English

Sněmovna řeší důchodovou reformu. Vůbec nerozumím, proč tady jsme, řekl Babiš

Seznam Zprávy

První jednací den mimořádné schůze Poslanecké sněmovny bude zřejmě dlouhý. Vládní koalice během něj chce stůj co stůj prohlasovat první bod, a to důchodovou reformu. Zatím ale v debatě došlo například na kritiku zrušení EET.

More from Seznam Zprávy

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Oct 13

Konsolidační balíček prošel Sněmovnou. Podívejte se na hlavní změny

Seznam Zprávy

Přehled nejdůležitějších změn, které by v příštím roce měly státnímu rozpočtu ušetřit 97 miliard korun.

Aug 14

Komentář: Vládní balíček sahá do kapes živnostníků. Špatně

www.seznamzpravy.cz

Pokud chce vláda „jen“ zařídit, aby živnostníci v penzi neživořili, jde její návrh správným směrem. Zároveň ale neřeší jiné, možná zásadnější bolesti českého živnostnictví s větším dopadem na veřejné finance.

Aug 9

Sněmovna jako cestovka. Nejvíce jezdí poslanci ANO, nejdražší jsou cesty lidovců

Seznam Zprávy

Podívejte se na přehled dosavadních zahraničních cest českých poslanců do zahraničí. Nejčastěji zamířili do Francie. Za rok a půl to státní rozpočet vyšlo na skoro 21 milionů korun.

May 19

Poslanci se k hlasování o lex Babiš nedostali, ANO jednání obstruovalo

www.seznamzpravy.cz

Hlasování o návrhu na zpřísnění zákazu vlastnictví médií vrcholnými politiky se odkládá. Zákonodárci ANO zahájili maraton projevů, následně si hnutí vzalo pauzu a jednání Sněmovny skončilo.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 8

Vládní poslanci chtějí zpřísnit lex Babiš, hnutí ANO projednání oddálilo

www.seznamzpravy.cz

Zpřísnění vlastnictví médií veřejnými funkcionáři dnes měla projednat Poslanecká sněmovna. Hnutí ANO se návrh podařilo díky obstrukcím odsunout.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 27

TMBK: Sněmovna schválila konec EET

www.seznamzpravy.cz

S koncem roku skončí definitivně také elektronická evidence tržeb. Radují se z toho především restaurace. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Nov 25

Babišova EET definitivně skončí, odhlasovala Sněmovna

www.seznamzpravy.cz

Sněmovna odhlasovala úplné zrušení elektronické evidence tržeb, a to s platností od začátku roku. Opoziční ANO chtělo udržet její dobrovolnost, prosadit to ale nedokázalo. Krok musí schválit i Senát a prezident.

Jun 24

Sněmovna podpořila zrušení EET ke konci roku

Seznam Zprávy

Elektronická evidence tržeb (EET) by měla skončit ke konci letošního roku. Poslanci dnes v prvním čtení po zhruba osmihodinové debatě, která začala už ve čtvrtek odpoledne, podpořili vládní návrh, který ji bez náhrady ruší.

May 10

Sněmovna bude rušit EET. Stanjura kvůli tomu jednal se Schillerovou

www.seznamzpravy.cz

Poslanci budou jednat o zrušení elektronické evidence tržeb. V současné době je EET na dobrovolné bázi, vládní koalice počítá s tím, že zrušení projde.

Oct 10

Babiš ví, že to nedá. Ať prezident pověří Spolu, říká poslanec ANO

Seznam Zprávy

Hnutí ANO po osmi letech ztrácí šance na sestavení vlády. S 27,12 % a 72 mandáty je strana sice druhá, vítězná koalice Spolu s ním ale o vládě jednat nehodlá. Jaké má premiérovo hnutí vyhlídky?

Sep 16

Mohl přijít Jágr, ale přišel Babiš, brání brožuru s premiérem poslanec ANO

Seznam Zprávy

Andrej Babiš na sebe opět strhnul pozornost. Kauza s brožurou o prevenci rakoviny, kterou měly před volbami rozesílat zdravotní pojišťovny, včera rozhýbala Sněmovnu. Co na to říkají jeho straníci?

Apr 23

Cestovky a hoteliéři rozcupovali vládní balíčky. „Agonie se prodlužuje“

Seznam Zprávy

Česká unie cestovního ruchu se ostře ohradila proti plánu vlády na rozvolnění. Vymezuje se zejména proti tomu, že nezná termín otevření hotelů. Podle Ministerstva pro místní rozvoj by k tomu mohlo dojít nejdříve v půlce května.

Feb 27

Americká sněmovna schválila masivní balíček na podporu ekonomiky

Seznam Zprávy

Americká Sněmovna reprezentantů schválila návrh souboru opatření na podporu americké ekonomiky zasažené pandemií covidu-19 v objemu 1,9 bilionu dolarů (41 bilionů korun). O navrhovaném balíčku bude ještě hlasovat Senát.

Feb 10

Babiš odjel do Srbska, jeho poslanci jednání o nouzovém stavu zhatili

Seznam Zprávy

Nouzový stav v neděli s největší pravděpodobností skončí, premiér Babiš hledá hlasy na jeho prodloužení marně.

Apr 12

Komentář: Vládní nouzový guláš

Seznam Zprávy

Vláda se ohání plošnými opatřeními, ale skutečně velké pomoci se leká. Menší pomoc zase nedorazí k nejpotřebnějším.