English

Blažek chce od žalobců informace ze živé kauzy. Týkají se i jeho známé z byznysu

Seznam Zprávy

Ministr spravedlnosti za ODS Blažek se pokouší získat informace z vyšetřování, kde je mezi osobami policejního zájmu primátorka Vaňková (rovněž ODS). „Zda je to standardní, to nevím,“ reagoval nejvyšší státní zástupce Stříž.

More from Seznam Zprávy

Jan 18

Poslankyně píše Blažkovi kvůli znásilněné. „Laciné shánění hlasů,“ reagoval

Seznam Zprávy

Soud uložil za opakované znásilnění nezletilé dívky podmínku. Mimo jiné s odůvodněním, že na ní prožité násilí nezanechalo vážnější následky. Dívka se však několikrát pokusila o sebevraždu.

Dec 29

„Důvodné.“ Kontrolor dává za pravdu muži, který jde proti Blažkovi

Seznam Zprávy

Kontrolor Ministerstva spravedlnosti uznal, že protikorupční podnět ředitele insolvenčního odboru je důvodný. Jan Benýšek tak má nárok na ochranu před odvetou a vyzval vládu, aby zrušila usnesení, kterým mu škrtla místo.

Dec 4

Blažkův náměstek stíhá řídit i domov seniorů. Zakázky míří ke sponzorům ODS

Seznam Zprávy

Náměstek ministra spravedlnosti Antonín Stanislav nebere za vedení krajského domova seniorů plat. Rozděluje ale zakázky, některé i na silvestra.

Nov 22

Vysoce postavený úředník jde proti Blažkovi. Využil nový zákon

Seznam Zprávy

Šéf insolvenčního odboru Ministerstva spravedlnosti podal protikorupční oznámení na svého nadřízeného – náměstka ministra Blažka. Varuje v něm, že vedení ministerstva se pokouší ovládnout miliardový byznys s insolvencemi.

Oct 28

Podle policie lhali kvůli exposlanci ODS. Ministr Blažek se jich zastal

Seznam Zprávy

Nejvyšší soud řeší stížnost pro porušení zákona, již podal ministr spravedlnosti Pavel Blažek z ODS ve prospěch dvou advokátů. Ti čelí obvinění, že nemluvili při výslechu pravdu, aby pomohli exposlanci ODS Marku Šnajdrovi.

Sep 18

Piráti vyzvali k odvolání Blažka. Odpovědnost je teď na ODS, vzkázal Bartoš

Seznam Zprávy

Část Pirátů volá po razantních krocích, jinak se podle nich strana zesměšní. Další část má naopak pocit, že kauzu Blažek vyřešili dostatečně.

Sep 1

Šéf žalobců navrhl Blažkovi jméno nového vrchního státního zástupce

www.seznamzpravy.cz

Ministerstvo spravedlnosti dostalo v pátek návrh na jmenování Radima Dragouna olomouckým vrchním státním zástupcem.

Aug 23

Obrazem: Jak Blažek přišel na demonstraci za jeho odvolání

www.seznamzpravy.cz

Spolek Milion chvilek uspořádal u Úřadu vlády happening Poslední kapka Pavla Blažka. Cílem je apel na premiéra Fialu, aby ministra spravedlnosti odvolal z funkce. Sám Blažek chtěl k demonstrantům promluvit, ti mu to neumožnili.

Aug 23

Nejedlý přiznal další schůzku s Blažkem

www.seznamzpravy.cz

Někdejší prezidentský poradce Martin Nejedlý uvedl, že se s ministrem Pavlem Blažkem potkal i zhruba před čtvrt rokem. Co tehdy řešili, ale odmítá říci. Blažek přitom dosud tvrdil, že poslední setkání za bouřky bylo náhodné.

Aug 21

Piráti hlasují o vystoupení z koalice kvůli Blažkovi. Aktivuje se Milion chvilek

Seznam Zprávy

Členská základna Pirátské strany opět řeší ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Nyní kvůli němu hlasuje o opuštění koalice. Blažek mezitím rozeslal vyjádření s omluvou. Sejdou se kvůli němu i šéfové koaličních stran.

Aug 19

Blažkova zpověď – Nejedlého jsem nepoznal

www.seznamzpravy.cz

„Abych nezavdal příčinu k divokým, ničím nepodloženým spekulacím a konspiračním teoriím, odmítl jsem třetí společný drink a rozhodl jsem se restauraci urychleně opustit a zamířit domů.“

Aug 18

Šéfové vládních stran tepou Blažka za schůzku s Nejedlým

Seznam Zprávy

Šéfové koaličních stran ministra spravedlnosti kritizují, na Pirátském fóru se dokonce objevil návrh na Blažkovo odvolání.

Aug 17

Blažek na koberečku. Premiér reaguje na jeho posezení s Nejedlým

Seznam Zprávy

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) vysvětloval premiérovi Petru Fialovi (ODS) svou pětihodinovou schůzku s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým v jedné z pražských restaurací. Podle Fialy není tento typ setkání „vhodný“.

Jul 27

Nejvyšší žalobce oponuje Blažkovi. Mluví o hausnumeru vycucaném z prstu

Seznam Zprávy

Ministr spravedlnosti opakovaně kritizuje olomoucké vrchní státní zastupitelství. Tvrdí, že má analýzu, že pracují špatně, odmítá ji však ukázat. Redakce získala „konkurenční“ rozbor od nejvyššího žalobce. Ten pochybení nenašel.

Jun 22

Fiala se kvůli Blažkovi sešel s Bartošem, podle premiéra si věc vysvětlili

www.seznamzpravy.cz

Piráti v hlasování označili setrvání Pavla Blažka na ministerském křesle jako nebezpečí pro spravedlnost.

Jun 19

Piráti chtějí konec Blažka, jako ministr podle nich ohrožuje spravedlnost

Seznam Zprávy

Členové Pirátské strany mohli o ministru spravedlnosti hlasovat v internetovém fóru. Pro jeho odchod z funkce bylo 369 z 514 hlasujících. Laciná negace, reagoval Blažek.

Jun 18

Piráti hlasují o Blažkovi. „Je to o mně beze mě, vadí ministrovi

Seznam Zprávy

Piráti na svém fóru hlasují o postoji k vládnímu setrvání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS), který čelí mediálním kauzám. Seznam Zprávy oslovily zástupce krajských sdružení a ptaly se, jak odhadují výsledek hlasování.

Jun 6

Žalobkyně: Únik informací k Blažkovi narušil objasnění korupční kauzy

Seznam Zprávy

Policie reaguje na zjištění Seznam Zpráv, že ministr spravedlnosti utajil jméno muže, který mu podle vlastního prohlášení předal policejní spis k případu brněnské bytové kauzy. Podle žalobkyně únik narušil vyšetřování.

Feb 27

Komentář: Proč ministr Blažek ztrácí nervy

www.seznamzpravy.cz

Pavel Blažek náhle převzal argumentaci nejzarytějších kritiků českých žalobců, mezi něž nikdy nepatřil. Naopak při v debatách o změnách zákona o státním zastupitelství vycházel obvykle vstříc jejich požadavkům.

May 30

Ministr Blažek chce odškodnit klienty H-Systemu

www.seznamzpravy.cz

Posloužit by k tomu mohl prodej rekreačního areálu u slapské přehrady. Kvůli mezeře v zákoně ale z ministerstva zní, že by technicky nešlo o odškodnění, ale o „přenechání výtěžku z prodeje areálu Rabyně státem poškozeným“.