English

Rusko hrozí zbraní, která zlevní obilí. Zemědělci se bojí zhroucení trhu

Seznam Zprávy

„Hrozí totální likvidace evropského trhu s pšenicí,“ varují zemědělci po nejnovějších prohlášeních Moskvy. Ta vyhrožuje, že neprodlouží takzvanou obilnou dohodu, která nyní umožňuje Ukrajině vyvážet přes Černé moře.

More from Seznam Zprávy

May 31

Ukrajina na Rusko podle Moskvy zaútočila raketami a desítkami dronů

www.seznamzpravy.cz

Podle ruských úřadů ukrajinské útoky způsobily požár ve skladu pohonných hmot v Krasnodarském kraji, zranění a škody na infrastruktuře. Zasažené má být i letiště v Tatarstánu.

Apr 23

V Rusku zadrželi náměstka ministra Šojgua, hrozí mu 15 let vězení

Seznam Zprávy

Náměstek Ivanov měl na ministerstvu obrany na starosti správu majetku nebo ubytování vojáků.

Apr 5

Video: Velký výbuch na strategickém letišti v Rusku

www.seznamzpravy.cz

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že protivzdušná obrana v noci na pátek sestřelila v pěti regionech 53 ukrajinských bezpilotních letounů. Terčem se staly i dvě ruská strategická letiště.

Mar 7

Arménie chce, aby Rusko stáhlo z letiště v Jerevanu své pohraničníky

www.seznamzpravy.cz

Vztahy mezi Arménií a Ruskem se ochlazují. Důkazem je i výzva tajemníka arménské bezpečnostní rady Armena Grigorjana, který žádá Moskvu o stažení svých pohraničních jednotek z letiště v Jerevanu.

Dec 15

Vězeňská služba: Navalnyj je přesouván do věznice v jiné části Ruska

Seznam Zprávy

Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj je přesouván do věznice v jiné části Ruska, oznámila podle portálu Sota ruská vězeňská služba.

Dec 1

Rusko zabavilo zahraničním vlastníkům letiště v Petrohradě

www.seznamzpravy.cz

Rusko převzalo kontrolu nad petrohradským letištěm Pulkovo, které dosud ovládaly zahraniční subjekty se sídlem na Kypru. Podle ruských úřadů porušovaly předpisy.

May 9

Rusko je ve válečné psychóze, popisuje novinář z Moskvy

Seznam Zprávy

Zatímco loni touto dobou se svět obával ruských oslav Dne vítězství a toho, co Kreml dál osnuje, letos se tradičních vojenských oslav neobává takřka nikdo. Jaká je nálada přímo v Rusku? A v jaké pozici je Vladimir Putin?

Nov 3

Komentář: Rusko po Putinovi? Navalnyj chce demokracii bez demokratů

www.seznamzpravy.cz

Náhlý či přímý skok od militaristické, nespravedlivé a jednotlivcem hluboce pohrdající společnosti k fungující parlamentní demokracii je bohužel v Rusku nemožný.

Jun 29

NATO posiluje své snahy agresivně usměrnit Rusko, zní z Moskvy

www.seznamzpravy.cz

Rusko útočí na Ukrajinu, situaci sledujeme v online reportáži.

Mar 27

V Rusku jako v ráji. Miliardář z Moskvy si hýčkal americké basketbalistky

Seznam Zprávy

Basketbalová hvězda USA Brittney Grinerová zůstává v Rusku ve vazbě kvůli obvinění z pašování drog. Leckdo se dnes děsí, proč tam vůbec ona i její kolegyně hrály basket. Odpověď je jednoduchá – byly za tím velmi štědré odměny.

Feb 2

Scholz pojede do Moskvy, návštěvu Ruska a Ukrajiny zvažuje i Macron

Seznam Zprávy

Německý kancléř Olaf Scholz brzy zavítá do Moskvy, aby zde o napjaté situaci kolem Ukrajiny jednal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. O situaci mají spolu mluvit také prezidenti Francie a Spojených států.

Jan 12

NATO odmítlo požadavky Moskvy. Rusko údajně přesouvá další vojsko na západ

Seznam Zprávy

Ve středu poprvé od roku 2019 jednala Rada NATO–Rusko. Tématem byly mimo jiné ruské bezpečností požadavky ve vztahu k Ukrajině.

May 31

Další zatýkání v letadle. Tentokrát vraceli stroj z ranveje v Rusku

Seznam Zprávy

Pivovarov byl po zadržení na petrohradském letišti Pulkovo přepraven k výslechu v rámci vyšetřování účasti v nevládní organizaci, jejíž činnost v Rusku byla shledána nežádoucí.

Apr 15

Koho bere Hamáček do Moskvy? Popletu a ruskou spojku v regionu

Seznam Zprávy

S českým vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) poletí do Moskvy jednat o vakcíně Sputnik V vysmívaný slovenský politik Andrej Danko. Výčet jeho faux pas a omylů je výrazně delší než seznam relevantních úspěchů.

Jan 17

Navalnyj se vrátil do Ruska a byl ihned zatčen. Odsoudil to i premiér Babiš

Seznam Zprávy

Opoziční aktivista Alexej Navalnyj se po několika měsících vrátil do Ruska. Jeho let byl v posledních minutách přesměrován na jiné letiště, než na kterém čekali jeho příznivci. Krátce po přistání byl odveden letištní policií.

Jan 13

Navalnyj se v neděli vrací do Ruska, hrozbě vězením navzdory

Seznam Zprávy

Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj oznámil, že se v neděli vrátí do Ruska. Jeden z nejznámějších kritiků Kremlu je v současné době v Německu, kde se od srpna loňského roku zotavuje z pokusu o otravu.

Sep 23

Alexej Navalnyj byl propuštěn z nemocnice

Seznam Zprávy

Ruského opozičního politika Alexeje Navalného propustili v úterý z berlínské nemocnice. S odvoláním na lékaře kliniky Charité o tom ve středu informovala agentura DPA.

Sep 22

„Vraťte mi mé oblečení,“ kritizuje Navalnyj Rusko. Pátrá po důkazech

Seznam Zprávy

Kritik Kremlu Alexej Navalnyj žádá Moskvu o vydání oblečení, které měl na sobě, když minulý měsíc upadl do kómatu. Rusko v příspěvku na svém webu obvinil z toho, že zadržuje důkaz důležitý pro vyšetření otravy.

Sep 15

Navalnyj poslal první fotku z nemocnice. Chce zpátky do Ruska

www.seznamzpravy.cz

Ruský opoziční lídr Alexej Navalnyj byl odpojen od plicního ventilátoru. Díky tomuto zlepšení je nyní schopen na krátké časové úseky opustit nemocniční lůžko. O pokroku informovali němečtí lékaři.

Aug 21

Antiseptický sprej i vězení, Navalnyj v Rusku čelil už mnohým útokům

Seznam Zprávy

Ruský opozičník Alexej Navalnyj bojuje o život v omské nemocnici, je v kómatu poté, co náhle omdlel v letadle. Příznaky odpovídají otravě, ruští lékaři zatím údajně žádné stopy jedu nenašli. Jakými represemi už si Navalnyj prošel?