English

Tak dlouho jsme se hádali o sudetské Němce, až nás přestali zajímat

denikn.cz

Komentář Ondřeje Štindla: Setkání českého prezidenta a předsedy Sudetoněmeckého krajanského sdružení by dříve bylo nemyslitelné, když se ale o víkendu sešli Petr Pavel a Bernd Posselt, prudké reakce to nevzbudilo. Jako kdyby ten desetiletí…

More from denikn.cz

Aug 5

Letiště v Českých Budějovicích se po letech odkladů ve středu otevřelo,...

Deník N

Letiště v Českých Budějovicích se po letech odkladů ve středu otevřelo, investice za téměř dvě miliardy tak konečně neleží ladem. Navzdory pravidelnému provozu je ale nepravděpodobné, že by letiště na svůj provoz vydělalo.

Sep 8

Moderátorka Světlana Witowská po dvaceti letech končí v České televizi. Od...

Deník N

Moderátorka Světlana Witowská po dvaceti letech končí v České televizi. Od listopadu se rozhodla začít novou etapu, píše ČT na Twitteru.

Sep 7

Česká armáda bude kvůli posílení obrany v příštích dvou letech...

Deník N

Česká armáda bude kvůli posílení obrany v příštích dvou letech na východní hranici moci nasadit až 1200 vojáků. Plán misí schválila Sněmovna. (ČTK)

May 17

Česká katolická církev prochází změnou: po dvanácti letech nahradí Dominika...

Deník N / Česko

Česká katolická církev prochází změnou: po dvanácti letech nahradí Dominika Duku na pozici pražského arcibiskupa Jan Graubner. Jakým směrem katolíky povede? Hostem Studia N je redaktor Deníku N Prokop Vodrážka.

Feb 20

Česká tenistka Brenda Fruhvirtová si ve čtrnácti letech poprvé zahraje...

denikn.cz

Česká tenistka Brenda Fruhvirtová si ve čtrnácti letech poprvé zahraje v hlavní soutěži turnaje WTA 250, tedy na nejvyšším okruhu dospělých. V mexické Guadalajaře prošla kvalifikací, když porazila jednadvacetiletou Leonie Kungovou 6:2, 6:1…

Feb 19

Česká tenistka Brenda Fruhvirtová zvládla ve 14 letech svůj premiérový zápas...

denikn.cz

Česká tenistka Brenda Fruhvirtová zvládla ve 14 letech svůj premiérový zápas na okruhu WTA. V prvním kole kvalifikace turnaje v Guadalajaře porazila 2:1 na sety bývalou pátou hráčku světa Sarru Erraniovou. V posledních dvou týdnech ovládla…

Feb 8

Jaká je po skoro dvaceti letech členství česká pozice v Evropské...

denikn.cz

Jaká je po skoro dvaceti letech členství česká pozice v Evropské unii? Redaktorka Deníku N Markéta Boubínová diskutuje se šéfredaktorkou serveru Euractiv.cz Anetou Zachovou, ministrem pro evropské záležitosti Mikulášem Bekem a…

Dec 27

Analýza: Pro českou politiku byl rok 2021 přelomový. Po osmi letech...

denikn.cz

Analýza: Pro českou politiku byl rok 2021 přelomový. Po osmi letech totiž ve vládě skončil Andrej Babiš a jeho hnutí ANO. Po relativně dlouhé době v ústraní se naopak dostala na výsluní ODS, na což by před osmi lety vsadil málokdo.

Oct 25

České drogerie dm mají po 25 letech nové vedení. Vedení drogerií...

denikn.cz

České drogerie dm mají po 25 letech nové vedení. Vedení drogerií se ujaly dvě současné jednatelky Martina Horká a Markéta Kajabová. (HN)

Jun 3

Moderátor Tomáš Drahoňovský po sedmi letech opouští Českou televizi. Nastoupí...

denikn.cz

Moderátor Tomáš Drahoňovský po sedmi letech opouští Českou televizi. Nastoupí jako manažer řemeslných piv v Plzeňském Prazdroji. Uvedl to na Twitteru.

Jun 2

Do české přírody se po 250 letech vracejí vlci a nesou s sebou...

denikn.cz

Do české přírody se po 250 letech vracejí vlci a nesou s sebou velké emoce. A do kin vstupuje dokument Vlci na hranicích. O návratu vlků a roli predátorů v ekologických sítích jsme před časem mluvili v rozhovoru s biologem Pavlem Hulvou.

Apr 3

„Projaderné postoje české společnosti nezvrátili ani odpůrci v 90. letech. Aktivisté byli...

denikn.cz

„Projaderné postoje české společnosti nezvrátili ani odpůrci v 90. letech. Aktivisté byli totiž vnímáni především jako odpůrci energetické, tudíž společenské stability, kteří zároveň ničemu nerozumí,“ píše v eseji historik Martin Babička.

Feb 28

Po mnoha letech má krajina na většině území České republiky...

denikn.cz

Po mnoha letech má krajina na většině území České republiky dostatek vláhy. A to především díky letošní zimě, která byla relativně bohatá na sněhové srážky. Tento uspokojivý stav ale podle odborníků nemusí dlouho vydržet. (iRozhlas)

Jan 13

Bernd Posselt, předseda Sudetoněmeckého krajanského sdružení, vyzval německou spolkovou vládu,...

denikn.cz

Bernd Posselt, předseda Sudetoněmeckého krajanského sdružení, vyzval německou spolkovou vládu, aby pomohla českým pacientům s covidem-19 a poskytla jim lůžka JIP v nemocnicích. „Situace je obzvlášť dramatická v příhraničních oblastech,“…

Dec 17

Po devíti letech opustí koncem roku Českou televizi její ředitel...

denikn.cz

Po devíti letech opustí koncem roku Českou televizi její ředitel techniky a provozu Milan Cimirot. Ten předtím 17 let působil na Nově, do ČT přešel spolu s jejím současným ředitelem Petrem Dvořákem. (Médiář)

Dec 11

Po 16 letech končí v České televizi moderátorka Daniela Písařovicová. Začínala v...

denikn.cz

Po 16 letech končí v České televizi moderátorka Daniela Písařovicová. Začínala v ekonomické redakci ČT24 a postupně se stala moderátorkou Událostí i Událostí, komentářů. Od ledna už ale na Kavčích horách pokračovat nebude. (ČT)

Oct 5

Recenze: „Nejlepší česká videohra“ se po osmnácti letech dočkala předělávky....

denikn.cz

Recenze: „Nejlepší česká videohra“ se po osmnácti letech dočkala předělávky. Ta je do značné míry i odpovědí na otázku, zda je slavná série v dobrých rukou. Hangar 13 ale zatím nenabídl přesvědčivý důkaz, že skutečně chápe, co Mafii dělá…

Jul 11

Na českých silnicích a dálnicích zítra vypukne po pěti letech sčítání...

denikn.cz

Na českých silnicích a dálnicích zítra vypukne po pěti letech sčítání dopravy. Ředitelství silnic a dálnic získá data o tom, jak jsou jednotlivé úseky vytížené i jaké je například rozložení dopravy podle dnů či typu aut. (Zdopravy)

Jun 30

Po necelých 15 letech končí rozdávání denního tisku ve vlacích Českých...

denikn.cz

Po necelých 15 letech končí rozdávání denního tisku ve vlacích Českých drah. Důvodem je pokles zájmu o denní tisk ze strany cestujících i kvůli bezplatné Wi-Fi. K ukončení distribuce novin mělo dojít na konci roku, opatření v souvislosti s…

Jun 25

České aerolinie dnes obnovily spojení s Londýnem. Po téměř deseti letech...

denikn.cz

České aerolinie dnes obnovily spojení s Londýnem. Po téměř deseti letech dnes přistál na největším londýnském letišti Heathrow Airbus A319 v barvách ČSA. Firma přestala létat do Londýna v listopadu 2010. (Z dopravy)