English

SPD řeší, zda podpořit Babiše. Ve hře jsou tři varianty

Seznam Zprávy

SPD vyjednává s Andrejem Babišem, zda vůbec a případně jak moc mu pomůže v druhém kole prezidentských voleb. Momentálně jsou ve hře tři varianty.

More from Seznam Zprávy

Aug 8

TMBK: Lekce otevírání lahví s Andrejem Babišem

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš si veřejně postěžoval, že kvůli Evropské unii teď nemůže pořádně pít z lahve. Snad nebude chtít kritizovat i toho českého premiéra, který toto opatření schválil. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 1

Co bude s Andrejem Babišem?

Seznam Zprávy

Nezdar ve volbách přinesl otazníky kolem další politické kariéry Andreje Babiše. „Není to typ, který by chtěl odcházet ve chvíli, kdy prohrál,“ říká politická reportérka Seznam Zpráv Lucie Stuchlíková. Jaké možnosti teď Babiš má?

Jan 28

„Přeju vám svět bez Babiše,“ uznal šéf hnutí ANO porážku

www.seznamzpravy.cz

Bývalý premiér Andrej Babiš prohrál ve druhém kole prezidentských voleb s armádním generálem ve výslužbě Petrem Pavlem. Porážku uznal, získané hlasy chce využít ve sněmovních volbách.

Jan 9

Rebel hnutí ANO nechce Babiše na Hradě. Primátor Ostravy má nejblíž k Pavlovi

Seznam Zprávy

Vzpurný region. Političtí lídři Moravskoslezského kraje z hnutí ANO nebudou volit v prezidentských volbách svého šéfa Andreje Babiše. Primátor Ostravy Tomáš Macura přiznal, že má nejblíže k volbě Petra Pavla. Podobně Ivo Vondrák.

Dec 12

Vítali ho květinami, pískotem i křikem. Týden s Andrejem Babišem

www.seznamzpravy.cz

Podívejte se na první díl seriálu, v němž ukazujeme prezidentské kandidáty na nejzajímavějších snímcích našich fotografů. Andrej Babiš se setkal s vlnou sympatií i hlasitou kritikou.

Dec 5

Pokud by vyhrálo ANO, Babiše bych premiérem nejmenoval, říká Hilšer

www.seznamzpravy.cz

V prezidentských volbách kandiduje už podruhé. Marek Hilšer si za pět let nedokázal sehnat občanské podpisy a potřeboval nominaci senátorů. Jak chce oslovit voliče? A má po druhé šanci?

Jul 24

Komentář: Jak jsme s Andrejem Babišem zbourali prasečák v Letech

www.seznamzpravy.cz

Lety a romský holokaust jsou příběhem českého mlčení a odvrácených očí.

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Sep 30

Hamáček: Až se Babiš vzdá premiéra, bude se na ANO stát fronta. I já bych jednal

Seznam Zprávy

Takovou situaci jako před letošními sněmovními volbami ČSSD nepamatuje. I když její lídři nešetří sebevědomím, straně poprvé reálně hrozí, že vypadne z Poslanecké sněmovny. Co stojí za pádem strany?

Sep 21

Studenti postavili hnutí Andreje Babiše na roveň Zeleným

Seznam Zprávy

Kdyby o složení Poslanecké sněmovny rozhodovali studenti, dostali by se do dolní komory Parlamentu pouze zástupci čtyř stran.

Jul 12

ANO rozhodne, co s Jermanovou a kam s Babišem

Seznam Zprávy

Hnutí ANO čeká důležité jednání o tom, zda bývalá hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová bude kandidovat z prestižní třetí pozice ve Středočeském kraji, a stane se díky tomu s velkou pravděpodobností na podzim poslankyní.

Feb 15

Rozhovor s Andrejem Babišem mladším: „Mám vzkaz pro otce“

Seznam Zprávy

Interview se synem českého premiéra. Andrej Babiš junior, který sehrál důležitou roli v kauze Čapí hnízdo, se po více než dvou letech od reportáže o jeho pobytu na Krymu rozhodl znovu promluvit.

Jan 21

Miloš Zeman má řešení pro padající ČSSD. Udělat koalici s hnutím ANO

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman si myslí, že vznik předvolební koalice současných vládních stran by pomohl oběma. V rozhovoru také uvedl, že je připraven vyznamenat vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurillu.

Jan 1

Dokument: Novoroční projev premiéra Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš 1. ledna 2021 pronesl novoroční projev k národu. Jeho plné znění si můžete přečíst zde:

Jun 26

Kauza, která dráždí Babiše, promění hnutí ANO. Chystá se síto v přijímání nováčků

Seznam Zprávy

Jihomoravské ANO, pošpiněné korupční kauzou Stoka, zvolilo nové vedení. Zrestaurování brněnské oblasti bude pozvolné, slibuje nový šéf.

Jun 8

Ministryně ČSSD zvažovala přestup do ANO. Pro Babiše by nebyla dost dobrá

Seznam Zprávy

Dokumenty z kauzy sportovních dotací ukazují, že obžalovaní pečovali o politickou kariéru někdejší ministryně školství. Byla pro ně klíčovým článkem v systému. Mezi obviněnými neskončila.

Jun 1

Místopředseda ANO Petr Vokřál v hnutí končí, Babiše to mrzí

Seznam Zprávy

Vokřál jako důvod uvedl, že „nechce dále spojovat své jméno s osobami, které hnutí ANO využívají pouze ke svému osobnímu prospěchu a kteří tak ničí dobrou práci kolegů, kterým se podařil již kus dobré práce.“

Jun 1

Vláda hlasy hnutí ANO odlehčila Babišovi od problémů, ČSSD byla proti

Seznam Zprávy

Ustanovení ohledně svěřenských fondů, které by se týkalo i Babiše, kritizují opoziční strany či Rekonstrukce státu a Transparency International. Ministerstvo spravedlnosti kritiku odmítá.

May 12

Revolta v Babišově hnutí ANO

Seznam Zprávy

V hnutí ANO to vře kvůli korupční kauze Stoka a situaci v Brně. Části straníků vadí, že v hnutí dál zůstává syn Jaroslava Faltýnka Jiří.

Oct 13

ON-LINE: Volby do Senátu ovládla ODS, pro hnutí ANO dopadly podle Babiše mizerně

www.seznamzpravy.cz

V senátních volbách vládní strany utrpěly těžkou porážku. Z Babišova hnutí i ČSSD prošel od každého jediný kandidát.