English

Zkrachovalí advokáti nastoupili na O2, žádají po ní čtvrt miliardy za exekuce

Seznam Zprávy

Kromě dluhů převyšujících půl miliardy korun po sobě zbankrotovaná advokátní kancelář Kubištová & Co. nechala také spor s operátorem O2 o 280 milionů korun. Advokáti řešili pro operátora neplatičské případy.

More from Seznam Zprávy

Apr 25

Čistý zisk banky Moneta v prvním čtvrtletí stoupl na 1,3 miliardy korun

www.seznamzpravy.cz

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1,3 miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady.

Mar 25

Bankám loni stoupl čistý zisk na 104,4 miliardy korun

www.seznamzpravy.cz

Bankám a spořitelnám v Česku v roce 2023 stoupl souhrnný čistý zisk meziročně o 2,2 miliardy Kč na 104,4 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka.

Mar 5

Čistý zisk Fio banky loni vzrostl téměř o polovinu na 6,4 miliardy korun

www.seznamzpravy.cz

Čistý zisk Fio banky loni vzrostl téměř o polovinu. Zvýšil se o 48,8 procenta na 6,4 miliardy korun. Objem vkladů stoupl o 13,7 procenta na 241,2 miliardy korun. Bance vzrostla také bilanční suma a přibylo klientů.

Dec 21

Vodafone kupuje od Sazky mobilního operátora SAZKAmobil

www.seznamzpravy.cz

Firma Vodafone se dohodla s loterijní společností Sazka na koupi jejího virtuálního mobilního operátora SAZKAmobil. Ten využívá síť Vodafonu a má aktuálně přes 200 000 zákazníků.

Dec 4

V celé Gaze nefunguje internet ani telefony, tvrdí operátor

www.seznamzpravy.cz

Organizace NetBlocks monitorující internet uvádí, že Gaza momentálně zažívá „téměř úplný výpadek internetu“.

Aug 30

Dva velcí operátoři hlásí, že zdraží internet

Seznam Zprávy

Ve srovnání s ostatními zeměmi EU patří pevný internet v Česku k těm levnějším, naopak je tady jeden z nejnižších podílů vysokorychlostního připojení. Od září navíc začne zdražování – a zrychlování se odkládá.

Jul 29

O2 zdraží internet, odůvodňuje to rostoucími náklady

Seznam Zprávy

Společnost O2 bude zdražovat pevný internet na doma. Firma to odůvodňuje především rostoucími náklady na provoz. Ostatní operátoři zvýšení cen zatím v plánu nemají, ale dotlačit je k tomu mohou zejména rostoucí ceny energií.

Jul 11

EK přijala ústupky firem T-Mobile, O2 a CETIN v kauze kolem sdílení sítí

www.seznamzpravy.cz

Evropská komise přijala závazky, které nabídli čeští mobilní operátoři T-Mobile a O2 a provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN s cílem urovnat obvinění z omezování hospodářské soutěže kvůli jejich dohodě o sdílení sítí.

May 9

Lesy ČR loni zvýšily čistý zisk na 2,74 miliardy ze 44 milionů o rok dříve

www.seznamzpravy.cz

Státní podnik Lesy České republiky loni podle auditovaných výsledků zvýšil čistý zisk na 2,74 miliardy korun ze 44 milionů korun v roce 2020. Hlavním důvodem bylo zvýšení cen dřeva. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v ČR.

Jan 12

O2 a T-Mobile nefungovala síť

Seznam Zprávy

Operátoři se dnes potýkali s výpadky na Liberecku a Královéhradecku. Výpadek služeb trval v řádech desítek minut, v současné chvíli by zákazníci problémy se signálem mít už neměli.

Nov 14

Cash Only: Ministryně Schillerová a dluhové perpetuum mobile

Seznam Zprávy

Martin Jašminský, Zuzana Kubátová a Jiří Zatloukal komentují dění v českém byznysu. Přinášíme vám webovou podobu newsletteru Cash Only – přihlaste se k odběru a pošleme vám ho každý týden do e-mailu.

Apr 9

Čistá na Svitavsku chce vybudovat domov pro seniory za zhruba 30 milionů korun

www.seznamzpravy.cz

Obec Čistá u Litomyšle na Svitavsku chce vybudovat domov pro seniory za zhruba 30 milionů korun bez DPH. Pro vesnici se zhruba 980 obyvateli jde o jednu z největších investic v historii.

Mar 16

Koronavirus napadl i operátory. O2 ví, kolik stálo heslo „zůstaňte doma“

Seznam Zprávy

„U volání mimo Evropskou unii registrujeme za celý rok pokles 90 procent,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro SZ Byznys šéf O2 Jindřich Fremuth s tím, že právě roaming srazil výnosy firmy o stovky milionů korun.

Mar 16

Čistý zisk ČEZu loni klesl o devět miliard na 5,5 miliardy korun

Seznam Zprávy

Zdražení emisních povolenek a horší podmínky pro uhelnou energetiku srazily zisk ČEZu na 5,5 miliardy korun. Tržby energetické skupiny naopak meziročně stouply.

Mar 12

Královéhradecký kraj dá na mobilní IT učebny 16 milionů korun

www.seznamzpravy.cz

Jde o dodávku 800 notebooků a bezdrátových per pro psaní na dotykovém displeji a 40 dokovacích skříní s napájením na notebooky. Vybavené mobilní učebny budou základní a střední školy využívat pro výuku všech předmětů.

Jan 28

O2 loni zvýšila zisk o 7,1 procenta na 5,85 miliardy korun

Seznam Zprávy

Díky snížení výdajů firma O2 loni dosáhla zisku 5,85 miliardy korun, což představuje sedmiprocentní růst. Operátor také získal 110 tisíc nových zákazníků. Rostl i počet zákazníků O2 TV a klientů vysokorychlostního internetu.

Aug 12

Avast zvýšil v pololetí čistý zisk na 3,77 miliardy korun

www.seznamzpravy.cz

Navzdory problémům s divizí Jumpshot ohlásila antivirová firma růst zisku o 14,5 procenta na 3,77 miliardy korun.

May 14

ČSOB klesl letos čistý zisk o 56 procent na 2,1 miliardy korun

Seznam Zprávy

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 56 procent na 2,1 miliardy korun. Objem úvěrů i vkladů banky se meziročně zvýšil.

May 14

Raiffeisenbank klesl čistý zisk o devět procent na 808 milionů korun

Seznam Zprávy

Raiffeisenbank v prvním čtvrtletí klesl čistý zisk meziročně o devět procent na 808 milionů korun. Aktiva banky vzrostla o 6,6 procenta na 380 miliard. Pokles zisku zaznamenaly kvůli pandemické krizi i ostatní velké banky.

Mar 17

Zdražení elektřiny zvedlo zisk ČEZu. Vydělal 14,5 miliardy korun čistého

www.seznamzpravy.cz

Zisk elektrárenské společnosti ČEZ v minulém stoupl o 38 procent na 14,5 miliardy korun.