English

Rusové tvrdí, že v Makijivce zemřelo při novoročním útoku Ukrajinců 89 vojáků

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že při novoročním ukrajinském útoku v Makijivce u východoukrajinského Doněcka zemřelo 89 vojáků, píše agentura Reuters. Doposud hovořilo o 63 obětech.

More from Novinky.cz / Zahraniční

May 10

Rusové se pokoušejí prorazit ukrajinskou obranu na severu, Kyjev vyslal posily

Novinky.cz

Ruská armáda se snaží prolomit obranu v pohraničí v Charkovské oblasti. Od noci oblast masivně ostřeluje. Ukrajinci do oblasti vyslali posily, uvedlo ministerstvo obrany v Kyjevě s tím, že dosavadní údery se podařilo odrazit, ale boje…

Apr 27

Dominik Hašek v Kyjevě: Rusové bombardují ukrajinské stadiony

Novinky.cz / Domácí

Ukrajinský hokej je na tom špatně, řadu stadionů vybombardovali nebo zabrali Rusové, prohlásil v Kyjevě v exkluzivním rozhovoru pro Novinky kandidát do Senátu za TOP 09 a hokejová legenda Dominik Hašek. Zlatý hoch z Nagana dále uvedl, že…

Mar 7

Rusové zaútočili na ukrajinskou nemocnici

Novinky.cz

Ruská armáda ve čtvrtek odpoledne zaútočila raketami na město Sumy v ukrajinské Sumské oblasti. Vlivem útoku došlo k poškození nemocnice a oblastního střediska záchranné služby. Informuje o tom list Ukrajinska Pravda. Prezident Volodymyr…

Aug 28

Rusové sestřelili dron mířící na Moskvu

Ruská protivzdušná obrana v noci na pondělí zničila jeden dron u Moskvy a další dva v Brjanské oblasti, která sousedí s Ukrajinou. Informují o tom agentura TASS a ruskojazyčná verze BBC s odvoláním na ruské úřady.

Jul 16

Rusové u Kupjansku postupují, přiznává Kyjev

Novinky.cz

Ukrajinské jednotky se u Kupjansku na severovýchodě země brání postupu ruských sil. Uvedla to v neděli v příspěvku na sociální síti Telegram náměstkyně ukrajinského ministerstva obrany Hanna Maljarová. O 130 kilometrů jižněji u města…

Jul 2

Rusové postupují na Lyman, přiznal Kyjev

Novinky.cz

Rusové na východě Ukrajiny postupují směrem na města Lyman, Svatove a Avdijivka. Uvedla to v neděli náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hana Maljarová. Současně řekla, že Ukrajinci zase postupují na jihu na frontě u měst Berďansk a…

Jun 6

Rusové opět útočili ze vzduchu na Kyjev

Rusové v noci na úterý opět ostřelovali Ukrajinu střelami s plochou dráhou letu vzduch-země, které vypustili ze strategických bombardérů. Ukrajinské vzdušné síly uvedly, že sestřelily všech 35 vypálených raket. Dvacítka jich mířila na…

May 10

Rusové spekulují o smrti vrchního velitele ukrajinských ozbrojených sil. Kyjev to popírá

Novinky.cz

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová popřela zprávy z ruských účtů na Telegramu, podle nichž měl v bojích na východě Ukrajiny zahynout Valerij Zalužnyj, vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil.

Jan 3

Rusové tvrdí, že v Makijivce zemřelo při novoročním útoku Ukrajinců 89 vojáků

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že při novoročním ukrajinském útoku v Makijivce u východoukrajinského Doněcka zemřelo 89 vojáků, píše agentura Reuters. Doposud hovořilo o 63 obětech.

Dec 15

Rusové cvičí 200 tisíc nových vojáků. Zaútočí na Kyjev, obává se ukrajinský velitel

Rusové cvičí okolo 200 tisíc nových vojáků a nepochybuji, že znovu vyrazí na Kyjev, uvedl velitel ukrajinské armády Valerij Zalužnyj v rozhovoru, který poskytl časopisu The Economist. Výňatky z rozhovoru zveřejnila ukrajinská média.

Oct 18

Rusové útočí na Kyjev, Dnipro a Žytomyr

Ruské síly v úterý zaútočily na energetickou infrastrukturu v severní části Kyjeva, kde způsobily několik výbuchů, uvedli ukrajinští představitelé. Velkou škodu způsobily útoky i v Žytomyru a Dnipru.

Oct 10

Rusové v Kyjevě zasáhli i německý konzulát

Během pondělních intenzivních leteckých úderů na ukrajinské hlavní město Kyjev byl zasažen také německý úřad vydávající víza, napsal server deníku Bild s odkazem na Sergeje Sumlennyho, bývalého šéfa nadace Heinricha Bölla v Kyjevě.

Jun 26

Rusové zasáhli raketami Kyjev

Novinky.cz

Ukrajinské hlavní město Kyjev v neděli časně ráno zasáhly rakety, ze čtvrti nedaleko centra bylo slyšet několik výbuchů. Na místě jsou záchranáři, kteří vyprošťují zraněné, zasažena byla i devítipatrová obytná budova.

Jun 20

Rusové se snaží zabránit přeskupení ukrajinských jednotek, uvádí Kyjev

Ruští vojáci se na Ukrajině snaží zabránit přeskupení ukrajinských jednotek v pěti směrech včetně Záporoží a Lymanu či Avdijivky v Doněcké oblasti, uvedl v pondělí ukrajinský generální štáb.

Mar 12

Sirény v Kyjevě. Rusové opět střílejí

Ruské jednotky se přibližují ke Kyjevu, ve městě se v sobotu ráno ozývaly exploze. Sirény varovaly před nálety.

Mar 1

Rusové zasáhli televizní věž v Kyjevě

Novinky.cz

Ruská armáda střílí na televizní věž v Kyjevě ve snaze vyřadit z provozu komunikační infrastrukturu, informuje agentura AFP. Pět lidí při útoku zemřelo.

Apr 22

FBI: Rusové zkoušeli pomocí Trumpových poradců ovlivnit volby

FBI získala informace, že Rusové ovlivňovali americké prezidentské volby. Nešlo jen o hackery a propagandu, zkoušeli použít mimo jiné Trumpova poradce Cartera Page, uvedl server CNN.

Feb 13

Na Donbasu bojují Rusové, přiznala Moskva

Novinky.cz

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pondělí přiznal, za v řadách separatistů na Donbasu bojují ruští občané. Reagoval tak na zprávu o tom, že se nacionalistický spisovatel Zachar Prilepin přidal k Ruskem podporovaným bojovníkům na Donbasu, jak…

Sep 20

Podle USA útok na skladiště s humanitární pomocí provedli Rusové, uvedla CNN

Novinky.cz

Spojené státy dospěly v úterý večer k předběžnému závěru, že kolona s vozidly OSN se stala v pondělí večer terčem ruského náletu. Uvedla to CNN s tím, že nálet mířil na skladiště syrského Červeného půlměsíce.

Oct 3

Moskva pomocí Asadovi převzala odpovědnost, tvrdí ruský tisk

Boj s Islámským státem (IS) nebude pro Rusko procházkou růžovým sadem, shodují se média. Ruský politolog Gleb Kuzněcov na stránkách webu Lenta.ru podotkl, že samotné letecké údery situaci v regionu nemohou vyřešit.