English

Hrozil ministrovi smrtí, pak se hájil překlepem

Seznam Zprávy

Muž psal na sociální síti výhrůžky ministrovi vnitra Vítu Rakušanovi (STAN). Soud mu za vydírání vyměřil podmíněný trest, ale muže to neodradilo. Seznam Zprávy teď získaly písemné odůvodnění rozsudku.

More from Seznam Zprávy

Apr 21

Rakušan: Česko by podle migračního paktu přispívalo půl miliardy ročně

www.seznamzpravy.cz

Ministr vnitra Vít Rakušan odmítl tvrzení, že by Česko mělo v rámci migračního paktu platit 15 miliard korun ročně. Podle něj vyjde Česko novela Evropské unie na necelou půl miliardu ročně.

Apr 16

Slovenský premiér Fico odmítl nový migrační pakt EU

www.seznamzpravy.cz

„Toto není ta solidarita, o které jsme hovořili,“ řekl slovenský premiér Robert Fico ke schválené úpravě migračního paktu. Jeho vláda prý hodlá prosazovat „suverénní zahraniční politiku.“

Feb 28

Kdo je vlastně pro a kdo proti? Poslanci se přeli o migrační pakt

Seznam Zprávy

Když bylo Česko pro migrační pakt, opozice to kritizovala. Nyní, když vláda ohlásila, že se při hlasování zdržela, to opozice znovu kritizuje. Otočku chtěla opozice řešit na mimořádné schůzi Sněmovny.

Feb 27

„Je to cynismus.“ Proč ANO otočilo v debatě o migračním paktu

Seznam Zprávy

Hnutí ANO chce ve středu ve Sněmovně projednat unijní migrační pakt. Proč? „Andrej Babiš si spočítal, že se blíží volby do Evropského parlamentu a že migrace je emočně nabité téma,“ říká analytik Viktor Daněk.

Jan 17

Komentář: Jak Vít Rakušan zrušil cenzuru

www.seznamzpravy.cz

S pojmem „cenzura“, podobně jako s pojmem „totalita“, by se mělo zacházet opatrně. Jejich nadužívání a zneužívání k pouhému upoutání pozornosti jejich význam oslabuje a znevažuje historickou bolest.

Jan 16

Fico: Slovensko a Maďarsko odmítají migrační pakt i zrušení práva veta v EU

www.seznamzpravy.cz

Slovenský premiér Robert Fico se dnes v Budapešti sešel se svým maďarským protějškem Viktorem Orbánem. Po setkání mimo jiné uvedl, že Slovensko a Maďarsko s nevůlí sledují tlak na své vlády ze strany unijních institucí.

Dec 23

Ve sv. Vítu se objevily růže, jedna je i pro vraha

Seznam Zprávy

Události po tragické čtvrteční střelbě v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze sledujeme minutu po minutě také v sobotu, na kdy je vyhlášen oficiální státní smutek.

Nov 28

Agrofert zažaloval Rakušana a STAN. Ministr se brání

www.seznamzpravy.cz

Agrofert od ministra vnitra požaduje omluvu za zcela nepravdivé tvrzení či přinejmenším snahu vyvolat dojem, že Agrofert protiprávně odposlouchává hovory třetích osob. Rakušan SZ řekl, že si poškození pověsti holdingu není vědom.

Apr 21

Rozpačitá mise ministra Rakušana. Jestli nezabere, STAN má problém

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Čtvrteční rezignace ministra školství Vladimíra Balaše (STAN) je dalším problémem šéfa hnutí a ministra vnitra Víta Rakušana. Už i spolustraníci mu vyčítají kontroverzní rušení pošt. Padají i otázky, zda na funkci stačí.

Apr 20

Hnutí STAN opět mění ministra školství. Rýsuje se už celá vládní výměna

Seznam Zprávy

Ministr školství Vladimír Balaš odchází z funkce ze zdravotních důvodů. Nahradit ho má ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek. Nominaci na jeho místo dostal náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák. Ten ji přijal.

Apr 13

O duše poslanců a poslankyň má pečovat kanovník od sv. Víta

www.seznamzpravy.cz

Sněmovna hledala faráře pro svou kapli. Rýsují se dvě jména, která mají politikům a zaměstnancům dolní komory Parlamentu v duchovních otázkách pomáhat.

Mar 21

Hnutí STAN vyloučilo Hlubučka

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že výbor STAN rozhodl o vyloučení bývalého pražského náměstka a exšéfa pražské organizace hnutí Petra Hlubučka kvůli kauze Dozimetr. Exstarosta Lysolají se může ještě odvolat.

Oct 12

Senát navrhuje na zástupce ombudsmana Víta Schorma

www.seznamzpravy.cz

Senátoři vybrali jediného kandidáta na zástupce ombudsmana. Navrhují Víta Alexandra Schorma, u druhého možného jména se neshodli. Schorm tak doplní další dva kandidáty prezidenta Miloše Zemana.

Aug 18

KOMENTÁŘ: Vít Rakušan se ministrem vnitra neměl stát - Václav Dolejší

www.seznamzpravy.cz

Místo odřezávání Babišových chapadel mluvíme o Redlově mafii. Katastrofální výsledek.

Jul 10

„Popravil mě Redl. Za hnutím stál od začátku,“ vzpomíná první ministr STAN

Seznam Zprávy

Exministr kultury Jiří Besser v rozhovoru pro Seznam Zprávy vzpomíná na začátky STAN, v jehož dresu jako první získal vládní funkci. Popisuje, jak už tehdy parta kolem dnes obviněného lobbisty tlačila své lidi na ministerstvo.

Jun 20

Skončím v září, oznámil šéf České pošty po jednání s ministrem Rakušanem

Seznam Zprávy

O kontaktech trestně stíhaného lobbisty Michala Redla s šéfem ředitelem pošty informovaly Seznam Zprávy v zimě. Schůzka samotného ředitele Romana Knapa patřila k těm, kde „se zjišťuje, jak se přenastavují špagáty moci a vlivu“.

Apr 12

Rakušan přijme 300 nových úředníků na zvládnutí migrační krize

Seznam Zprávy

Ministerstvo vnitra by mělo posílit více než 300 nových úředníků. Mají pomáhat zvládat nápor uprchlíků z Ukrajiny.

Mar 24

Rakušan: STAN potřebuje změny

Seznam Zprávy

Předseda STAN Vít Rakušan se domnívá, že hnutí po několika přešlapech svých výrazných tváří potřebuje ve vedení novou krev.

Dec 20

Rakušan po jednání krizového štábu: Na silvestra přijdou nová pravidla

Seznam Zprávy

Ve středu vláda představí pravidla pro silvestr a začátek nového roku, uvedl ministr vnitra Vít Rakušan po jednání Ústředního krizového štábu.

Jun 22

Rakušan i Richterová. Piráti a STAN představili kandidáty na ministry

Seznam Zprávy

Koalice Pirátů a Starostů dnes představila 43 adeptů do vlády v případě volebního úspěchu.