English

Zelenskyj v boji s korupcí selhává, Ukrajina mu to neodpustí, říká novinář

Seznam Zprávy

„Zelenského boj proti korupci bohužel selhal. Pokud to tak půjde dál, všechna jeho odvaha a udatnost bude zahozená. Je zodpovědný za všechno, co se děje v kuloárech moci,“ říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy novinář Sergej Rudenko.

More from Seznam Zprávy

May 8

Fico na výročí konce války kritizoval EU. Prý nemá mírový plán pro Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

„Jsem velmi zklamán z Evropské unie. Jsem zklamán, že není schopna nabídnout smysluplný mírový plán pro tento konflikt, který momentálně na Ukrajině probíhá,“ uvedl slovenský premiér při výročí konce druhé světové války.

Jul 6

Ukrajinský prezident Zelenskyj míří do Česka, sejde se s Fialou

www.seznamzpravy.cz

Česká republika patří k pevným spojencům Ukrajiny. I proto se prezident Zelenskyj vydal z Bulharska na návštěvu Prahy, vůbec první od začátku války.

May 19

Ukrajinský prezident Zelenskyj se osobně zúčastní summitu G7

www.seznamzpravy.cz

Lídři ekonomicky nejvyspělejších států světa budou na summitu debatovat o ruské invazi na Ukrajinu, sankcích proti Moskvě nebo rostoucích ambicích Číny.

Feb 25

Zelenskyj ukázal, kde od začátku ruské invaze bydlí

www.seznamzpravy.cz

Spartánská místnost s jedním lůžkem, televizí a umyvadlem. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dal nahlédnout do zázemí své kanceláře, kde už rok žije. Vše ukazuje nový dokument o prvním roku obrany před ruskou invazí.

Feb 24

S Čínou lze spolupracovat, reagoval Zelenskyj na mírový plán Pekingu

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj reagoval na čínský mírový plán, se kterým Peking přišel na výročí ruské invaze. Podle Zelenského ho nelze akceptovat jako celek, ale některé body podle něj dávají smysl.

Feb 24

TMBK: Rok od ruské invaze na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Rok od vpádu Putinových zabijáků na Ukrajinu se Rusku nepodařilo dosáhnout prakticky ničeho. I tak se však v Kremlu slaví. Trochu. Další satirická koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 24

Letošek bude rokem vítězství, napsal Zelenskyj k výročí ruské invaze

www.seznamzpravy.cz

„Byl to rok bolesti, smutku, víry a jednotky. Víme, že rok 2023 bude rokem našeho vítězství,“ vzkázal Ukrajincům prezident Volodymyr Zelenskyj v den výročí ruské invaze.

Dec 23

Zelenskyj připravuje mírový plán

www.seznamzpravy.cz

Mírový plán pode listu The Wall Street Journal chce prezident Volodymyr Zelenskyj představit v únoru. Kreml o něm údajně nic neví, řekl v pátek mluvčí Dmitrij Peskov.

Sep 23

Během ruské invaze padlo 9000 ukrajinských vojáků, řekla náměstkyně ministra

Seznam Zprávy

Ukrajinští představitelé opakovaně korigují počty padlých ukrajinských vojáků, které udává ruská strana. Místo desetitisíců se údajně jedná o tisíce.

May 25

Ukrajinský prezident Zelenskyj promluví k českému parlamentu

www.seznamzpravy.cz

Rusko útočí na Ukrajinu, situaci sledujeme v online reportáži.

May 24

Všechny jistoty pryč. Jak ruská invaze na Ukrajinu změnila ekonomiku

Seznam Zprávy

Před třemi měsíci napadla Putinova vojska sousední nezávislou Ukrajinu. Probíhající válka má dalekosáhlé dopady na ekonomiky po celém světě. V některých státech může hrozit potravinová krize, zatímco ekonomiky zpomalí.

May 20

„Rakety dopadají už i na nás“. Ruské pohraničí sklízí plody invaze na Ukrajinu

Seznam Zprávy

Ruské město Bělgorod, které se nachází pouhých 40 kilometrů od hranic s Ukrajinou, začíná čím dál znatelněji pociťovat dopady války. Ruské úřady hlásí stále častější případy ostřelování a mezi obyvateli města roste napětí.

Apr 11

Finsko má propracovaný plán pro případ ruské invaze

Seznam Zprávy

Po desítky let se Finsko, které má s Ruskem hranici dlouhou přes 1 300 kilometrů, připravuje na konflikt se svým sousedem. Ruská invaze na Ukrajinu pak obavy Finů z útoku ještě zvýšila. Země ale hlásí, že je připravena.

Feb 12

Politico: Ruská invaze na Ukrajinu by mohla začít ve středu

Seznam Zprávy

AKTUALIZUJEME. Ruská invaze na Ukrajinu by mohla začít ve středu 16. února.

Jan 25

Hrozba ruské invaze na Ukrajinu straší Izrael. A nejen kvůli migraci

Seznam Zprávy

Židovský stát zvažuje jak se postavit k případné invazi ruských vojsk na Ukrajinu. Je přitom v delikátní situaci – kvůli své početné ukrajinské komunitě i vojenské spolupráci s Ruskem.

Jan 10

Tři scénáře ruské invaze na Ukrajinu: Kam až Kreml zajde?

Seznam Zprávy

Zdroje z Bidenovy administrativy vůbec poprvé novinářům popsaly sankce, které čekají Rusko v případě jeho invaze na Ukrajinu. Jednání mezi USA a Aliancí na straně jedné a Ruskem na straně druhé začala právě dnes.

Jan 8

Analýza: Ochrání nepokoje v Kazachstánu Ukrajinu od ruské invaze?

Seznam Zprávy

Nepokoje v Kazachstánu v posledních dnech ovládly světová média, která tak téměř přestala mluvit o blížících se jednáních Ruska a USA o Ukrajině. Jak moc ovlivní konflikt ve Střední Asii Putinovu politiku vůči Kyjevu?

Nov 11

Hrozí ruská invaze na Ukrajinu, tvrdí zdroje agentury Bloomberg z Washingtonu

Seznam Zprávy

Spojené státy varují Evropu před možnou invazí Ruska na Ukrajinu. V blízkosti jejich hranic opět pozorují vyšší koncentraci vojáků, informuje agentura Bloomberg.

Jun 30

Ukrajinští vojáci ukázali, jak ruští separatisté porušují mírové dohody

Seznam Zprávy

Zástupci ukrajinské armády na východě Ukrajiny tvrdí, že zde separatisté podporovaní Ruskem používají zbraně, které byly zakázány dohodami o zastavení bojů podepsanými v Minsku.

Apr 1

Hrozí ruská invaze na Ukrajinu? Moskva shromažďuje jednotky u hranic

Seznam Zprávy

Mohutné vojenské síly shromažďuje Rusko v blízkosti svých hranic s Ukrajinou. Oficiálně jde o přípravy na strategické cvičení a udržování bojové pohotovosti. Kyjev tomu ale nevěří. Ve střehu jsou USA i NATO.