut před koncem dvougólový žolík Jurásek

iDNES.cz / Sport

Vypadalo to na pořádné drama až do konce. Jenže fotbalisty Slavie deset minut před závěrečným hvizdem utkání 29. kola Fortuna ligy proti Baníku vysvobodil dvougólový žolík Matěj Jurásek a zajistil vítězství 2:0.

Jan 18

Překvapivý odchod. Slavia pouští Usora do Lince, vsadí na Matěje Juráska

iDNES.cz / Sport

Ještě v pátek jeho rychlé nohy kmitaly během přípravného utkání proti Servette Ženeva. Sešívaný dres měl ale Moses Usor na sobě minimálně na nějakou dobu naposledy. Dvacetiletý nigerijský záložník fotbalovou Slavii opouští, stěhuje se na…

Nov 6

Slavia - Ostrava 3:1, povedené střídání, premiérovými góly rozhodl Matěj Jurásek

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie porazili v 15. kole Baník Ostrava díky premiérovým ligovým gólům devatenáctiletého Matěje Juráska 3:1. Střídající záložník v závěru dlouho vyrovnané utkání rozsekl, byť jeho první brance dost možná předcházel faul.

Oct 9

Liberec - Ostrava 0:0, domácí hrozili i v deseti, zmar Baníku trvá

www.idnes.cz

Ačkoli hráli víc než poločas bez vyloučeného Gebre Selassieho, byli liberečtí fotbalisté proti ostravskému Baníku nebezpeční. I hosté měli na severu Čech šance, ale početní převahu nezužitkovali. Zápas 11. kola Fortuna ligy tak skončil…

Mar 12

Slovácko - Ostrava 0:0, o čtvrté místo bez branek, zůstává na něm Baník

www.idnes.cz

Fotbalisté Slovácka remizovali ve 25. kole první ligy s Ostravou bez branek. Oba týmy v nejvyšší soutěži bodovaly počtvrté za sebou. Baník před výtečnou kulisou zaplněného stadionu uhájil čtvrté místo v tabulce před Slováckem zásluhou…

Jan 6

Příprava fotbalistů startuje soubojem Baníku Ostrava s Karvinou

www.idnes.cz

Střetnutím prvoligových týmů Baníku Ostrava a MFK Karviná ve čtvrtek v 10.30 v tréninkovém areálu Vista v Ostravě odstartuje skupina C zimní Tipsport ligy. No prvoligových... Jak ostravský trenér Ondřej Smetana, tak karvinský Bohumil Páník…

Dec 11

Pardubice - Ostrava 0:3, zase výhra o tři góly, Baník se tlačí na Slovácko

iDNES.cz

Fotbalisté Baníku Ostrava podruhé za sebou zvítězili o tři branky, neprohráli už sedmkrát v řadě a po vítězství 3:0 na hřišti Pardubic ztrácejí po 18. kole Fortuna ligy už jen bod na čtvrté Slovácko.

Aug 22

Slavia - Ostrava 4:0, snadná práce pro mistra, u dvou gólů byl mladík Samek

iDNES.cz / Sport

Jestli si fotbalisté Baníku Ostrava po posledních výkonech a výsledcích troufali na bodový zisk také na stadionu mistra, slávisté je v duelu pátého ligového kola rázně uzemnili. Při výhře 4:0 zářil zejména sedmnáctiletý mladík Daniel Samek.

Oct 22

Baník Ostrava bojuje s virovou nákazou u dalších fotbalistů

www.idnes.cz

Trenér ostravských fotbalistů Luboš Kozel říká, že nynější pandemii je potřeba brát jako fakt. „Bohužel tady je a my se i tak snažíme připravovat, jako bychom měli hrát příští týden,“ řekl kouč.

Oct 4

Ostrava - Slavia 0:1, rozhodla penalta Stancia, Baník cítí křivdu

iDNES.cz / Sport

Po středečním vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů se fotbalisté Slavie v nejvyšší soutěži přiblížili vedoucí Spartě na dva body, v Ostravě zvítězili 1:0. Jediný gól bojovného zápasu 6. kola vstřelil Nicolae Stanciu.

Aug 23

Karviná - Baník Ostrava 0:0, ve slezském derby branka nepadla

iDNES.cz / Sport

Ve slezském derby v rámci 1. kola fotbalové nejvyšší soutěže diváci gól neviděli, domácí Karviná remizovala s favorizovaným Baníkem Ostrava 0:0.

Jun 14

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0, pro elitní skupinu stačil hostům bod

www.idnes.cz

Fotbalisté ostravského Baníku udrželi šesté místo v tabulce a v nadstavbě je tak čeká elitní skupina. Stačil jim k tomu bod ve 30. kole Fortuna ligy za remízu 0:0 na stadionu pátého Liberce.

Dec 6

Bohemians - Baník 0:2, góly po půli, tři body trefili Diop a Kuzmanovič

iDNES.cz / Sport

Když se ve fotbale potkají Bohemians s Baníkem, v poslední době vítězí ostravský klub. Platilo to i v páteční předehrávce 19. kola Fortuna ligy, hosté v Praze vyhráli 2:0, když oba góly dali po půli útočníci Diop s Kuzmanovičem.

May 19

Ostrava - Slavia 0:0, hosté slaví titul, potřebný bod získali bez obtíží

iDNES.cz

Fotbalisté Slavie jsou mistrem ligy za sezonu 2018/19. K pátému titulu samostatné historie jim stačila na hřišti Baníku kolo před koncem soutěže remíza, kterou bez obtíží uhráli a mohli začít slavit.

Mar 10

Slavia - Ostrava 4:0, lídr jde do trháku, u všech gólů byl obránce Frydrych

iDNES.cz / Sport

Šest zápasů před koncem základní části vedou slávističtí fotbalisté tabulku o šest bodů. Doma v Edenu porazili čtvrtý Baník 4:0 a odskočili Plzni, která o den dřív dostala čtyři branky na Spartě.

Apr 14

Ostrava - Bohemians 2:0, góly krajních obránců. A Baník už není poslední

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Ostravy už nejsou poslední. Třetí výhru ve čtvrtém zápase trefili ve 24. ligovém kole krajní beci Fleišman s Pazderou. Ode dna se Baník odlepil vítězstvím 2:0 nad Bohemians, na záchranu nyní ztrácí dva body.

Aug 6

Ostrava - Slavia 0:0, nováček obral mistra, hosté trefili tyč

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté pod trenérem Šilhavý sice dál drží ligovou neporazitelnost, ale v letošním ročníku ani ve svém čtvrtém soutěžním utkání nedali gól ze hry. Ve 2. kole první ligy remizovali v Ostravě 0:0.