English

Osmička nejsilnějších, jeden bude šampion. Anglie, Francie, Brazílie?

Seznam Zprávy

V Kataru se v pátek a v sobotu hrají čtvrtfinálové zápasy fotbalového šampionátu. Už jde do tuhého: o postup do bojů o světový titul. Zkusili jsme předpovědět, kdo postoupí dál.

More from Seznam Zprávy

Jan 17

Peníze z ropy poplynou do fotbalu dál. Katar by ale mohl dostat stopku

Seznam Zprávy

SERIÁL. V Evropě se dá očekávat útlum fosilních firem, s tím může skončit i jejich financování fotbalu. Seznam Zprávy startují nový seriál o dopadech nových trendů na nejpopulárnější sport.

Jan 16

Katar a Francie dosáhly dohody mezi Izraelem a Hamásem o dodání léků rukojmím

www.seznamzpravy.cz

Jde o první dohodu mezi válčícími stranami od skončení týdenního příměří na konci listopadu.

Nov 21

V Kataru hnízdí vedení Hamásu, o plyn z emirátu Češi dál stojí

Seznam Zprávy

Česko nadále stojí o obchodní spolupráci s Katarem, který poskytl „azyl“ vedení teroristického hnutí Hamás. Změnit by se to mohlo v případě, že by konflikt na Blízkém východě eskaloval.

Sep 15

iPhone 12, který vyzařuje, zakázala Francie. Česko situaci sleduje

Seznam Zprávy

Kvůli nadlimitní míře záření Francie pozastavila prodej iPhonu 12. Podle odborníků ve zdravotnictví však ani 40% překročení hranice nepředstavuje pro člověka nebezpečí. České úřady situaci kolem Applu sledují.

Dec 18

Fotky z Kataru: A je nesmrtelný. Lionel Messi dovedl Argentinu k titulu

www.seznamzpravy.cz

Jak vypadalo finále v Kataru, kdo byl nejfotografovanější osobou na turnaji a jak Messi překonal i Maradonu.

Dec 8

Osmička nejsilnějších, jeden bude šampion. Anglie, Francie, Brazílie?

Seznam Zprávy

V Kataru se v pátek a v sobotu hrají čtvrtfinálové zápasy fotbalového šampionátu. Už jde do tuhého: o postup do bojů o světový titul. Zkusili jsme předpovědět, kdo postoupí dál.

Nov 24

Světová premiéra v Kataru. Až se bude střídat, sledujte rozhodčí

www.seznamzpravy.cz

Poprvé v historii MS mužů nastupují k utkáním v Kataru jako rozhodčí i ženy. Je jich šest. Dnes se do hry dostane nejslavnější z nich, Francouzka Stephanie Frappartová.

Nov 23

TMBK: Nejedete do Kataru? Atmosféru mistrovství světa si užijete i doma

www.seznamzpravy.cz

Mistrovství světa v Kataru je v plném proudu, ale mnoho fanoušků se tam kvůli vysokým cenám nemá šanci dostat. Naštěstí existuje způsob, jak si Katar užít doma. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 23

Komentář: Proč bojkotuju šampionát v Kataru

www.seznamzpravy.cz

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru bojkotuji. Na první pohled to vypadá směšně a přepjatě. Ale má to smysl. Ten šampionát je totiž nečistý obchod. Možnost zábavy vyměňujeme za podporu diktátorů a korupčníků.

Nov 21

Anglie–Írán. Klečelo se. První náznaky skandálu v Kataru

Seznam Zprávy

Druhý zápas na MS v Kataru a zahajovací utkání skupiny B na mezinárodním stadionu Khalifa sportovně sliboval zajímavý střet. Politicky to mohl být výbuch.

Jul 17

Požáry dál pustoší Evropu. V plamenech je Kréta i jih Francie

www.seznamzpravy.cz

Francie, Španělsko, Portugalsko, Itálie či Řecko. Tisíce evakuovaných lidí, statisíce sežehnutých akrů lesů, nadměrná úmrtí i turisté v nesnázích. Evropu sužují bezprecedentní vedra.

Jul 7

Britští obhájci čelí výhružkám z Hongkongu

www.seznamzpravy.cz

Britští právníci, kteří zastupují podnikatele a demokratického aktivistu Jimmyho Laie, obdrželi několik výhružných e-mailů, které je varovaly před příjezdem na soudní slyšení do Hongkongu.

Dec 6

„Systém Kafala“. První QR kód na dresu ukáže, co vadí na mistrovství v Kataru

Seznam Zprávy

Norský fotbalový klub Tromso IL představil dres s QR kódem, po jehož načtení se v telefonu objeví informace o porušování lidských práv při přípravě mistrovství světa v Kataru. Země čelí kritice za tvrdé podmínky pro dělníky.

Oct 19

Svět sleduje ruský kontrast. Umírá tisíc lidí denně, ale bary i kluby „jedou“ dál

Seznam Zprávy

Rusku se nedaří dostat aktuální situaci s covidem-19 pod kontrolu. V sobotu za pouhých 24 hodin přibylo přes tisíc obětí, od konce září se tento údaj drží nad hranicí osmi set. V zemi je stále naočkována pouze třetina populace.

Jul 19

Návrat Anglie do normálu nezačal dobře

Seznam Zprávy

Anglie zrušila poslední koronavirová opatření a vrátila se k normálnímu životu. „Prosím vás, prosím vás, buďte opatrní,“ apeloval premiér Boris Johnson. Sám je od neděle v karanténě po setkání s nakaženým ministrem zdravotnictví.

Mar 11

Google se vzdá souborů cookies. Uživatele však bude sledovat dál

Seznam Zprávy

Soubory cookies, které sledují aktivitu uživatelů na internetu, zmizí z prohlížeče Google Chrome. Technologický gigant je nechce nahradit žádnou stávající technologií. Místo toho vyvíjí vlastní, která je podobná té na Facebooku.

Dec 30

Argentina přepisuje historii. Potraty už nejsou mimo zákon

www.seznamzpravy.cz

Argentina schválila historický zákon, který ženám dovoluje jít na potrat do 14. týdne těhotenství. Stala se tak teprve třetí jihoamerickou zemí.

Nov 27

Video: Argentina se loučila se svým národním hrdinou Maradonou

Seznam Zprávy

Legendární fotbalista Diego Maradona byl ve čtvrtek večer pochován na hřbitově na předměstí Buenos Aires. Před pohřbem se s ním rozloučily desítky tisíc fanoušků, informovala agentura AFP.

Nov 26

Obrazem: Argentina se ponořila do smutku. Odešel božský Diego

Seznam Zprávy

Argentina se zahalila do smutku, země truchlí za zemřelého legendárního fotbalistu Diega Maradonu. Fanoušci se sešli u rodného domu fotbalisty nebo na stadioně, kde v roce 1976 zahájil kariéru.