English

Dlouhé výslechy, podezření z podvodu a praní peněz. Co se děje s Xixoio

Seznam Zprávy

Po sérii domovních prohlídek a dlouhých výslechů se schází dozorčí rada a nejvýznamnější akcionáři finančního startupu Xixoio. Zakladatel firmy Richard Watzke a šéf představenstva Henry Ertner jsou stále zadržení policií.

More from Seznam Zprávy

Apr 15

Policie zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze

Seznam Zprávy

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. V reakci na tento krok zajistila všechny reality této firmy policie.

Dec 4

V kauze firmy Xixoio padla obvinění. I proti zakladateli firmy Watzkemu

Seznam Zprávy

Národní centrála proti organizovanému zločinu obvinila v případu tokenové firmy Xixoio jejího zakladatele Richarda Watzkeho z podvodu. Obvinění jsou ještě jeden další člověk a firma.

Nov 20

„Lovebrand“ nejsme, uznávám, říká šéf největší české firmy

Seznam Zprávy

První místo v novém žebříčku „Česká elita“ obsadil ČEZ. Vyšel jako firma s největší tržní hodnotou před EPH a Agrofertem. Pomohlo mu zdražení elektřiny, za které však prý nemůže.

Aug 22

V miliardové kauze kryptoměnové firmy Cryfin je obviněný i její šéf

www.seznamzpravy.cz

Mezi obviněnými v případu obchodníka s kryptoměnami Cryfin je i šéf firmy Václav Holler. Policie podezírá představitele firmy z miliardového podvodu. Zástupci Cryfinu jakoukoliv vinu odmítají.

Jun 5

Velká změna ve firmě Xixoio, půl roku po razii odchází zakladatel Watzke

www.seznamzpravy.cz

Svérázný byznysmen Richard Watzke skončil ve firmě Xixoio zaměřené na vydávání digitálních tokenů. Stalo se tak půl roku po policejním zásahu v Xixoiu. Kriminalisté podezírají Watzkeho z podvodu. Podnikatel podezření odmítá.

Apr 27

Policie zajistila energetické firmě Malina půl milionu korun na účtu

Seznam Zprávy

Energetický Holding Malina čelí dalším problémům. Policie společnosti zajistila přes půl milionu korun. Malina zároveň dluží 1,7 milionu Kč za nájem. Případ putuje na Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Dec 6

Sebevědomí má na rozdávání. Čím Watzke uhranul investory

Seznam Zprávy

Policie se zabývá podnikáním ambiciózního startupu Xixoio, jehož kampaň k lákání investorů opanovala veřejný prostor. Podle dokumentů vyšetřovatelů ale mělo jít o podvod. Podrobnosti přinášejí reportéři Seznam Zpráv.

Dec 5

Policie dělá tečku za smrtí šéfa velké autobusové firmy

Seznam Zprávy

Majitel autobusové firmy BusLine Jakub Vyskočil letos v květnu zemřel. Policisté se od té doby zabývají okolnostmi jeho úmrtí. Prověřování by však mělo brzy skončit.

Dec 4

Watzke poprvé od policejní razie v Xixoio promluvil

Seznam Zprávy

Podnikatel Richard Watzke ze Xixoio se poprvé od policejní razie namířené proti němu obrátil na více než tři tisíce investorů firmy. Policie podezírá Watzkeho z podvodu. Podnikatel vinu popírá. Xixoio podle něj bude fungovat dál.

Dec 3

TMBK: Xixoio, továrna na zázraky

www.seznamzpravy.cz

Xixoio mělo v podstatě pohádkový příběh. Až moc pohádkový. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 3

Policie: Peníze investorů Xixoio šly na vilu, auta a luxusní život manželky

Seznam Zprávy

Policie zakladatele startupu Xixoio Richarda Watzka podezřívá, že nezhodnocoval úspory investorů tak, jak jim sliboval. Místo toho je utrácel za svůj a manželčin luxusní život. Dokládají to dokumenty získané Seznam Zprávami.

Dec 2

Půl miliardy za digitální tokeny. Co se tento týden stalo se Xixoio?

www.seznamzpravy.cz

Po roce se podcast Stopáž opět dostává ke kauze Xixoio. Stejně jako Policie ČR, která tento týden zasahovala u členů jejího představenstva. Co přesně se semlelo, v rozhovoru popisuje Dan Novák, který případ dlouhodobě sleduje.

Dec 2

Policie zajistila v kauze Xixoio luxusní vilu nedaleko Prahy

Seznam Zprávy

Protimafiánská policie zasahující tento týden ve společnosti Xixoio zajistila v případu luxusní vilu poblíž Jílového u Prahy a další majetek. Představitelé firmy už jsou po zadržení na svobodě. Zatím nebyl nikdo obviněn.

Nov 29

V sídle Xixoio zasahovala policie

Seznam Zprávy

Do sídla technologické společnosti Xixoio v Praze 8 dorazila policie. Prohledávala kanceláře firmy nabízející investice do digitálních tokenů. Policisté zároveň přišli přímo za představiteli firmy.

Jan 10

Zakladatel tokenové firmy Xixoio snížil svůj podíl ve společnosti

Seznam Zprávy

Šéf start-upu Xixoio Richard Watzke osekal velikost svého podílu ve společnosti. Majoritu si ale ponechal. Projekt vzbudil rozruch nejen rozsáhlou reklamní kampaní, ale také pochybnostmi ohledně podmínek pro investory.

Aug 29

V pražské IT firmě vědí všichni všechno – včetně platů. A šéfy si volí

Seznam Zprávy

Tabulkové platy v soukromé firmě, kde každý ví, kolik vydělávají ostatní? „Může to fungovat,“ říká Filip Kirschner, spoluzakladatel softwarového studia Applifting z Karlína.

Aug 26

Slovenská prokuratura obvinila šéfa policie ze zneužití pravomocí

Seznam Zprávy

Slovenská prokuratura obvinila ze zneužití pravomocí a z maření spravedlnosti policejního prezidenta Petera Kovaříka. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí generální prokuratury Dalibor Skladan.

Apr 13

Zakázky na silnicích u Prahy: policie stíhá i šéfa stavební firmy z Kladna

Seznam Zprávy

Policisté obvinili osm lidí z korupce a manipulací se zakázkami v okolí Prahy. Jsou mezi nimi podnikatel Otto Zach a bývalý šéf krajských silničářů Zdeněk Dvořák.

Nov 28

Experiment v české firmě: Zrušili šéfy a výkon vyskočil o 400 procent

Seznam Zprávy

Brněnský vizionář Václav Muchna, majitel firmy Y Soft, experimentoval. V oddělení vývoje se 120 lidmi zrušil všechny šéfovské posty. Z výsledku ho mrazí v zádech, produktivita vzrostla o 400 procent.

Oct 5

Policie obvinila z pletich další dvě firmy skupiny BusLine

Seznam Zprávy

Z pletich při zakázkách na zajištění veřejné dopravy v Libereckém kraji obvinila policie další dvě firmy ze skupiny BusLine.