English

Ožívá turnaj s cejchem. Proč Blatter zaprodal fotbal Kataru?

Seznam Zprávy

Slova nesmysl a korupce opanovala titulky světových médií poté, co 2. prosince 2009 šéf FIFA Sepp Blatter ukázal světu papír s šokujícím nápisem Katar. Už v neděli fotbalové MS v této zemi začíná. Ostrá kritika nezmizela, naopak.

More from Seznam Zprávy

Jun 27

TMBK: Není mistrovství jako mistrovství. Fotbalové Euro Čechům nevyšlo

www.seznamzpravy.cz

Žluté karty, kam se podíváš. Nemůže být každé mistrovství posvícení. Koláž o českém fotbalu od TMBK pro Seznam Zprávy.

Jun 26

Česká reprezentace nestačila na Turecko. Na fotbalovém mistrovství končí

www.seznamzpravy.cz

Na utkání základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy se dařilo Turecku. V zápase proti české reprezentaci v 94. minutě zajistil vítězství svému týmu Cenk Tosun.

Jan 17

Peníze z ropy poplynou do fotbalu dál. Katar by ale mohl dostat stopku

Seznam Zprávy

SERIÁL. V Evropě se dá očekávat útlum fosilních firem, s tím může skončit i jejich financování fotbalu. Seznam Zprávy startují nový seriál o dopadech nových trendů na nejpopulárnější sport.

Jul 30

Hráčka s hidžábem na mistrovství světa ve fotbale se zapsala do historie

www.seznamzpravy.cz

Pokrývky hlavy a hidžáby byly ve světě profesionálního fotbalu po dlouhou dobu zakázány z bezpečnostních důvodů, jak tvrdila FIFA. Nařízení před devíti lety zrušila, ovšem spatřit šátek na mistrovství bylo možné až letos.

Feb 20

„Katar si otevřel Vráťa a řeší peníze.“ Kancléř usiluje o miliony na český fotbal

Seznam Zprávy

Vratislav Mynář chce na závěr éry vrcholného úředníka využít své postavení a sáhnout si na miliony, které se pro Českou republiku nabízejí v Kataru. Nejdále je projekt, který už v arabské zemi čeká na schválení. Jde o fotbal.

Dec 15

MS ve fotbale 2022 v Kataru: Jak dopadl světový šampionát

www.seznamzpravy.cz

Mistrovství světa ve fotbale 2022 probíhalo od 20. listopadu do 18. prosince. V netradičním zimním termínu ho hostil Katar.

Nov 30

Láska k fotbalu? Kataru tleskají placení fandové

www.seznamzpravy.cz

Organizátoři mistrovství světa navezli podle listu The New York Times do Kataru až 1500 fanoušků, hlavně Libanonce, ale též Syřany, Alžířany či Egypťany. Dauhá to odmítá a zprávy označuje za vylhané.

Nov 28

Politika do fotbalu nepatří? Katar pomáhá na MS íránskému režimu umlčet opozici

www.seznamzpravy.cz

Katařané údajně Teheránu poskytli jména Íránců, kteří si koupili lístek na světový šampionát. Slíbili také íránskému režimu, že dohlédne na fanoušky v hledišti, aby neukazovali jiné vlajky než ty Islámské republiky.

Nov 24

„My jsme snad na jiné planetě“. Zoufalé Číňany dráždí fotbalové mistrovství

www.seznamzpravy.cz

Fotbalové nadšení si Číňané letos musí odpustit. Vláda kvůli mistrovství přísná covidová pravidla neuvolnila, Číňany ale uklidňuje. V Kataru je přece reprezentují čínské klimatizace a autobusy.

Nov 23

TMBK: Nejedete do Kataru? Atmosféru mistrovství světa si užijete i doma

www.seznamzpravy.cz

Mistrovství světa v Kataru je v plném proudu, ale mnoho fanoušků se tam kvůli vysokým cenám nemá šanci dostat. Naštěstí existuje způsob, jak si Katar užít doma. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 22

Proč Katar? FIFA už fotbal nerozvíjí. Ničí ho, jen aby maximalizovala zisk

www.seznamzpravy.cz

Ještě žádný šampionát ve fotbalových dějinách nevyvolal tolik kontroverzí jako turnaj, který se rozběhl v Kataru. Mezinárodní fotbalová asociace vybrala pro fotbal nesmyslnou destinaci, neboť ji vede jiná priorita: nic než peníze.

Nov 20

Fotbalový šampionát v Kataru je zahájen. Podívejte se na fotky

Seznam Zprávy

Morgan Freeman na katarském stadionu Al-Bayt zahájil Mistrovství světa ve fotbale 2022. Po slavnostním ceremoniálu plném světel a ohňostrojů začal první zápas mezi domácím týmem a celkem Ekvádoru.

Nov 20

Fotbal, začínáme! 24 věcí, které o Kataru možná nevíte

Seznam Zprávy

Do začátku Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru už odpočítáváme hodiny. Vybrali jsme o něm pár zajímavostí, které vás možná překvapí.

Nov 18

Ožívá turnaj s cejchem. Proč Blatter zaprodal fotbal Kataru?

Seznam Zprávy

Slova nesmysl a korupce opanovala titulky světových médií poté, co 2. prosince 2009 šéf FIFA Sepp Blatter ukázal světu papír s šokujícím nápisem Katar. Už v neděli fotbalové MS v této zemi začíná. Ostrá kritika nezmizela, naopak.

Nov 7

Fotbalový Katar bude pro fanoušky nejdražší v historii

Seznam Zprávy

Výlet na Mistrovství světa v Kataru nebude pro fanoušky vůbec levný. Včetně vstupenek, ubytování a letů by mohl stát až 20 tisíc dolarů (skoro půl milionu korun).

Dec 31

Sport 2022: Ledecká míří do Pekingu, fotbal do Kataru a basketbal do Prahy

Seznam Zprávy

Pokud světová pandemie zase neurčí jinak, přinese rok 2022 dvě obří sportovní akce na dvou kontroverzních místech planety: ZOH v Číně a fotbalové MS v Kataru. Do Česka přijedou na své šampionáty nejlepší basketbalisté a veslaři.

Dec 6

„Systém Kafala“. První QR kód na dresu ukáže, co vadí na mistrovství v Kataru

Seznam Zprávy

Norský fotbalový klub Tromso IL představil dres s QR kódem, po jehož načtení se v telefonu objeví informace o porušování lidských práv při přípravě mistrovství světa v Kataru. Země čelí kritice za tvrdé podmínky pro dělníky.

Jun 20

Norsko hlasuje o bojkotu MS v Kataru, FIFA hrozí zákazem působení

Seznam Zprávy

Norský fotbalový svaz bude v neděli hlasovat o bojkotu Mistrovství světa ve fotbale 2022, které se má odehrát v Kataru. Tamní připravované mistrovství je předmětem řady kontroverzí, zejména kvůli pracovním podmínkám přistěhovalců.

May 31

Start fotbalového mistrovství Jižní Ameriky zhatil koronavirus

Seznam Zprávy

Jihoamerická fotbalová federace dospěla k názoru, že pořádání turnaje Copa América v Argentině současná koronavirová situace v zemi neumožňuje.

Apr 7

Žalobci: Ohledně kandidatur Ruska a Kataru tekly k bossům FIFA úplatky

www.seznamzpravy.cz

Ricardo Teixeira, někdejší šéf brazilského fotbalu a zeť Joaa Havelange, Blatterova předchůdce v čele FIFA, inkasoval podle amerických žalobců úplatky, aby uspěla katarská kandidatura na MS 2022. Ve vedení FIFA nebyl sám.