English

Anglie jde do akce. Proč tým, který je vždy favoritem, vyhrál naposled v roce 1966

Seznam Zprávy

S Íránem by snad Anglie neměla mít na MS větší problém, řekne si řada fanoušků. Po krajně nepovedeném vystoupení v Lize národů, po němž se na tým a hlavně kouče Southgatea snesla ostrá kritika, zůstávají ale mnozí na pozoru.

More from Seznam Zprávy

Aug 6

Kvíz: Co víte o Lize mistrů, sparťani? A vy ostatní?

Seznam Zprávy

Je tu pravidelný víkendový kvíz, tentokrát otestujeme vaše znalosti z milionářské soutěže, jak se někdy říká fotbalové Lize mistrů.

Jul 23

Kvíz pro znalce fotbalu: Co víte o české fotbalové lize

Seznam Zprávy

V sobotu začala v České republice nová fotbalová sezóna, s ní přichází i náš další test vašich sportovních znalostí.

May 15

Obrazem: O titulu ve fotbalové lize je rozhodnuto. A získala ho Slavia

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy sledovaly souboje fotbalistek pražských „S“. Úspěšněji z nich nakonec vyšly hráčky z Edenu.

Nov 28

Írán žádá vyloučení týmu USA z MS v Kataru

www.seznamzpravy.cz

Dlouhodobě napjaté politické vztahy mezi Íránem a Spojenými státy americkými se obtiskly i do dění na fotbalovém MS v Kataru. Před úterním zápasem Íránu s USA navrhuje asijská země okamžité vyloučení Američanů z turnaje.

Nov 24

V Íránu zatkli jednoho z nejslavnějších fotbalistů za kritiku režimu

www.seznamzpravy.cz

Íránské úřady tvrdí, že fotbalista šířil protistátní propagandu a urážel íránský národní fotbalový tým. Zatčení by se mohlo stát íránskému mužstvu, které před zápasem s Anglií odmítlo zpívat hymnu, varováním před podobnými gesty.

Nov 21

Anglie–Írán. Klečelo se. První náznaky skandálu v Kataru

Seznam Zprávy

Druhý zápas na MS v Kataru a zahajovací utkání skupiny B na mezinárodním stadionu Khalifa sportovně sliboval zajímavý střet. Politicky to mohl být výbuch.

Dec 20

Glosář: Po temnotě ze spisu Šváb vrátil superzápas lize i trochu naděje

Seznam Zprávy

Za parádním zápasem Ostrava-Slavia, jakož i celým ligovým podzimem se v kontextu policejních odposlechů ohlíží ve svém pravidelném pondělním glosáři Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Sep 22

Hvězdné války po pařížsku. Favorit v Lize mistrů řeší paradox jménem Messi

Seznam Zprávy

Francouzský hegemon PSG patří bezpochyby k absolutním vítězům letního přestupového období. Do Paříže se kromě Lionela Messiho stěhovalo několik dalších es. Jenže kvalitativní přetlak v kádru může odšpuntovat hvězdné války.

Sep 14

Messi mění vše. Kurzy v Lize mistrů favorizují kluby, co ji zatím nevyhrály

Seznam Zprávy

Nejsledovanější evropská soutěž dnes duely ve skupinách začíná, vítěze Ligy mistrů by měli dekorovat 28. května v Petrohradě. Podle bookmakerů by to měl být nejspíš PSG či poražený finalista minulého ročníku Manchester City.

Jul 20

Tohle jste nezvládli. Fotbalisté Anglie jdou po krku vlastní asociaci

Seznam Zprávy

Zpackaná organizace finále Eura ve Wembley a ohrožení rodinných příslušníků. Kane a spol. to tak nechtějí nechat a chystají své vlastní Fotbalové asociaci nepříjemné psaní. Podcast Angličan si taky rád přisadil.

Jun 28

Kometa jménem Holeš sní o anglické lize

Seznam Zprávy

Fotbalová kometa a v 28 letech? Ne, v případě Tomáše Holeše to není protimluv. Prožívá zázračný rok, v jehož průběhu střílí jeden historický gól za druhým. V derby Spartě, Arsenalu. A teď posunul reprezentaci do čtvrtfinále Eura.

Jun 16

Nováček v první lize covidových vakcín. Jak si stojí ve srovnání s ostatními?

Seznam Zprávy

Vakcína proti covidu-19 americké společnosti Novavax v pondělí představila výsledky velkého klinického testu. S 90% účinností má nakročeno k tomu, aby v brzké době rozšířila arsenál zbraní proti pandemii. Co o látce zatím víme?

Apr 28

PSG vyzve v Lize mistrů Manchester City. Souboj hvězd i „arabské derby“

Seznam Zprávy

Oba kluby spojuje podobný příběh. PSG i Manchesteru City k úspěchu pomohly ropné dolary, napojení na arabský svět. Semifinále Ligy mistrů proti sobě ale staví dvě názorově různé fotbalové i politické ideje.

Mar 11

Češi za pandemie častěji sledují filmy a seriály, děti hrají online hry

Seznam Zprávy

Češi v době pandemie sledují více filmů a seriálů. U dětí z pohledu rodičů došlo k nárůstu hraní her na elektronických zařízeních. Lehce také přibylo čtenářů: děti i dospělí čtou v průměru o něco víc než před pandemií.

Sep 17

Němečtí fotbalisté dodrželi protivirová opatření. Schytali debakl 37:0

Seznam Zprávy

Koronavirus má vliv nejen na návštěvnost stadionů, ale i výsledky. Nezvykle skončilo utkání mezi německými amatérskými kluby. Jeden z nich nasadil do zápasu pouze sedm hráčů, ti navíc dodržovali pravidla sociálního distancování.

Aug 10

Fortuna našla způsob, jak svůj příspěvek rozbořené lize dorovnat

Seznam Zprávy

Minulý ročník fotbalové ligy byl koronavirovou pauzou roztržen a pak nedokončen. Další se bude hrát v neočekávaném formátu. Bez nastavby a v 18 týmech. Zjišťovali jsme, co na to hlavní obchodní partneři ligy: Fortuna a Pragosport.

Jul 23

Kam se hrabe telenovela. Drama sestupů a bojů o postup v druhé anglické lize

www.seznamzpravy.cz

Závěrečné kolo druhé anglické ligy nabídlo nevídané drama. V posledním souběžně hraném kole se průběžná tabulka určující postupující a naopak sestupující týmy několikrát měnila. Kdo postoupil a proč sestup řídí úředníci?

Jul 11

Pardubice míří mezi elitu. V lize chtějí zůstat a stadion je závazek

Seznam Zprávy

Tradiční hokejové město jménem Pardubice dnes žije fotbalem. Případná výhra nad Vyšehradem by zdejší fotbalisty posunla k vítězství ve druhé lize a postupu mezi fotbalovou elitu. Město podporuje stavbu stadionu za 430 milionů Kč.

Jun 9

Sledovat ligu ze žebříku nebo štaflí? V Anglii to na fotbale nepůjde

www.seznamzpravy.cz

Fortuna:Liga jako prevence slavné Premier League. V Anglii se bojí vynalézavých fandů a zakrývají výhledy na stadiony. Premier League by dokonce měla zavést i speciální stadiónové hlídky.

Apr 2

Paska prozradil, co mu napsal West Ham. A lize vzkázal: Musíte mít plán

www.seznamzpravy.cz

O tom, jak koronavirová krize může ovlivnit přestupy Patrika Schicka a Tomáše Součka, a také o tom, jak by krizi měla čelit česká liga, se v rozhovoru vyjádřil Pavel Paska, majitel agentury ISM, jež české fotbalisty zastupuje.