English

Zelenskyj si v Londýně řekl o stíhačky. I za králem přišel v mikině

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský prezident ve středu dorazil na neohlášenou návštěvu Spojeného království. V parlamentu poděkoval za přislíbené tanky a vyzval k dodání stíhaček. Vůbec poprvé se viděl také s králem Karlem III.

More from seznamzpravy.cz

Jul 5

Britský premiér Sunak podal demisi. Král Karel III. obratem jmenoval nástupce

www.seznamzpravy.cz

Sunak oznámil i odchod z čela konzervativní strany. Skončí, jakmile budou připraveny podmínky pro výběr jeho nástupce, řekl. Novým britským premiérem se stal Keir Starmer, předseda vítězné Labouristické strany.

Jun 5

Karel III. je v oběhu. Prohlédněte si nové bankovky s britským králem

Seznam Zprávy

Po více než 60 letech mohou Britové na svých bankovkách vídat novou tvář. Vůbec poprvé na nich je král. Bude ale nastupovat pomalu, myslí totiž na planetu.

May 18

TMBK: Král Karel III. sleduje hokejový zápas proti Čechům

www.seznamzpravy.cz

Mužstvo Velké Británie je papírově jedno z nejslabších na Mistrovství světa. Koláž TMBK pro Seznam Zprávy.

Apr 30

Britský král Karel III. se pozvolna vrací k plnění veřejných povinností

www.seznamzpravy.cz

Karel III. navštívil zdravotnické zařízení v Londýně, které se zabývá léčbou rakoviny. Právě kvůli této nemoci se britský král během února stáhl z veřejného života. Teď se ale vrací k plnění svých veřejných povinností.

Feb 11

Král Karel III. se poprvé od oznámení diagnózy objevil na veřejnosti

www.seznamzpravy.cz

Král Karel III. je britským králem už 18 měsíců. Stal se jím po smrti jeho matky královny Alžběty II. V pondělí mu lékaři diagnostikovali rakovinu, nespecifikovali však, o jaký konkrétní druh nemoci jde.

Feb 8

Britskému králi Karlu III. se daří dobře, uvedla jeho choť

www.seznamzpravy.cz

Královna Camilla, manželka britského krále Karla III., ve čtvrtek uvedla, že její manžel, kterému byla diagnostikována rakovina, si za těchto okolností vede „velmi dobře“.

Feb 5

„Myslíme na krále.“ Zpráva o nemoci Karla III. sjednotila britské politiky

www.seznamzpravy.cz

Zpráva o zdravotním stavu Karla III. vyvolala jednotnou reakci napříč britským politickým spektrem. Pevné zdraví králi popřáli i americký prezident Joe Biden nebo jeho vyzyvatel Donald Trump.

Jan 26

Britský král Karel III. nastoupil kvůli léčbě prostaty do nemocnice

www.seznamzpravy.cz

Britský král Karel III. byl dnes hospitalizován kvůli léčbě zvětšené prostaty, uvedl Buckinghamský palác. Zákrok bude proveden v soukromé nemocnici London Clinic. Očekává se, že král stráví v nemocnici nejméně jednu noc.

Jan 17

Britský král Karel III. příští týden podstoupí operaci

www.seznamzpravy.cz

Hlavu britské královské rodiny Karla III. čeká operace zvětšené prostaty. Veřejná vystoupení 75letého krále budou na krátkou dobu rekonvalescence odložena, uvedl Buckinghamský palác podle BBC.

Nov 14

Fotky: Od plenek až ke koruně. Král Karel III. slaví 75. narozeniny

Seznam Zprávy

Karel III. se na plnění královských povinností připravoval nejdéle ze všech následníků britského trůnu v historii. Panovníkem je už přes rok. V úterý se dožívá 75 let, připomeňte si je ve fotkách.

Oct 12

Karel III. uvede do oběhu nezvyklé mince, oslavují faunu a flóru Británie

www.seznamzpravy.cz

Britská královská mincovna odhalila novou sérii mincí, které svým designem narušují tradici. Inspirací se totiž stali živočichové a rostliny žijící ve Spojeném království.

May 12

Karel III. má osobní vazbu na Česko i díky Havlovi, říká britský velvyslanec v Česku

Seznam Zprávy

Demokratické hodnoty čelí hrozbám ze strany Ruska i Číny, říká britský velvyslanec v Česku Matthew Field. V rozhovoru pro Seznam Zprávy mluví i o své zkušenosti z Balkánu a o tom, proč je důležité komunikovat na sociálních sítích.

May 6

TMBK: První dny krále Karla III.

www.seznamzpravy.cz

Práce krále je v podstatě stejná jako každá jiná. Zjistí to i Karel III., až skončí dnešní – jak se říká v korporátech – onboarding a začnou klasické pracovní dny. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Dec 26

Karel III. už zavedl nová pravidla

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Nejslavnější královská rodina světa si v letošním roce prošla velkými změnami i zvraty. Jak je zvládla? Škodí jí dvojice Meghan a Harry? A není dnes již monarchie přežitkem?

Dec 8

„Nová éra“. Do oběhu vstupují miliony mincí s králem Karlem III.

www.seznamzpravy.cz

Jedná se o první masově vyráběné mince s podobiznou britského krále Karla III., který na trůn nastoupil v září po smrti své matky, královny Alžběty II.

Sep 30

Británie ukázala mince s Karlem III. Na rozdíl od královny na nich nemá korunu

www.seznamzpravy.cz

Do oběhu se dostanou během několika týdnů a budou cirkulovat společně s mincemi s podobiznou zesnulé královny Alžběty II.

Sep 22

Než Karel III., raději republika. Před novým králem leží náročné výzvy

Seznam Zprávy

Úmrtí Alžběty II. znamená přelom i pro dalších 14 zemí, kde královna panovala. Některé v něm vidí příležitost zpřetrhat vazby s Korunou, další se snaží najít vlastní cestu. Opět také ožily diskuse o britské koloniální minulosti.

Sep 10

Karla III. oficiálně prohlásili britským králem

Seznam Zprávy

Prohlášení první podepsal William, princ z Walesu a následník trůnu, následovaný královnou manželkou Camillou a britskou premiérkou Liz Trussovou.

Sep 9

Král Karel III. vzdal v projevu hold své matce. Zmínil i Harryho a Meghan

www.seznamzpravy.cz

Král Karel III. pronesl svou první řeč k britskému národu. Vyzdvihnul v něm oddanost své „drahé maminky“ a slíbil, že i on bude Británii „po celý zbývající čas, který mu Bůh dopřeje“, neochvějně sloužit.

Sep 9

Online: Král Karel III. měl svůj první projev

www.seznamzpravy.cz

Spojené království a celý svět truchlí nad úmrtím královny Alžběty II. Vše sledujeme v on-line reportáži.