English

Babišův výrok rezonuje daleko za hranicemi. Nahrál Rusům, česká tradice trvá, říká novinář

Seznam Zprávy

Nezodpovědný a škodlivý výrok, který poškozuje NATO a slouží ruské propagandě. Tak slova Andreje Babiše o „nepomoci“ Polsku a Pobaltí hodnotí v rozhovoru pro Seznam Zprávy litevský novinář Vaidotas Beniušis.

More from Seznam Zprávy

May 23

Andrej Babiš. Budoucí premiér, nebo muž, který bude řídit „ze zadního sedadla“?

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Pokud chce hnutí ANO sestavovat příští vládu a dramaticky zvýšit ochotu ostatních partnerů, může udělat jednoduchou věc – vzdát se Andreje Babiše jako premiéra.

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Feb 11

Babiš: „Jsem lídr ANO a kandidát na premiéra. Tečka“

www.seznamzpravy.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který v sobotu obhájil pozici v čele hnutí, oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny bude lídrem ANO i kandidátem na premiéra. ODS považuje za hlavního soupeře.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 1

Marek Prchal skončil u Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Marek Prchal ukončil spolupráci s bývalým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Důvodem podle marketéra není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 22

Babiš v debatě ČT: Závazky NATO bych neplnil, pomoc Polsku neposlal

Seznam Zprávy

Série debat před druhým kolem prezidentské volby začala v České televizi. Původně se jí měl zúčastnit jen Petr Pavel. Nakonec dorazil i Andrej Babiš. Debata je od začátku ostrá a oba kandidáti se navzájem kritizují.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Jan 13

TMBK: Závěrečná řeč Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš byl včera poprvé (a naposledy) v debatě před prvním kolem prezidentských voleb. Jak si na závěr vedl? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 5

Pokud by vyhrálo ANO, Babiše bych premiérem nejmenoval, říká Hilšer

www.seznamzpravy.cz

V prezidentských volbách kandiduje už podruhé. Marek Hilšer si za pět let nedokázal sehnat občanské podpisy a potřeboval nominaci senátorů. Jak chce oslovit voliče? A má po druhé šanci?

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Sep 30

Hamáček: Až se Babiš vzdá premiéra, bude se na ANO stát fronta. I já bych jednal

Seznam Zprávy

Takovou situaci jako před letošními sněmovními volbami ČSSD nepamatuje. I když její lídři nešetří sebevědomím, straně poprvé reálně hrozí, že vypadne z Poslanecké sněmovny. Co stojí za pádem strany?

Sep 16

Mohl přijít Jágr, ale přišel Babiš, brání brožuru s premiérem poslanec ANO

Seznam Zprávy

Andrej Babiš na sebe opět strhnul pozornost. Kauza s brožurou o prevenci rakoviny, kterou měly před volbami rozesílat zdravotní pojišťovny, včera rozhýbala Sněmovnu. Co na to říkají jeho straníci?

Feb 15

Rozhovor s Andrejem Babišem mladším: „Mám vzkaz pro otce“

Seznam Zprávy

Interview se synem českého premiéra. Andrej Babiš junior, který sehrál důležitou roli v kauze Čapí hnízdo, se po více než dvou letech od reportáže o jeho pobytu na Krymu rozhodl znovu promluvit.

Jan 22

Mikromanagement Andreje Babiše. Zachraňuje, co se dá. Ale jak?

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se rád chlubí tím, na co všechno osobně dohlíží a co všechno řídí. Jak sám říká – dělá prostě mikromanagement.

Jan 1

Dokument: Novoroční projev premiéra Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš 1. ledna 2021 pronesl novoroční projev k národu. Jeho plné znění si můžete přečíst zde:

Apr 30

Odstupte, nebo prodejte Agrofert, vyzvou europoslanci Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Buď odstupte z premiérské funkce, nebo prodejte svůj byznys. To poradí europoslanci Andreji Babišovi po únorové návštěvě Prahy. Report, který unikl do médií, varuje před prorůstáním oligarchických struktur do české politiky.

Mar 22

Jaké kompenzace chystá premiér Andrej Babiš

www.seznamzpravy.cz

Na pondělním zasedání bude vláda řešit opatření, která mají zmírnit dopady koronavirové krize na podnikatele, zaměstnance i živnostníky. Premiér Andrej Babiš to řekl v rozhovoru pro iDnes.

Feb 27

Exkluzivně: Jak je ohrožen výkon funkce Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

237 stran, kvůli kterým běží Česku dvouměsíční lhůta, v níž má řešit premiérův střet zájmů. Projděte si oficiální překlad bruselského auditu.