English

Česko proti covidu z Číny zatím nezakročí. Rozruch budí i další verze viru

Seznam Zprávy

Vyčkávání a trpělivé sledování situace. Takový postoj zatím Česko zaujímá k rapidnímu šíření koronaviru v Číně. Řada států však už sáhla po opatřeních. Je důvod k obavám?

More from Seznam Zprávy

Mar 28

Zvědavý čínský TikTok rozdělil české firmy

Seznam Zprávy

Aplikace TikTok, před jejímž používáním varoval Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, je na „pozorování“ v řadě firem, které ji využívají. Část z nich sleduje, co se bude dít, část se s ní už rozloučila.

Jun 21

Rána pro globalizaci. České firmy shánějí místo Číny dodavatele v Evropě

Seznam Zprávy

Vzorce globálního obchodu po pandemii nevycházejí, část firem se proto zabývá přesunem dodávek z Asie. V Evropě si zajistí čipy, výrobu spotřebičů, her, ale i zemědělských komodit.

Mar 30

Nejlidnatější město Číny ozdobila magnolie z křišťálu. Pýcha českých sklářů

www.seznamzpravy.cz

Skláři ze severu Čech vytvořili další světelnou instalaci, kterou oslňují v zahraničí. Křišťálová harmonie nově zdobí vlajkový hotel sítě Shangri-La v Šanghaji. SZ Byznys to oznámila společnost Preciosa Lighting.

Apr 30

Koncert České filharmonie bude pilotním projektem v kultuře

www.seznamzpravy.cz

Pilotním projektem, který by mohl ukázat cestu, jak začít pořádat kulturní akce s účastí publika, bude koncert České filharmonie 10. května.

Apr 14

Takhle se vyrábějí české respirátory. Musí umět víc než ty z Číny

www.seznamzpravy.cz

Společnost General Public Protection se sídlem v Karlových Varech vyrobí až 500 tisíc respirátorů denně. Roudnická firma Pardam Nano4Fibers je výjimečná tím, že v respirátorech používá speciální nanovlákno z vlastního vývoje.

Mar 29

Stát nakupuje jen čínské respirátory. Ty české jsou téměř bez šance

Seznam Zprávy

Správa státních hmotných rezerv se do svých skladů chystá nakoupit 6 milionů respirátorů. Domácí producenti očekávají, že podobně jako při minulém tendru prohrají. V jejich neprospěch totiž hrají i české zákony.

Feb 25

České poště kvůli koronaviru chybí 650 lidí a musela zavřít 19 poboček

Seznam Zprávy

Česká pošta má málo pracovníků. V souvislosti s nákazou covidem-19 chybí po Česku 650 lidí. Zavřela kvůli tomu 19 poboček. Nejhorší stav je od minulého pátku v Praze 6, kde se potvrdila nákaza u části doručovatelů.

Jan 20

Spot připomene 125. výročí od prvního koncertu Česká filharmonie

www.seznamzpravy.cz

Česká filharmonie (ČF) si 125. výročí od svého prvního koncertu připomene kampaní, jejímž autorem je reklamní tvůrce a režisér Martin Krejčí.

Nov 23

Česká filharmonie zahraje čtyři adventní koncerty bez publika

www.seznamzpravy.cz

Česká filharmonie (ČF) ve spolupráci s Českou televizí uspořádá během čtyř adventních nedělí mimořádné koncerty z pražského Rudolfina. Vzhledem k protipandemickým opatřením se uskuteční bez publika.

Nov 15

Rakušané zvolili proti koronaviru české zbraně

Seznam Zprávy

Od úterka začne platit v Rakousku druhý lockdown. Musíme být přísní, abychom zachránili Vánoce, vysvětlil kancléř Sebastian Kurz důvod, proč se inspiroval tvrdým postupem Čechů, uvádí Petr Holub reportáž od našich jižních sousedů.

Oct 9

Co je lockdown a mohl by nastat kvůli koronaviru v Česku?

www.seznamzpravy.cz

Vzhledem k událostem posledních dní a vývoji ohledně koronaviru se čím dál více v České republice skloňuje takzvaný lockdown. Co to ale znamená a mohl by znovu nastat?

Sep 25

Festival v Českém Krumlově mění program kvůli koronaviru

www.seznamzpravy.cz

Kvůli koronavirovým omezením se ruší nebo mění řada kulturních akcí v jižních Čechách. Mezinárodní hudební festival (MHF) Český Krumlov ohlásil změny, někteří umělci nemohou přijet.

Jun 11

Zlínská filharmonie nahradí koncerty zrušené kvůli koronaviru

www.seznamzpravy.cz

Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů odehraje v náhradních termínech abonentní koncerty, které musela zrušit kvůli epidemii koronaviru. Koncerty se uskuteční zejména na konci června a v srpnu.

Jun 5

Česká filharmonie poděkuje zdravotníkům koncertem na Sychrově

www.seznamzpravy.cz

Česká filharmonie (ČF) uspořádá 24. června open air koncert v areálu Státního zámku Sychrov věnovaný zdravotníkům, kteří se podíleli na zvládnutí koronavirové krize.

May 26

Budova pro české úředníky v Bruselu se kupovat nebude. I kvůli koronaviru

Seznam Zprávy

Ministerstvo zahraničí ustoupilo od záměru koupit novou budovu pro stálé zastoupení Česka v Bruselu.

May 20

Letecký most s Čínou kvůli koronaviru stál Česko 708 milionů korun

Seznam Zprávy

Ministerstvo vnitra zaplatilo 708 milionů korun čínské firmě Eastern Air Logistics za 49 letů, které byly součástí leteckého mostu, další dva byly fakturovány mimo.

May 11

Mobily firmy Xiaomi posílají data do Číny. Mají je stovky českých úředníků

Seznam Zprávy

České úřady během posledních dvou let nakoupily čínské chytré telefony značky Xiaomi. Ta čelí podezření, že shromažďuje a využívá data svých uživatelů získaná mobilními telefony.

Apr 28

Výstaviště České Budějovice ruší kvůli koronaviru pivní slavnosti

www.seznamzpravy.cz

Výstaviště České Budějovice zrušilo kvůli situaci kolem nákazy koronaviru slavnosti piva, původně plánované na 5. a 6. června. Zrušený je i Den dětí s Armádou ČR, který se měl odehrát na konci května.

Apr 12

Krumlov je z „čínského“ zase „českým“. Začíná nová éra turistiky?

Seznam Zprávy

Chceme jednoznačně vsadit kromě domácí klientely na naše nejbližší sousedy: Rakousko, Německo, Slovensko, Polsko, říká místostarosta Českého Krumlova Martin Hák.

Mar 24

České oběti koronaviru. Koho virus přemohl?

Seznam Zprávy

V Česku zemřel další člověk v souvislosti s nákazou koronavirem. Jde o třetí českou oběť infekce, která se šíří po celém světě. Nakažených je v zemi téměř 1400.