English

Blažek promluvil: „Zeman chtěl, abych pomohl zastavit stíhání Mynáře“

Seznam Zprávy

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek poprvé otevřeně popsal, jak Miloš Zeman a jeho lidé požadovali po vládě souhlas se zastavením vyšetřování hradních kauz.

More from Seznam Zprávy

Aug 23

Nejedlý přiznal další schůzku s Blažkem

www.seznamzpravy.cz

Někdejší prezidentský poradce Martin Nejedlý uvedl, že se s ministrem Pavlem Blažkem potkal i zhruba před čtvrt rokem. Co tehdy řešili, ale odmítá říci. Blažek přitom dosud tvrdil, že poslední setkání za bouřky bylo náhodné.

Aug 21

Fiala: Kdyby schůzka s Nejedlým byla plánovaná, je to na odchod Blažka z vlády

Seznam Zprávy

Podstatné je to, že šlo o náhodné setkání, řekl dnes premiér Petr Fiala k akci, na které byl ministr spravedlnosti s lobbistou Martinem Nejedlým. Pavel Blažek zaslal omluvu.

Aug 19

Blažkova zpověď – Nejedlého jsem nepoznal

www.seznamzpravy.cz

„Abych nezavdal příčinu k divokým, ničím nepodloženým spekulacím a konspiračním teoriím, odmítl jsem třetí společný drink a rozhodl jsem se restauraci urychleně opustit a zamířit domů.“

Aug 18

Šéfové vládních stran tepou Blažka za schůzku s Nejedlým

Seznam Zprávy

Šéfové koaličních stran ministra spravedlnosti kritizují, na Pirátském fóru se dokonce objevil návrh na Blažkovo odvolání.

Aug 17

Blažek na koberečku. Premiér reaguje na jeho posezení s Nejedlým

Seznam Zprávy

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) vysvětloval premiérovi Petru Fialovi (ODS) svou pětihodinovou schůzku s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým v jedné z pražských restaurací. Podle Fialy není tento typ setkání „vhodný“.

Aug 17

TMBK: Deštník? Ne, díky! Jak Nejedlý spasil Blažka před bouřkou

www.seznamzpravy.cz

Romantický příběh, který napsal sám život. Prahou se prohnalo silné krupobití, které do stejné restaurace náhodně zahnalo Zemanova exporadce Nejedlého a ministra Blažka! Další satirická koláž z dílny TMBK pro Seznam Zprávy.

Aug 17

Ministra prý zahnala bouřka do hospody za Nejedlým, seděli tam pět hodin

Seznam Zprávy

VIDEO Ministr spravedlnosti Pavel Blažek po zasedání vlády strávil pět hodin s poradcem exprezidenta Martinem Nejedlým v jedné z pražských restaurací. „Neřešíme tady vůbec nic, co by bylo jakkoliv zajímavé veřejně,“ tvrdil Blažek.

Mar 1

Fiala se zastal Blažka. Když se ministr ptá, je to ochrana občanů, řekl

Seznam Zprávy

Premiér Petr Fiala z ODS nezakročí proti tomu, že jeho ministr spravedlnosti žádá od žalobců informace o živé kauze, v níž policie krouží kolem členů ODS. Jeho počínání označuje za standardní.

Jan 27

Zeman je v hledáčku BIS. Kvůli Nejedlému

Seznam Zprávy

Inspekce kontrarozvědky pátrá po tom, kdo Miloši Zemanovi vynesl informaci, že BIS odposlouchávala poradce prezidenta Martina Nejedlého. Ten má dlouhodobě blízké vazby na Rusko.

Jan 12

Hrozí Metrostavu smrt? „Naprostá pitomost,“ říká ministr Blažek o milosti

Seznam Zprávy

V kauze „milosti pro Metrostav“ jej obešli. Podnikoví odboráři poslali svou žádost o odpuštění trestu rovnou na Hrad, aniž by ji konzultovali s Ministerstvem spravedlnosti. „Se mnou nikdo nemluvil,“ říká ministr Pavel Blažek.

May 7

Prezidentem je Martin Nejedlý. Kdo to neví, ať mě poslouchá, říká Soukup

Seznam Zprávy

Bývalý prezidentův spojenec se rozhodl promluvit: „Mám s tím strašlivou, lidsky i finančně doslova tragickou zkušenost,“ popisuje dnes majitel TV Barrandov na dobu, kdy věřil Zemanovi a čínským investicím.

Oct 20

Zemanův poradce Nejedlý: Odevzdal jsem diplomatický pas

Seznam Zprávy

Martin Nejedlý podle vlastních slov už odevzdal diplomatický pas prezidentské kanceláři. Na Ministerstvo zahraničí, které žádá o vrácení, ale ještě dokumenty nedorazily.

Aug 30

„Nic jsme neslibovali.“ Nejedlý u soudu popřel ovlivňování sportovních dotací

Seznam Zprávy

V kauze sportovních dotací se k soudu dostavily dvě vlivné figury. Martin Nejedlý a Jaroslav Faltýnek museli poodkrýt své personální vazby. Hradní lobbista se hájil prezidentskou kanceláří, soud se zajímal i o Faltýnkův diář.

Aug 22

Zemanova poradce Nejedlého sledovala BIS

Seznam Zprávy

Důvodem sledování byly Nejedlého ruské kontakty i obchodní aktivity.

Jun 11

Video: Kam až sahá jeho moc? Nejedlý promluvil o Zemanovi i Rusku

Seznam Zprávy

„Začíná zase ten příběh - co ten démon Nejedlý,“ říká poradce prezidenta Martin Nejedlý v novém díle pořadu Terén Kristiny Cirokové. Reaguje tak na kritiku senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

Jun 6

Nejedlý velvyslance nevybírá, tvrdí ministr. Uniklé e-maily ukazují něco jiného

Seznam Zprávy

Když prezidentův poradce jedná s diplomatiky, musí o tom podle ministra zahraniční vzniknout oficiální zápis.

Apr 16

Zemanovy popravy. Nejedlý promluvil a hájí ho: Česko má na prvním místě

Seznam Zprávy

Nejsme agenti ruské rozvědky, říká prezidentův poradce Martin Nejedlý v novém vydání pořadu Terén Kristiny Cirokové. Kdo a proč si to ale myslí?

Nov 25

S Nejedlým má do Moskvy letět i Mynář a jedna žena

Seznam Zprávy

Do Moskvy má podle Deníku N s poradcem prezidenta Martinem Nejedlým letět i hradní kancléř Vratislav Mynář a jedna žena. Cestu soukromým letadlem má hradit Kancelář prezidenta republiky.

Oct 19

Zemanův poradce Nejedlý byl na dalším testu na covid-19: Je negativní

Seznam Zprávy

Nejbližší poradce prezidenta Martin Nejedlý měl v sobotu nejprve pozitvní test na koronavirus. Při opakovaném vyšetření byl však výsledek negativní.

Mar 3

Komentář: Poradce Nejedlý je klonem slovenského systému vyvolených

Seznam Zprávy

Závazek být prezidentem dolních deseti milionů (Miloš Zeman, 26. ledna 2013) už zapadal prachem. Vzpomínky na něj vytanou jen tu a tam a matně.