English

Online: Jak se volilo v pátek? Přišlo víc lidí než v prvním kole

Seznam Zprávy

Miliony Čechů během nadcházejících dvou dnů vyberou v pořadí čtvrtého prezidenta samostatné České republiky. Vítěz bude znám v sobotu odpoledne. Seznam Zprávy sledují dění minutu po minutě.

More from Seznam Zprávy

Jun 26

Česká reprezentace nestačila na Turecko. Na fotbalovém mistrovství končí

www.seznamzpravy.cz

Na utkání základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy se dařilo Turecku. V zápase proti české reprezentaci v 94. minutě zajistil vítězství svému týmu Cenk Tosun.

May 6

Do boje o český potravinový online trh vstoupil druhý nejmenší řetězec

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Místo do obchodu pro potraviny na internet. Předpověď říká, že e-shopy s jídlem budou dobrý byznys. Ale hráčů přibývá. Nedávno se o slovo přihlásila Billa, která chce rychle expandovat.

Aug 24

Prodej Mafry je ve finále, rozhodne duel českých miliardářů

www.seznamzpravy.cz

Finalisty tendru na prodej mediálního domu Mafra ze skupiny Agrofert jsou miliardáři Michal Strnad a Karel Pražák. Oba chtějí s Mafrou koupit také jednu z chemiček Agrofertu. Cena se může vyšplhat k osmi miliardám korun.

Jul 4

Ženský Wimbledon vypadá jak mistrovství České republiky. Ale zdání klame

Seznam Zprávy

Češky vstoupily do wimbledonského singlového pavouka v úctyhodném počtu jedenácti hráček. Co do kvantity jsou tedy absolutní velmoc. Predikce zahraničních odborníků na jejich úspěch v turnaji už tak optimistické ale nejsou.

Jun 9

České sankce proti Rusku se zadrhly

Seznam Zprávy

Ministerstvu zahraničních věcí se zatím nepodařilo obsadit oddělení, které se má věnovat sankční politice. Agendu „dočasně“ řeší úředníci z jiných pracovišť. A na českém sankčním seznamu zůstává od jeho spuštění jediná položka.

Jun 1

Pavel ve Vídni „prodával“ česká letadla

Seznam Zprávy

„Naše nabídka leží na stole několik let. Zní na 12 letounů, balík zároveň zahrnuje i výcvik,“ řekl český prezident Petr Pavel po návštěvě šéfa dolní komory rakouského parlamentu ve Vídni.

May 6

Online: Slyšel „Česko“ a rozsvítily se mu oči, řekl Pavel o setkání s králem

Seznam Zprávy

Ve Westminsterském opatství v Londýně korunovali krále Karla III. a jeho choť Camillu. Celý obřad i dění před ním a po něm jsme sledovali a doplňovali o komentáře odborníků.

Apr 11

TMBK: České mistrovství světa v hokeji představilo logo. Vypadá strašidelně

www.seznamzpravy.cz

Mistroství světa v ledním hokeji v roce 2024 v Praze a Ostravě představilo oficiální logo. A to vzbudilo na sociálních sítích lehké pozdvižení. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Oct 30

Pavel Čábelický dobývá svět českých kol

www.seznamzpravy.cz

Pavel Čábelický je dnes přední osobností české závodní cyklistiky i cyklistického průmyslu. Vede profesionální tým MTB, za který jezdí mimo jiné jeho manželka Jitka, ale zároveň řídí i největší síť cykloservisů po celé republice.

Sep 30

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí stoupla o 3,7 procenta

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika v letošním druhém čtvrtletí podle zpřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziročně stoupla o 3,7 procenta. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím byl hrubý domácí produkt (HDP) vyšší o 0,5 procenta.

Sep 16

Poláci skupují levnější české uhlí. Někde už není ani pro Čechy

Seznam Zprávy

Uhlí má pro polské domácnosti cenu zlata. Kvůli drahotě a nedostatku pro něj neváhají jet za hranice. V Česku proto docházejí zásoby a někteří obchodníci už museli prodej pozastavit.

Dec 28

Výchova drilem i pasťákem: nejlepší české dokumenty online

Seznam Zprávy

České online videotéky už nabízejí spoustu dokumentárních filmů i z tohoto roku. Že jsou dokumenty nuda? Vyvedou vás z omylu.

Jul 29

Ve finále je i Vondroušová! České tenistky řádí na olympijských kurtech

Seznam Zprávy

Česká tenistka Markéta Vondroušová deklasovala Ukrajinku Svitolinovou a zahraje si olympijské finále.

Jun 23

Zpravodajství Seznamu drží největší zásah z českých online médií

Seznam Zprávy

Nové vydání prestižní mediální studie udává, že největší týdenní online zásah mezi českými médii mají Seznam Zprávy. Pandemie podle výzkumu obrátila pokles důvěry ve zpravodajství, média ale potrápila finančně.

May 4

Online: Co se dělo v české politice po zveřejnění kauzy Hamáček

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček chtěl podle informací Seznam Zpráv, které jsme publikovali v úterý 4. května, vyměnit na cestě do Moskvy informace související s útokem ve Vrběticích za dodávky vakcíny Sputnik. Co se ten den odehrálo?

Dec 22

Novoroční koncert České filharmonie se 1. ledna uskuteční online

www.seznamzpravy.cz

Novoroční koncert České filharmonie (ČF) pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta Tomáše Netopila se uskuteční 1. ledna bez přítomnosti publika. Orchestr ho nabídne online z Rudolfina.

Nov 10

Do finále „evropských Oscarů“ se dostaly dva české snímky

Seznam Zprávy

Do finále letošních Evropských filmových cen se dostaly dva filmy s českou účastí.

Sep 17

České nemocnice začínají zavádět online rezervační systém na testy

Seznam Zprávy

Nemocnice v Česku řeší přetíženost a lidé si stěžují na fronty kvůli testování na covid-19. Většina velkých nemocnic má přitom k dispozici i online rezervaci na testování.

Jun 16

Zprávy Seznamu mají největší týdenní zásah z českých online médií

Seznam Zprávy

Podle aktuální studie Reuters Institute zprávy Seznamu týdně sleduje téměř polovina Čechů. Zpravodajství Seznamu důvěřuje 54 % respondentů. Důvěra v média celosvětově klesá, Češi věří nejvíc veřejnoprávním médiím.

Mar 25

České peníze bojují proti viru, který uvěznil Čechy v home office

www.seznamzpravy.cz

Přehled nejdůležitějších zpráv z byznysu ze středy 25. března 2020.