English

Ukrajině se otvírá cesta do EU. Neměří se stejným metrem, soudí expert

Seznam Zprávy

Hodnotící zpráva Evropské komise doporučila zahájit přístupová jednání s Ukrajinou. Kdyby se Unie stejně jako ke Kyjevu chovala k balkánským státům, dávno by je musela přijmout, říká pro Seznam Zprávy odborník na EU Petr Kaniok.

More from Seznam Zprávy

Jun 11

Volby znamenají zkoušku pro jednání o členství Ukrajiny v EU

Seznam Zprávy

Evropský parlament se posune více doprava. Úkrok od hlavních evropských politik, mezi které patří i podpora Ruskem napadené země, se ale podle odborníků neočekává.

Nov 21

Dodávky zbraní na Ukrajinu stále váznou, řekl na velitelském shromáždění Petr Pavel

www.seznamzpravy.cz

Vedení armády dnes na každoročním velitelském shromáždění probere hlavní úkoly a plány na příští rok. K vojákům promluvil náčelník generálního štábu Karel Řehka a prezident Petr Pavel. Ministryně obrany se neúčastní kvůli nemoci.

Sep 19

Pohled šéfredaktora: Jaký je Petr Pavel prezident? Můžete mu to říct i vy

www.seznamzpravy.cz

Půl roku je dostatečně dlouhá doba, aby se po počátečním rozhlédnutí a zabydlení nového prezidenta na Hradě dalo už trochu bilancovat. Seznam Zprávy chystají akci, kde bude hostem prezident Petr Pavel. A vy můžete být u toho.

Apr 28

TMBK: Petr Pavel je influencer. Cesta na Ukrajinu nikdy nevypadala lákavěji

www.seznamzpravy.cz

Petr Pavel a Zuzana Čaputová se vydali na Ukrajinu vlakem, který vypadá jako z pohádky. Mohlo se jednat o skrytou reklamu, abyste tam chtěli jet taky? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Mar 12

Zelenskyj si volal s Pavlem. Český prezident pojede v dubnu na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Nový český prezident Petr Pavel navštíví Ukrajinu v dubnu, v neděli se na tom dohodl s ukrajinským protějškem Zelenským, sdělila Pavlova mluvčí Markéta Řeháková.

Mar 2

Šéf ČNB Michl může přijít o místo. Jeho prověrku chce řešit prezident Pavel

Seznam Zprávy

Prezident Petr Pavel by mohl vstoupit do projednávání pozice guvernéra ČNB Aleše Michla, pokud ten nezíská přísnou bezpečnostní prověrku. Bývalý guvernér Zdeněk Tůma míní, že absence dané prověrky je důvodem k odchodu z funkce.

Feb 20

První fotky Bidena v Kyjevě: „Ukrajina drží a my držíme s Ukrajinou“

www.seznamzpravy.cz

Podle korespondenta Financial Times dorazil americký prezident do Kyjeva vlakem brzy ráno. Se svým ukrajinským protějškem se setkal v chrámu svatého Michala a znovu ho ujistil o podpoře v boji proti ruskému agresorovi.

Feb 3

Napříč Ukrajinou zněl letecký poplach. I v Kyjevě, kde jednali zástupci EU

www.seznamzpravy.cz

V Kyjevě byl letecký poplach vyhlášen krátce před jednáním prezidenta Volodymyra Zelenského s šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a předsedou Evropské rady Charlesem Michelem.

Jan 30

Petr Pavel se sešel se šéfem BIS Koudelkou. Chce ho jmenovat generálem

www.seznamzpravy.cz

Petr Pavel o setkání informoval na twitteru. V České televizi následně uvedl, že chce při nejbližší příležitosti Koudelku povýšit do hodnosti generála.

Jan 28

Komentář: Zapomeňme na „generála“, prezident se jmenuje Petr Pavel

Seznam Zprávy

„Zvolení Petra Pavla není vítězstvím dobra nad zlem ani metaforou vývoje české společnosti. Je osobním vítězstvím vzdělaného, pracovitého a kultivovaného muže nad bezcharakterním a chaotickým populistou.“

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Jan 28

Nový prezident Petr Pavel: Život bod po bodu

www.seznamzpravy.cz

Armádní generál v záloze Petr Pavel byl zvolen novým prezidentem České republiky. Projděte si klíčové momenty jeho dosavadní kariéry.

Jan 28

Babiš utrpěl historickou porážku, prezidentem bude Petr Pavel

Seznam Zprávy

Původní predikce výsledků druhého kola přímé volby prezidenta: Petr Pavel zvítězí s 58 procenty hlasů, Andrej Babiš dostane 42 procent.

Jan 21

Průzkum pro ČT: Tento týden by finále volby prezidenta vyhrál Petr Pavel

Seznam Zprávy

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel.

Jun 17

Ukrajina o krok blíž EU. Evropská komise doporučila její kandidaturu

www.seznamzpravy.cz

Evropská komise doporučila kandidaturu Ukrajiny do Evropské unie. Země však dle předsedkyně Ursuly von der Leyenové bude muset provést řadu nutných reforem. Přijímací proces tak potrvá i více než 10 let.

Jun 16

Paříž i Berlín chtějí, aby Ukrajina „okamžitě“ získala status kandidáta EU

Seznam Zprávy

Lídři Francie, Německa a Itálie slibují Ukrajincům pokračování podpory a ujišťují, že jim jde o obnovení územní celistvosti země. Ukrajina by měla dostat status kandidátské země EU, zaznělo ve čtvrtek od lídrů čtyř zemí.

Mar 16

Obrazem: Český internet se baví cestou Petra Fialy na Ukrajinu

www.seznamzpravy.cz

Humor odlehčuje tíživou situaci. Podívejte se na výběr internetových memů, které parodují misi českého premiéra do Kyjeva.

Jan 19

Komentář: Ukrajina je klíč k evropské bezpečnosti. A Putin ho chce

Seznam Zprávy

Posun Ruska k agresivní imperiální územní politice změnil roli ukrajinské nezávislosti i z našeho pohledu. Už nejde jen o respekt k právu Ukrajinců rozhodovat o vlastní budoucnosti. Jde přímo o naši vlastní bezpečnost.

Apr 28

Kocáb se „již skoro rozhodl“. Chce být příštím českým prezidentem

www.seznamzpravy.cz

Michael Kocáb, hudebník a politik, oznámil, že bude vysoce pravděpodobně kandidovat na post prezidenta České republiky. Nehodlá prý dopustit, aby na Hrad usedl „další komunista“.

Oct 5

Pavel Zeman chce být soudcem Evropského soudu pro lidská práva

www.seznamzpravy.cz

Nejvyšší státní zástupitelství o tom informovalo v pondělí. Do výběrového řízení se přihlásilo sedm zájemců.