English

Podzim, který může změnit střední Evropu. Polsko a Slovensko čekají důležité parlamentní volby

Deník N / Svět

Volby do slovenské Národní rady a polského Sejmu se krátce po sobě uskuteční letos na podzim. Země zpod Tater bude, pravděpodobně 30. září, hlasovat předčasně, politická krize totiž v prosinci vyvrcholila pádem Hegerovy vlády. Poláci budou…

More from Deník N / Svět

Mar 10

V Portugalsku se dnes konají předčasné parlamentní volby, v nichž mají podle...

Deník N

V Portugalsku se dnes konají předčasné parlamentní volby, v nichž mají podle průzkumů téměř vyrovnané šance na vítězství dvě hlavní politické strany – vládní levicová Socialistická strana (PS) a středopravá Sociálnědemokratická strana (PSD…

Oct 19

Parlamentní volby v Polsku i ty slovenské na konci září doprovázela vysoká...

Deník N

Parlamentní volby v Polsku i ty slovenské na konci září doprovázela vysoká účast. Zájem voličů o hlasování roste ve všech zemích Visegrádské čtyřky, Českou republiku nevyjímaje. Podle experta mezi voliči v regionu vrcholí „období…

Sep 30

Férovost a transparentnost předčasných parlamentních voleb na Slovensku je podle premiéra...

Deník N

Férovost a transparentnost předčasných parlamentních voleb na Slovensku je podle premiéra Ľudovíta Ódora zajištěna. O nové vládě by podle něj mohlo být jasno v průběhu října. (Denník N)

Sep 30

Na Slovensku začaly předčasné parlamentní volby, v 7 hodin se otevřely volební...

Deník N / Svět

Na Slovensku začaly předčasné parlamentní volby, v 7 hodin se otevřely volební místnosti. Lidé budou hlasovat až do 22 hodin.

Sep 17

Parlamentní volby na Slovensku by v polovině září vyhrála strana Směr....

Deník N

Parlamentní volby na Slovensku by v polovině září vyhrála strana Směr. Podle průzkumu agentury Focus by získala 18,9 procenta hlasů. Progresivní Slovensko od minulého šetření snížilo náskok Směru, stále se ale pohybuje na druhém místě.…

Jun 9

Na Slovensku začíná kampaň před předčasnými parlamentními volbami. Jejich termín...

Deník N / Svět

Na Slovensku začíná kampaň před předčasnými parlamentními volbami. Jejich termín předseda sněmovny Boris Kollár po rozhodnutí poslanců vyhlásil na 30. září. Podle průzkumů mají největší podporu sociální demokraté (Smer-SD). Kollárovo…

Mar 19

V Kazachstánu začaly předčasné parlamentní volby. Podle agentury AFP by se...

Deník N

V Kazachstánu začaly předčasné parlamentní volby. Podle agentury AFP by se do dolní komory, která je složena ze stran loajálních prezidentu Tokajevovi, mohli probojovat nezávislí kandidáti. (AFP)

Feb 27

Podzim, který může změnit střední Evropu. Polsko a Slovensko čekají důležité parlamentní volby

Deník N / Svět

Volby do slovenské Národní rady a polského Sejmu se krátce po sobě uskuteční letos na podzim. Země zpod Tater bude, pravděpodobně 30. září, hlasovat předčasně, politická krize totiž v prosinci vyvrcholila pádem Hegerovy vlády. Poláci budou…

Jan 31

Slovenské předčasné parlamentní volby budou 30. září. Rozhodli tak poslanci bývalé...

Deník N

Slovenské předčasné parlamentní volby budou 30. září. Rozhodli tak poslanci bývalé vládní koalice. (Denník N)

Jan 23

Slovenské předčasné parlamentní volby budou 30. září, k moci se může vrátit Fico

Deník N / Svět

Předčasné volby do slovenské Národní rady budou 30. září. Po jednání bývalých koaličních partnerů na úřadu vlády to včera večer oznámil pověřený premiér menšinové vlády v demisi Eduard Heger.

Jan 22

Předčasné volby se na Slovensku uskuteční 30. září. Po jednání...

Deník N

Předčasné volby se na Slovensku uskuteční 30. září. Po jednání bývalých koaličních partnerů o tom informoval pověřený premiér Eduard Heger. (Denník N)

Jan 22

Sobotní slovenské referendum o změně Ústavy pro předčasné parlamentní volby je...

Deník N

Sobotní slovenské referendum o změně Ústavy pro předčasné parlamentní volby je neplatné. Důvodem je nízká volební účast – 27,25 procenta voličů. Aby bylo referendum platné, muselo se jej účastnit přes polovinu oprávněných voličů. (Denník N)

Jan 17

Slovensko nejspíš čekají předčasné volby. Jednání vlády s SaS ztroskotala. Slovenský...

Deník N

Slovensko nejspíš čekají předčasné volby. Jednání vlády s SaS ztroskotala. Slovenský premiér Eduard Heger oznámil, že začne jednání o vypsání předčasných parlamentních voleb. Učinil tak po prohlášení bývalé vládní strany Sloboda a…

Sep 27

Česko, Maďarsko, Polsko a Slovensko se chtějí angažovat při opravě ukrajinské...

Deník N / Česko

Česko, Maďarsko, Polsko a Slovensko se chtějí angažovat při opravě ukrajinské techniky, ošetřování vojáků, odminování Ukrajiny. Shodli se na tom ministři obrany zemí V4.

Apr 3

V Maďarsku začaly parlamentní volby. Hned ráno odevzdal hlas premiér Viktor...

Deník N

V Maďarsku začaly parlamentní volby. Hned ráno odevzdal hlas premiér Viktor Orbán. Až do 19 hodin budou voliči rozhodovat, zda zůstane u moci čtvrté volební období v řadě. Opozice ho chce minimálně připravit o ústavní většinu.

Mar 15

Premiéři Česka, Polska a Slovinska vyrazili na jednání do Kyjeva vlakem...

Deník N / Svět

Premiéři Česka, Polska a Slovinska vyrazili na jednání do Kyjeva vlakem z Polska. Podle Varšavy vlak přejel polsko-ukrajinské hranice kolem 08.30. (ČTK)

Oct 10

V Iráku se dnes konají předčasné parlamentní volby, v nichž se...

denikn.cz

V Iráku se dnes konají předčasné parlamentní volby, v nichž se očekává vítězství vládnoucích šíitských politiků. Řada kritiků vlády ohlásila, že bude hlasování bojkotovat kvůli ztrátě víry v demokratický systém. (Reuters)

Apr 26

Premiéři Polska, Slovenska a Maďarska vyjádřili solidaritu s Českem kvůli ruskému zapojení...

denikn.cz

Premiéři Polska, Slovenska a Maďarska vyjádřili solidaritu s Českem kvůli ruskému zapojení do výbuchu v roce 2014 a také odsoudili nepřiměřená ruská opatření, přijatá v odvetě za vyhoštění ruských diplomatů z Česka. Uvedla to dnes agentura…

Sep 11

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády...

denikn.cz

Premiéři Česka, Polska, Maďarska a Slovenska se podle polského předsedy vlády Mateusze Morawieckého shodli, že v Bělorusku se musí konat svobodné volby. Odsoudili i útok na Navalného. (ČTK)

Sep 9

Ve Vídni začíná jednání premiérů Rakouska, Česka a Slovenska. Mezi hlavními...

denikn.cz

Ve Vídni začíná jednání premiérů Rakouska, Česka a Slovenska. Mezi hlavními tématy schůzky jsou regionální spolupráce, covid-19 a aktuální evropské otázky. (Úřad vlády)