English

Slavia - Plzeň 2:1, nervozita v závěru, domácím hrdinou je opět Jurečka

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté druhé Slavie porazili na vlastním stadionu třetí Plzeň 2:1 a nedovolili, aby vedoucí Sparta po třetím kole ligové nadstavby slavila titul. Domácím pomohl dvougólový střelec Jurečka, za hosty se prosadil Durosinmi.

More from iDNES.cz / Sport

May 15

Slavia - Plzeň 3:0, domácí se nevzdali, jejich naděje trvá. Pomohly rychlé góly

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté ve třetím utkání ligové nadstavby doma porazili Plzeň 3:0 po gólech obránce Zmrzlého, záložníka Oscara a útočníka Jurečky. Pořád se tak drží naděje na zisk mistrovského titulu.

May 11

Sparta - Slavia 0:0, derby vládli brankáři, domácí hráli dlouho v deseti

iDNES.cz

Ani v druhém jarním ligovém derby branka nepadla. A stejně jako v březnu Sparta dohrávala v deseti. Slávističtí fotbalisté však víc než třicet minut hry v přesile nevyžili, přestože si vypracovali dvě šance. Sparta mohla rozhodnout v první…

May 20

Slavia - Plzeň 2:1, nervozita v závěru, domácím hrdinou je opět Jurečka

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté druhé Slavie porazili na vlastním stadionu třetí Plzeň 2:1 a nedovolili, aby vedoucí Sparta po třetím kole ligové nadstavby slavila titul. Domácím pomohl dvougólový střelec Jurečka, za hosty se prosadil Durosinmi.

Apr 10

Slavia střídá Plzeň na prvním místě. Titul? Nevzdává se ani Sparta

iDNES.cz / Sport

Fotbalová liga má po necelém měsíci znovu starého známého lídra: Slavia přejela poslední Pardubice a z nejvyššího stupínku odsunula váhající Plzeň. Zezadu se navíc k vedoucímu duu nadále přibližuje Sparta.

Feb 9

Slavia - Sparta 0:2, milosrdný výsledek, domácí v pohárovém derby propadli

iDNES.cz / Sport

Sparťanští fotbalisté jsou druhým semifinalistou národního poháru poté, co ve středu v pražském Edenu zaskočili v 301. derby domácí Slavii. Vítězství 2:0 se rodilo v průběhu prvního poločasu, který červenobílí odehráli mimořádně špatně.

Oct 3

Sparta - Slavia 1:0, třísté derby rozhodl Haraslín, domácí využili hru v přesile

iDNES.cz / Sport

Fotbalové derby číslo 300 patří Spartě. Doma na Letné porazila rivala 1:0. Skončila tak slávistická neporazitelnost v lize, držela čtyřiapadesát zápasů. Ostrý duel rozhodl krátce před půlí Haraslín, jeden z nejlepších hráčů na hřišti.…

May 20

Plzeň - Slavia 0:1, domácí v deseti, zisk double stvrdil v závěru Sima

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté dotáhli mimořádnou sezonu k dokonalosti. Po předčasném zisku mistrovského titulu přidali ve čtvrtek ve Štruncových sadech i triumf v domácím poháru. Ve finále proti domácí Plzni rozhodl jediným gólem střídající…

Jul 22

Fotbalisté první domácí zápas Ligy národů odehrají v Olomouci

iDNES.cz / Sport

Česká fotbalová reprezentace vstoupí do druhého ročníku Ligy národů 4. září proti Slovensku v Bratislavě a první domácí utkání ji čeká 7. září v Olomouci se Skotskem. O upřesnění dějišť dnes informovalo vedení národního týmu.

Jul 8

Slavia - Sparta 0:0, vypjaté 296. derby, domácí trefili dvě břevna

iDNES.cz / Sport

Přes čtyři roky čeká fotbalová Sparta na vítězství nad Slavií a čekat bude dál. V 296. derby, kterým v Edenu skončila nadstavbová skupina o titul, byla horší. A bere bezgólovou remízu.

Jun 24

Slavia - Plzeň 1:0, obhajobu titulu zajistil ve druhé půli Ševčík

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie mají dvacátý titul v dějinách, podruhé v řadě jsou mistry republiky. Obhajobu si zajistili tři kola před koncem nadstavbové části, druhou Plzeň doma zdolali 1:0 zásluhou Ševčíka. Domácí záložník se trefil v 69. minutě.

Jun 7

Slavia - Plzeň 0:0, hit jara bez gólů, domácí udrželi osmibodový náskok

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté nedopustili výraznější zápletku a v lize si udrželi před nejbližším pronásledovatelem osmibodový náskok. Bezgólovému šlágru 28. kola s Plzní v prázdném Edenu zoufale chyběla atmosféra, víc šancí v něm měli domácí.

May 12

Slavia - Plzeň 3:1, tři góly za osm minut a domácí jsou krok od titulu

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Slavia se tři kola před koncem nadstavbové části přiblížila mistrovskému titulu. V Edenu zvládla přímý souboj o první místo proti druhé Plzni, kterou díky smršti v závěrečné desetiminutovce porazila 3:1, a tabulku vede o pět bodů.

Feb 14

Slavia - Genk 0:0, tyče i spousta šancí, domácí ale gól nedali

iDNES.cz / Sport

Mnoho příležitostí měli fotbalisté Slavie v úvodním utkání play off Evropské ligy proti Genku, jenže ani jednu nedokázali využít. Tyče pomohly gólmanům na obou stranách, několik možností měl Škoda, ale duel skončil 0:0. Odveta se hraje za…

Nov 5

Slavia je první i po derby, Plzeň se dotáhla, Sparta už hodně ztrácí

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté zůstali v čele tabulky i po 290. derby. Na Spartě vedli, pak prohrávali a nakonec remizovali 2:2. Nejvíc se tak směje Plzeň, která vyhrála v Ostravě, na Slavii se bodově dotáhla a oba týmy mají po 14 kolech před…

Apr 29

Slavia - Slovácko 0:0, velká ztráta domácích, jen tyč a nevyužité šance

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie nepřetlačili v domácím prostředí Slovácko a z duelu 26. kola nejvyšší soutěže berou jen bod. Po bezgólovém utkání musejí v příštím kole porazit Plzeň, aby alespoň oddálili její mistrovské oslavy.

Aug 19

Bohemians - Slavia 0:0, k výhře měli blíž domácí, zradilo je zakončení

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie i ve druhém ligovém venkovním utkání sezony remizovali 0:0. Gól tentokrát nedali ve vršovickém derby proti Bohemians, kteří měli k vítězství blíž.

May 18

Slavia, nebo Plzeň? Los, matematika či zranění před vyvrcholením ligy

iDNES.cz / Sport

Možná už v sobotu bude jasné, kdo vyhraje fotbalovou ligu. V tom případě by slavila Slavia. Anebo bude drama pokračovat až do posledního kola, protože na titul pomýšlí i obhájce Viktoria Plzeň.

Apr 30

Slavia už zase nemá titul ve svých rukou. Trumfy drží Plzeň

iDNES.cz / Sport

Týden měli mistrovský titul ve vlastních rukou. Jenže fotbalisté Slavie nezvládli domácí zápas s Jabloncem, s nímž se štěstím jen remizovali, a znovu přihráli trumfy na plzeňskou stranu. Západočeši sice v průběžné tabulce mají horší skóre,…

Apr 23

Sparta - Plzeň 2:0, obhájce titulu nestačil, domácí rozhodli v první půli

iDNES.cz / Sport

Plzeňští fotbalisté přišli o první místo v lize. V 25. kole podlehli v prestižním souboji na Spartě 0:2, aniž by si vytvořili vyloženou šanci. Sparťané tak v boji o titul pomohli Slavii, která obhájce titulu přeskočila o dva body.

Apr 30

Plzeň - Ostrava 2:0, domácí slaví titul, soupeře poslali do druhé ligy

iDNES.cz / Sport

Nejvyšší fotbalová soutěž má staronového mistra. Hráči Plzně porazili doma ve 27. ligovém kole Ostravu 2:0 a mohou si užívat oslavy čtvrtého titulu v klubové historii - tři kola před koncem mají na druhou Spartu nedostižný náskok čtrnácti…