English

Zase je to jinak. Mynář měl hradní stan u vleku déle, i než tvrdil napodruhé

Seznam Zprávy

Hrad po odhalení reportérů sice Vratislavu Mynářovi naúčtoval zápůjčku stanu. Kancléř a vlekař v jedné osobě ale při účtování zatajil další týden, kdy stan v Osvětimanech už měl.

More from Seznam Zprávy

Jun 20

Mynář vyskladnil z Hradu šperky za půl milionu. Skončily neznámo kde

Seznam Zprávy

Někdejší kancléř Vratislav Mynář si do prezidentského skladu darů chodil pro zlato, stříbro či vitrážové obrazy. Neexistuje evidence, u koho předměty, nakoupené minimálně za 535 tisíc korun, skončily.

Mar 9

Kancléř Mynář k dnešku rezignoval

www.seznamzpravy.cz

Kancléř bývalého prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář k dnešku rezignoval. S účinností od dnešního dne podal Zemanovi rezignaci ve středu.

Mar 4

Kancléř Mynář odchází od Zemana s majetkem v řádu stamilionů korun

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy spočítaly, že během své éry kancléře uzavřel Vratislav Mynář v Osvětimanech 29 kupních smluv s majiteli místních pozemků. V současnosti má na sebe napsaných 106 pozemků a na dalších parcelách spoluvlastnický podíl.

Mar 4

Kancléř Mynář si na Hradě za deset let vydělal přes 17 milionů

Seznam Zprávy

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Vratislav Mynář si za deset let ve funkci vydělal na platu a odměnách téměř 17,4 milionu korun po zdanění.

Feb 8

TMBK: Party stan nebyl to jediné, co si kancléř Mynář půjčil z Hradu

www.seznamzpravy.cz

Podle zjištění Seznam Zpráv si kancléř Mynář „půjčil“ party stan z Hradu, aby si ho postavil ve svém skiareálu v Osvětimanech. Nebylo to ovšem to jediné, co si na Moravu vzal. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Oct 19

Hrad přijde kvůli Balákovi o 30 milionů korun

www.seznamzpravy.cz

Sněmovna na návrh skupiny koaličních poslanců odebrala prezidentské kanceláři 30 milionů korun. Jde o peníze na lesní hospodářství z letošního státního rozpočtu, který poslanci v nové podobě včera schválili.

Sep 24

Kancléř Mynář zůstane v politice. Doma v Osvětimanech znovu vyhrál

www.seznamzpravy.cz

Člen Zemanovců uspěl pod hlavičkou uskupení Osvětimany. Obhájil zastupitelský post.

Aug 22

Kancléř Mynář kandiduje doma v Osvětimanech

Seznam Zprávy

Hradní kancléř Vratislav Mynář znovu kandiduje v komunálních volbách doma v Osvětimanech. „Pracovitý zastupitel. Chodí za mnou na porady,“ chválí jej starosta městyse.

Mar 29

V Osvětimanech shořel podnik kancléře Mynáře, vyšetřovatelé nevylučují úmysl

www.seznamzpravy.cz

Oheň v úterý ráno poškodil část turistického areálu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, který vlastní firma hradního kancléře Vratislava Mynáře. Škoda se podle prvotních odhadů pohybuje okolo patnácti milionů korun.

Dec 10

Přijede popravčí četa? ptal se hradní kancléř Mynář fotbalového šíbra Berbra

Seznam Zprávy

Ve spisu, který policie vede v souvislosti s vyšetřováním aféry Romana Berbra, se objevuje i jméno Vratislava Mynáře, kancléře prezidenta republiky. U mocného fotbalového šíbra podle všeho hledal podporu pro klub 1. FC Slovácko.

Dec 3

Dotací pro firmu kancléře Mynáře se bude zabývat soud

Seznam Zprávy

Nejvyšší státní zástupce podal žalobu kvůli tomu, že Ministerstvo financí zrušilo rozhodnutí, podle něhož měla firma kanceláře Vratislava Mynáře vrátit dotaci ve výši téměř šesti milionů korun.

Oct 19

Mynář a spol. se chovají jako na dobytém území, říká bývalý hradní kancléř

Seznam Zprávy

Bývalý šéf prezidentské kanceláře Ivo Mathé kritizuje mlčení a zastírání informací o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana.

Oct 19

Nervozita na Hradě. Kancléře Mynáře může vyhodit nový premiér

Seznam Zprávy

Pozbyde-li Miloš Zeman své pravomoci, kancléř Vratislav Mynář může přijít o funkci kancléře. Míní tak člen Legislativní rady vlády, s jehož názorem se ztotožňuje i aspirant na ministra spravedlnosti či šéfa Sněmovny Marek Benda.

Jun 14

Mynář nemusí vracet dotaci na dostavbu penzionu v Osvětimanech

Seznam Zprávy

Firma hradního kancléře Vratislava Mynáře podle České televize (ČT) nemusí vracet šestimilionovou dotaci na dostavbu penzionu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku.

Oct 6

Kancléř Mynář jednal se šéfkou hygieniků, jak na Hradě uspořádat 28. říjen

www.seznamzpravy.cz

Letošní předávání státních vyznamenání z rukou prezidenta republiky Miloše Zemana komplikuje epidemie, Hrad pracuje na tom, aby se i tak mohl ceremoniál uspořádat.

Sep 25

Prezidentův kancléř Mynář plánuje se svými miliony návrat na Moravu

Seznam Zprávy

V druhé části rozhovoru Seznam Zpráv s Vratislavem Mynářem kancléř hovoří o tom, že místo politiky se po angažmá na Hradě bude soustředit na svůj byznys. Mocné finanční skupiny ho prý ale vábí do svých služeb.

Sep 23

Kamarád kancléře Mynáře: Byl to obchod za stovky milionů, ne úplatek

Seznam Zprávy

Vedoucí kanceláře prezidenta podle zjištění Seznam Zpráv dojednával přímo na Hradě prodej břidlicového dolu v hodnotě stovek milionů korun. Podnikatel Radim Masný v rozhovoru popisuje, proč mu jeho přítel Mynář pomáhal.

Sep 23

500 milionů pro kancléře? Mynář domlouval na Hradě prodej dolu

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy popisují okolnosti prodeje hlubinného dolu na Opavsku. Vratislav Mynář přiznal, že se v něm angažoval, odmítl však, že by měl za to slíbené peníze.

Mar 24

Kolik stála utajená mise kancléře Mynáře? 30 dolarů, píše Hrad

Seznam Zprávy

Trojice Vratislav Mynář, Martin Nejedlý a Jaroslav Tvrdík cestovala do Číny komerčním letem. Kdo cestu hradil, ale není jasné.

Feb 27

Hrad se koronaviru nebojí. Přímo do Pekingu vyrazil kancléř Mynář

www.seznamzpravy.cz

Uprostřed koronavirové nákazy, kdy země ve snaze omezit její šíření ruší lety a diplomatické návštěvy, se kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář vydal do Pekingu. Kudy letěl, proč byla cesta neodkladná a jestli bude muset po…