English

Historička Michaela Žáková: První řidičky musely mít odvahu vzepřít se konvencím

Deník.cz / Auto

Házení kamením, společenské odsouzení i strašidelné masky. Za volant ženy usedly prakticky ihned po vynalezení prvního automobilu, kvůli radosti z jízdy však překonávaly řadu překážek.

More from Deník.cz / Auto

Mar 25

Historička Michaela Žáková: První řidičky musely mít odvahu vzepřít se konvencím

Deník.cz / Auto

Házení kamením, společenské odsouzení i strašidelné masky. Za volant ženy usedly prakticky ihned po vynalezení prvního automobilu, kvůli radosti z jízdy však překonávaly řadu překážek.

Jun 18

Koenigsegg One:1 má rekord ve zrychlení na 300 km/h. Vlastně náhodou

Deník.cz / Auto

Švédský výrobce extrémně výkonných supersportovních vozů se pochlubil, že jen tak "mimoděk" pokořil světový rekord ve zrychlení z klidu na 300 kilometrů v hodině a následném úplném zastavení. Jeho model One:1 to zvládl za 17,95 sekundy.

Jun 17

Vyhozeného Clarksona v Top Gear nahradí moderátor Chris Evans

Deník.cz / Auto

Vyhozeného hlavního moderátora Jeremyho Clarksona nahradí v zábavném motoristickém pořadu Top Gear 49letý Chris Evans. Oznámila to britská televize BBC, která mezinárodně známou show produkuje. Evans se Top Gear upsal na tři roky.

Jun 17

Seat v létě začne prodávat omlazenou Ibizu. Nabídku motorů otevírají tříválce

Deník.cz / Auto

Koncem léta se u prodejců Seat objeví modernizovaná Ibiza. Nabídne nové motory, upravený podvozek, individuální prvky výbavy či nové bezpečnostní systémy.

Jun 16

TEST: Hatchback s výkonem supersportu. Audi RS 3 je správně potrhlý kus auta

Deník.cz / Auto

Upřímně, z racionálního pohledu Audi RS 3 Sportback nedává moc smysl. Ale svezte se v ní a její schopnosti vás zaručeně ohromí. Tenhle vcelku praktický hatchback je totiž drtivě rychlý.

Jun 16

Rezvani Beast: Americký sporťáček má 500 koní. A váží jen 748 kilogramů

Deník.cz / Auto

Malá americká automobilka Rezvani Motors představila hodně zajímavou novinku. Malý roadster Beast (česky "bestie") totiž sází na nízkou hmotnost, ovladatelnost, minimum elektroniky a velký výkon.

Jun 15

Volkswagen prý změní firemní strukturu. Mohl by se rozdělit do čtyř holdingů

Deník.cz / Auto

Německá automobilová skupina Volkswagen prý plánuje změny ve struktuře firmy. Současná struktura má být změněna do decentralizovaného systému se čtyřmi holdingovými společnostmi.

Jun 15

Jaguar modernizoval limuzínu XJ. A představil její vrcholnou verzi Autobiography

Deník.cz / Auto

Automobilka Jaguar představila modernizovanou podobu své vlajkové lodi. Největší novinkou je příjezd nového vrcholného provedení Autobiography.

Jun 15

Peugeot věří SUV. Chystá další dvě: drobka do města i novou vlajkovou loď

Deník.cz / Auto

Francouzská automobilka Peugeot, ostatně stejně jako řada jejích konkurentů, věří v zářnou budoucnost "esúveček". Proto pracuje na dvou nových modelech právě této kategorie.

Jun 14

Alpine Celebration: Sportovní kupé naznačuje vzhled prvního vozu obnovené značky

Deník.cz / Auto

V roce 2012 automobilka Renault oznámila návrat kdysi slavné značky Alpine. A od té doby pracuje na vývoji sportovního kupé, jemuž výrobce zatím říká Alpine Sport 1. Jak by novinka mohla vypadat, naznačuje nový koncept s označením…

Jun 14

Nissan postavil další superrychlý Juke, malé SUV s výkonem přes 500 koní

Deník.cz / Auto

Automobilka Nissan chce upozornit na nabídku a služby své sportovní divize Nismo, proto 25. června na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu představí novou podobu bláznivého crossoveru Juke s masivním výkonem.

Jun 13

Citroën prý končí s hydropneumatickým odpružením. Po 60 letech

Deník.cz / Auto

Když se v roce 1955 světu poprvé ukázal Citroën DS, veřejnost ohromil nejen úchvatným designem, ale také novátorským podvozkem s hydropneumatickým odpružením, které zajišťovalo jedinečné pohodlí. Systém se od té doby stal charakteristickým…

Jun 13

Nová laboratoř v Česku bude měřit, jak paliva zanášejí motory aut

Deník.cz / Auto

Pohonné hmoty v Česku by se nově mohly testovat i na to, jak zanáší benzinové motory karbonem a nečistotami.

Jun 12

Chcete auto po Jaromíru Jágrovi? Na prodej je jeho první vůz, Škoda Favorit

Deník.cz / Auto

Dnes se legendární český hokejista Jaromír Jágr vozí luxusními auty, ale jako osmnáctiletý mladík na začátku velkolepé kariéry vlastnil vcelku obyčejnou Škodu Favorit. A právě tu si teď můžete koupit.

May 15

Seat má nový rekord. Leon ST Cupra je nejrychlejším kombi na Nürburgringu

Deník.cz / Auto

Seat Leon ST Cupra zdolal 20,8 kilometru dlouhou Severní smyčku Nürburgringu za 7:58.12 minut. Nejenže se tak stal nejrychlejším kombíkem tohoto legendárního okruhu, ale také o čtyři desetiny vteřiny překonal čas menšího Leonu Cupra s…

May 14

Pocta legendě ze sedmdesátých let: BMW představí moderní 3.0 CSL

Deník.cz / Auto

BMW 3.0 CSL patří mezi závodní legendy 70. let a mezi klenoty historie bavorské automobilky. Ta nyní chce ikonickému modelu vzdát poctu představením jeho moderního provedení.

May 14

Toyota a Mazda rozšiřují spolupráci. Dohodly se na technologickém partnerství

Deník.cz / Auto

Japonské automobilky Toyota a Mazda se dohodly na dlouhodobém partnerství zaměřeném na technologie v oblasti bezpečnosti a spotřeby paliv.

Apr 18

Škodovky, trabíci i vzácný Velorex. Ve Strnadicích vzniklo muzeum aut z východu

www.denik.cz

Ve Strnadicích na Benešovsku vzniklo muzeum automobilů zaměřené na poválečné vozy především ze zemí někdejšího východního bloku. Expozice zahrnuje více než stovku aut, dalších asi pět desítek je umístěno v otevřeném depozitu.

Apr 18

Seat modernizoval Alhambru. Velké MPV dostalo úspornější motory

www.denik.cz

Seat po pěti letech omladil svoje velké MPV. Modernizace Alhambry přitom přináší stejné změny jako nedávný facelift sourozence s logem Volkswagenu, tedy modelu Sharan.

Apr 16

Ministerstvo dopravy plánuje utratit miliardy za inteligentní dopravní systémy

www.denik.cz

Čidla a družicové systémy by měly do budoucna zvýšit bezpečnost dopravy, umět předpovídat sesuvy půdy nebo prudké zhoršení počasí. Předpokládá to akční plán rozvoje inteligentních dopravních systémů, který schválila vláda.