English

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Pátá noc plná nepokojů. Ve Francii byly opět zatčeny stovky lidí

EuroZprávy.cz

Nejméně 486 lidí bylo zadrženo v noci ve Francii během pokračujících protestů. Francouzské ministerstvo vnitra uvedlo, že uplynulá pátá noc nepokojů byla klidnější než předtím. Uvedl to server Independent.

More from EuroZprávy.cz

Jul 2

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Pátá noc plná nepokojů. Ve Francii byly opět zatčeny stovky lidí

EuroZprávy.cz

Nejméně 486 lidí bylo zadrženo v noci ve Francii během pokračujících protestů. Francouzské ministerstvo vnitra uvedlo, že uplynulá pátá noc nepokojů byla klidnější než předtím. Uvedl to server Independent.

Jul 1

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Výbuchy i střelba. Nepokoje ve Francii se stupňují, policie v noci opět hromadně zatýkala

EuroZprávy.cz

V pátek večer a v noci na dnešek došlo ve Francii k útokům na několik policejních stanic, rabování obchodů a opětovným případům podpalování aut. Podle ministra vnitra Géralda Darmanina bylo po celé zemi zadrženo 471 osob. Násilné nepokoje,…

Apr 25

Nepokoje ve Francii: Při policejní palbě v centru Paříže zahynuli dva lidé

Policisté v centru Paříže zahájili v neděli pozdě večer palbu na automobil, který se údajně proti nim řítil, a usmrtili dva lidi uvnitř. Třetí člověk v autě utrpěl zranění. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na policejní…

Jan 7

Policie zatkla po středečních nepokojích téměř 70 lidí

Washingtonská policie po středečních násilnostech v areálu Kongresu Spojených států zatkla 68 lidí. Řekl to dnes její velitel Robert Contee.

Nov 24

V Paříži vypukly další nepokoje. Policie zasahuje proti žlutým vestám, demonstrovalo 100 tisíc lidí

Francouzská policie použila dnes v centru Paříže slzný plyn a vodní děla proti demonstrantům protestujícím proti plánovanému zdražení pohonných hmot, hlásí média. Přes 106.000 účastníků registrovalo francouzské ministerstvo vnitra dnes v…

Jun 5

Belgie vydala do Francie teroristu Atara, je podezřelý z atentátů v Paříži

Brusel - Belgie vydala do Francie muže podezřelého z podílu na teroristických útocích v Paříži z 13. listopadu 2015. Belgičan Yassine Atar (31) je bratrem Oussamy Atara, jednoho z hlavních organizátorů pařížských atentátů.

Aug 11

Muž, který zaútočil na vojáky ve Francii, byl převezen do Paříže

Paříž - Muž podezřelý ze středečního útoku na francouzské vojáky byl dnes převezen z nemocnice v Lille do Paříže. Zůstane podle francouzských soudních zdrojů v nemocnici.

Aug 6

Policie zastavila atentát v centru Paříže

EuroZprávy.cz

Paříž - V Paříži byl v sobotu krátce před půlnocí zatčen muž, který u bezpečnostních kontrol před Eiffelovou věží vytáhl nůž a křičel Alláhu akbar (v arabštině Bůh je veliký).

May 20

Francouzská policie kvůli útoku v Paříži obvinila dalšího muže

Paříž - Francouzská policie obvinila z terorismu muže, jehož DNA vyšetřovatelé našli na zbrani, kterou v dubnu útočník zastřelil policistu v Paříži.

Mar 8

V Paříži to dál vře, vzduchem létají kameny. Policie kvůli nepokojům zadržela 55 lidí

Paříž – Na pařížském předměstí Saint-Denis není ani po téměř měsíci od napadení černošského mladíka Thea, který byl policií zbit a údajně i znásilněn obuškem, klid. Agentura AP informuje o tom, že policie kvůli výtržnostem zadržela více…

Feb 27

Nepokoje v JAR: Desítky lidí přes noc rabovaly obchody

Johannesburg - Asi 100 lidí v jihoafrickém Johannesburgu v noci na dnešek rabovalo obchody. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Feb 10

Ve Francii zatkli podezřelé islamisty včetně 16leté dívky, chystali atentát v Paříži

Paříž - Francouzská policie dnes zatkla tři muže a jednu dívku ve městě Montpellier a jeho okolí, jsou podezřelí z plánování sebevražedného útoku na turistický cíl v Paříži.

Jan 5

Francie si připomíná druhé výročí atentátů v Paříži, Charlie Hebdo je stále útočnější

Paříž - K výročí povraždění celkem 17 lidí v redakci časopisu Charlie Hebdo i jinde v Paříži se dnes ve francouzské metropoli konaly pietní akce za účasti starostky Anne Hidalgové a ministra vnitra Bruna Le Rouxe.

Dec 12

Francouzská policie zatkla 11 lidí kvůli atentátu z Nice

Paříž - Ve Francie bylo dnes zatčeno 11 lidí, kteří mají dle policie spojitost s teroristickým útokem v Nice, při němž v červnu zahynulo 86 osob.

Apr 16

V Paříži se v noci demonstrovalo, policie použila slzný plyn a zatkla dvacítku lidí

Paříž – Ve francouzské metropoli se v noci demonstrovalo proti připravované reformě zákoníku práce. Na místě musela zasahovat i policie, která zadržela 22 lidí.

Mar 25

Policie v Paříži překazila atentát. Zadržený muž byl loni souzen s Abaaoudem

Paříž - Francouzská policie včera večer zadržela muže, který je podezřelý z přípravy atentátu. Úřady dnes oznámily, že byl Reda Kriket (34) loni v červenci v Bruselu odsouzen v nepřítomnosti spolu s Abdelhamidem Abaaoudem.

Mar 12

Ve Francii byly zatčeny dívky, na webu domlouvaly atentát v Paříži

Paříž - Dvě francouzské dívky ve věku 15 a 17 let na internetu vyhrožovaly spácháním atentátu v jednom z pařížských koncertních sálů, prokuratura se je rozhodla vyšetřovat.

Dec 22

Francouzská policie zmařila připravovaný atentát

Paříž - Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve dnes oznámil, že policie zmařila atentát, když zatkla dva mladíky, kteří ho připravovali. Podle zdrojů agentury AFP byl jeden ze zatčených původem z Maroka, druhý z Toga.

Nov 14

Belgická policie zatýkala kvůli atentátům v Paříži

Paříž/Brusel - Belgická policie v bruselské čtvrti Molenbeek zatkla několik lidí v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži.

Aug 11

Další nepokoje ve Fergusonu: Policie zadržela 70 lidí

EuroZprávy.cz

St. Louis (USA) - Nepokoje v americkém Fergusonu pokračovaly i v noci na dnešek místního času. Policie při nich zadržela celkem asi 70 demonstrantů.