English

Sešívaný inženýr může připravit Spartu o titul

Seznam Zprávy

Ve vršovickém derby do sítě Bohemians nasázel útočník Václav Jurečka čtyři góly. Před rozhodujícím derby se Spartou to je pro sešívané dobrá zpráva: v nadstavbě Jurečka chytil vysloveně titulovou formu.

More from Seznam Zprávy

Mar 7

Sparta - Liverpool 0:0. A byli jsme lepší, vzpomíná sparťanský tvrďák

Seznam Zprávy

Málokterý klub ve fotbalovém světě cinkne tak silně jako anglický Liverpool FC. Šestinásobný vítěz Ligy mistrů či předchozího Poháru mistrů, devatenáctinásobný vítěz anglické nejvyšší soutěže.

Mar 1

Sparta a Slavia v rukou miliardářů a na vrcholu. Nebylo to tak vždy

Seznam Zprávy

Krásné časy prožívají dva slavné pražské kluby Sparta a Slavia. Vládnou nejvyšší soutěži, na evropské scéně se chystají na zvučná jména Liverpool FC, respektive AC Milán. A oba jsou finančně zabezpečené.

Feb 10

Fotbalisté za desítky milionů. Sparta i Slavia utrácely už v devadesátkách

Seznam Zprávy

Slavia Praha vydala za obránce Davida Zimu sto milionů korun, stejně dokáže za posily utrácet i největší rival Sparta Praha. Fanoušek žasne, kam se doba v astronomických výdajích posunula.

Sep 26

Čtyři hříšníci z derby Slavia–Sparta dostali tvrdé tresty

www.seznamzpravy.cz

Disciplinární komise hodnotila průběh drsného nedělního derby. Jak dopadla čtveřice mužů, kteří od rozhodčího dostali červenou kartu?

Sep 25

Na život a na smrt. Proč derby Slavia-Sparta vyšetřuje policie

Seznam Zprávy

Glosa: Po nedělním derby Slavie a Sparty v Edenu se skloňují slova jako nenávist, rvačka, strach, zklamání. Fotbal zůstal zapomenutý v šatnách obou týmů.

Sep 8

Divácký rekord v ohrožení. Hraje se derby Sparta–Slavia

Seznam Zprávy

Derby Sparta vs. Slavia je tu – ženské. Má však stejně třaskavý náboj jako to mužské. „Je to svátek jako u mužů,“ potvrzuje osoba nejpovolanější Eva Haniaková, první žena v Síni slávy českého fotbalu.

May 15

Obrazem: O titulu ve fotbalové lize je rozhodnuto. A získala ho Slavia

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy sledovaly souboje fotbalistek pražských „S“. Úspěšněji z nich nakonec vyšly hráčky z Edenu.

May 11

Sešívaný inženýr může připravit Spartu o titul

Seznam Zprávy

Ve vršovickém derby do sítě Bohemians nasázel útočník Václav Jurečka čtyři góly. Před rozhodujícím derby se Spartou to je pro sešívané dobrá zpráva: v nadstavbě Jurečka chytil vysloveně titulovou formu.

Apr 29

Bohemians slaví 40 let od svého jediného titulu

Seznam Zprávy

Opakuje se to každých deset let. Bohemians Praha okázale slaví jediný mistrovský titul, který dobyli ve federální lize v ročníku 1982/1983.

Apr 15

Video a foto: Před derby Sparta–Slavia zadržela policie 13 fanoušků

www.seznamzpravy.cz

Sobotní derby mezi Spartou a Slavií se neobešlo před začátkem zápasu bez potyček. Rozdivočelé fanoušky musela uklidnit policie, nakonec jich 13 zadržela z důvodu jejich protiprávního jednání.

Apr 13

Derby Sparta–Slavia může rozhodčího odrovnat. Historky kolem sudích

Seznam Zprávy

Odměna, velká výzva a nesmírná odpovědnost. Těmito slovy hodnotí derby mezi pražskými „S“ rozhodčí, kteří už měli šanci nejprestižnější utkání na české scéně pískat. I když tlak je to obrovský.

Apr 12

Rok, kdy se Sparta a Slavia nejvíc nenáviděly

Seznam Zprávy

O víkendu se hraje nejsledovanější tuzemský fotbalový zápas. Opět ožívá rivalita mezi Spartou a Slavií trvající desetiletí.

May 15

Co by za něj dnes Sparta dala. Sběratel titulů získal další trofej

www.seznamzpravy.cz

Všichni ho mají rádi – až na útočníky soupeřových týmů. Tomáš Vaclík se těší na další ročník Ligy mistrů, kam se se svým řeckým týmem dostal.

Feb 8

Nejhorší pozvánka na derby Sparta–Slavia, jakou jsme mohli dostat

www.seznamzpravy.cz

Jaromír Bosák a Luděk Mádl se tentokrát ve fotbalovém podcastu Nosiči vody věnují selhání pražských „S“. A Karel Tvaroh básní o kouzlu anglického poháru.

Jan 11

Obrazem: V Praze začalo velké očkovací derby Slavia–Sparta

Seznam Zprávy

Pro třetí, posilující dávku si nyní zájemci mohou zajít i do Edenu nebo na Letnou. Majitelé velkých fotbalových klubů poskytli své stadiony jako prostor pro očkování. První den se dostavili i fanoušci v dresech.

Nov 5

Pelta asi nevolal. Jak Sparta, Slavia a Jablonec dopadly v Evropě?

Seznam Zprávy

Jaromír Bosák, fotbalový komentátor, se zamýšlí nad čtvrtečním vystoupením Sparty, Slavie a Jablonce v evropských pohárech.

Oct 25

Glosář: Slavia kulhá jako Liverpool po titulu, Spartu vysvobodil princ Adam

Seznam Zprávy

Boj o titul ve Fortuna lize se v této sezoně jeví jako výrazně dramatičtější show než v předchozích letech slávistické suverenity. Svůj pohled na situaci nabízí ve svém tradičním glosáři Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Sep 20

Glosář: Derby se blíží. Sparta ztrácí klid, Slavia zase stopery

Seznam Zprávy

Dva týdny před derby pražských „S“ se do malé inventury ohledně aktuální situace Sparty a Slavie pustil ve svém pravidelném pondělním glosáři Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.

Apr 3

Notičky: Kellnerovi přinesla Slavia titul i přátelství s Ondříčkem

Seznam Zprávy

V newsletteru Notičky Luděk Mádl provádí zákulisím fotbalu či jiných sportů. Přečtěte si nejnovější vydání – pokud se vám budou Notičky líbit, přihlaste se k odběru.

Jun 25

Bez Součka dojížděla Slavia k titulu jako buldozer. Založí dynastii?

Seznam Zprávy

Fotbalisté pražské Slavie získali 20. mistrovský titul v historii klubu. Analýzu příčin jejich úspěchu v této ligové sezoně nastínil ve svém glosáři Luděk Mádl, fotbalový expert Seznam Zpráv.