English

Biden odvrací platební neschopnost USA. Zklamal spojence v Pacifiku

Seznam Zprávy

Americký prezident Joe Biden společně naznačil, že dohoda o zvýšení dluhového stropu s republikány je na dosah. Kvůli hrozící platební neschopnosti zrušil cestu do Austrálie i Papuy Nové Guineje.

More from Seznam Zprávy

Jul 9

Diagnóza: Přírodu neošálí ani Joe Biden

www.seznamzpravy.cz

„Přes všechny zázraky medicíny, které nám v posledních desetiletích přinesla, bychom se měli věku amerických prezidentských kandidátů obávat,“ píše ve svém pravidelném sloupku Josef Veselka.

Mar 13

V boji o post amerického prezidenta se znovu utká Biden s Trumpem

www.seznamzpravy.cz

V rámci procesu primárek oba získali dostatečný počet delegátů, aby si prezidentské nominace zajistili. Trump i Biden své oponenty v nominačním procesu porazili naprosto jednoznačně.

Feb 10

Americký prezident Biden přiletí do Polska. Setká se tam i se zástupcem Česka

www.seznamzpravy.cz

Americký prezident Joe Biden bude od 20. do 22. února v Polsku, píše Reuters s odkazem na Bílý dům.

Oct 21

Americké volby ovlivní fenomén Trump. Prezident Biden má důvod bát se o práci

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Za necelé tři týdny proběhnou ve Spojených státech všeobecné volby, jejichž hlavním tématem je inflace a ekonomika. Pokud se k moci dostanou republikáni, zbylé dva roky Bidenova období budou pro demokraty bolestivé.

Nov 17

Milion chvilek vyzval ke společnému demokratickému kandidátu na prezidenta

Seznam Zprávy

K hledání společného demokratického kandidáta na prezidenta vyzval dnes na demonstraci na Staroměstském náměstí spolek Milion chvilek.

Apr 8

„Odzbrojí“ Biden USA? Prezident představil první opatření

Seznam Zprávy

Americký prezident Joe Biden a ministr spravedlnosti Merrick Garland představili soubor opatření zaměřených na potírání násilí páchaného střelnými zbraněmi. Podle Bílého domu jde o první krok k zastavení případů hromadné střelby.

Feb 4

Joe Biden pozastaví stahování americké armády z Německa

Seznam Zprávy

Bývalý prezident USA Donald Trump loni v červnu ohlásil, že chce zásadně snížit počet vojáků v Německu, a to až o 12 000.

Jan 20

Složí přísahu a zamíří do Bílého domu. Kdo je Joe Biden, nový prezident USA?

Seznam Zprávy

Složit přísahu na schodech Kapitolu a převzít americkou vládu. Takové plány si teď dělá demokrat Joe Biden. Šestačtyřicátý šéf Bílého domu, který v listopadových volbách porazil republikána Donalda Trumpa.

Nov 13

Americká média: Biden upevnil celkové vítězství, zvítězil i v Arizoně

Seznam Zprávy

Joe Biden zvítězil i ve státě Arizona a dále tak upevnil podle amerických médií už jasné vítězství v prezidentských volbách. Ziskem 11 volitelů za Arizonu má Biden už 290 volitelů, pro úřad prezidenta jich potřebuje 270.

Oct 31

Předpověď: Na 90 procent se příštím prezidentem USA stane Joe Biden

Seznam Zprávy

Současnému prezidentovi může ve volbách pomoci pouze zázrak. A ani by nás to vzhledem k uplynulým čtyřem letům nemělo překvapovat.

Oct 24

Joe Biden: Kdo je kandidát na prezidenta, jenž se postaví Donaldu Trumpovi?

Seznam Zprávy

Začátkem listopadu vyvrcholí nejočekávanější politická událost roku – volby amerického prezidenta. Proti stávajícímu šéfovi Bílého domu Donaldu Trumpovi se jako protikandidát postavil dlouholetý senátor Joe Biden.

Oct 21

Jako voda a oheň. Jaké názory zastávají američtí kandidáti na prezidenta?

Seznam Zprávy

Američany čekají za necelé dva týdny prezidentské volby. Na vybranou mají mezi dvěma protiklady: úřadujícím republikánským prezidentem Donaldem Trumpem a „starým známým“ demokratickým kandidátem Joem Bidenem. Co voličům nabízejí?

Aug 21

„Překonáme dobu temna.“ Biden přijal nominaci na prezidenta USA

Seznam Zprávy

Joe Biden přijal nominaci Demokratické strany do souboje o Bílý dům, oficiálně se tak stal vyzyvatelem prezidenta Donalda Trumpa v listopadových volbách.

Jul 17

Biden na nože s Buffettem. Prezidentský kandidát chce čisté USA v roce 2035

Seznam Zprávy

Demokrat Joe Biden v úterý představil svůj zelený plán: chce, aby americký energetický průmysl do roku 2035 neznečišťoval ovzduší. Miliardář Buffett minulý týden investoval 10 miliard dolarů do společnosti se zemním plynem.

Jul 10

Koronavirus se v USA přesouvá z demokratických států do republikánských

Seznam Zprávy

Některé části Spojených států hlásí i dnes rekordní počty nových nákaz koronavirem a rostoucí vytíženost nemocnic. Jak se ale liší vývoj nových případů v demokratických a republikánských státech USA?

May 7

Podcasty: Kandidáty na prezidenta USA něco spojuje. Obvinění ze sexuálního násilí

www.seznamzpravy.cz

Prezidentské volby ve Spojených státech měly být top tématem roku 2020. To se samozřejmě trochu změnilo kvůli koronavirové pandemii, přesto je kampaň za oceánem stále velmi živá.

Apr 14

Trump: Pravomoci prezidenta USA jsou neomezené, média falešná

Seznam Zprávy

„Pravomoci prezidenta USA jsou naprosté. Média informují falešně.“ To jsou jen některá z prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa, která zazněla na bezprecedentní tiskové konferenci v pondělí večer.

Apr 12

Demokratické primárky na Aljašce vyhrál Joe Biden

Seznam Zprávy

Demokratický prezidentský kandidát Joe Biden zvítězil v dalších primárkách a jasně kráčí k nominaci do boje o Bílý dům. Senátora Bernieho Sanderse, který už prezidentské volby vzdal, porazil na Aljašce o více než 10 procent hlasů.

Mar 17

AP: Joe Biden zvítězil v primárkách ve státě Washington

www.seznamzpravy.cz

Bývalý americký viceprezident Joe Biden zvítězil v demokratických primárkách ve státě Washington, které se konaly minulý týden. Informovala o tom dnes agentura AP, podle které tak Biden opanoval pět ze šesti států, v nichž se 10. března…

Mar 11

V demokratických primárkách vítězí Joe Biden

www.seznamzpravy.cz

Po úterním pokračování demokratických primárek je nejblíže vítězství bývalý viceprezident Joe Biden. Senátora Bernieho Sanderse porazil ve čtyřech ze šesti států, včetně důležitého Michiganu.