English

Šťastné pondělí: Máme se skvěle, Česko je lepší než Polsko i Německo

Seznam Zprávy

Přemýšleli jste někdy o tom, že se vlastně máme naprosto skvěle? Jak vám řekne ve speciálu Šťastného pondělí Jindřich Šídlo, v porovnání se všemi postkomunistickými státy máme mnohem větší úspěchy než kdokoliv jiný.

More from Seznam Zprávy

Jun 26

Česká reprezentace nestačila na Turecko. Na fotbalovém mistrovství končí

www.seznamzpravy.cz

Na utkání základní skupiny fotbalového mistrovství Evropy se dařilo Turecku. V zápase proti české reprezentaci v 94. minutě zajistil vítězství svému týmu Cenk Tosun.

Oct 19

Žal se nesmí proměnit ve zbraň, říká matka oběti Hamásu s českým pasem

Seznam Zprávy

Žil v Izraeli, ale byl stejný jako mnoho jeho vrstevníků v Česku: měl rád počítače, rád na nich hrál hry a byl na prahu kariéry v hi-tech firmě zabývající se internetovou bezpečností. Dvaadvacetlietý Oran Elfasi.

Oct 5

Síť českých call center Conectart expanduje do Polska a na Slovensko

www.seznamzpravy.cz

Největší český provozovatel kontaktních center Conectart odkoupil telemarketingovou společnost Simio, která působí v Polsku a na Slovensku.

Jul 4

Ženský Wimbledon vypadá jak mistrovství České republiky. Ale zdání klame

Seznam Zprávy

Češky vstoupily do wimbledonského singlového pavouka v úctyhodném počtu jedenácti hráček. Co do kvantity jsou tedy absolutní velmoc. Predikce zahraničních odborníků na jejich úspěch v turnaji už tak optimistické ale nejsou.

Jun 9

Komentář: Polsko ničí i české klima. Fialovi je to asi jedno

www.seznamzpravy.cz

Nová rozsáhlá mezinárodní studie varuje, že oteplování zaviněné člověkem nebývale zrychluje. Současně Polsko uvedlo, že nezavře hnědouhelný důl Turów a elektrárnu na hranici Česka. Padáme do žhavé lávy, ale leckomu je to jedno.

Apr 28

České spořitelně klesl zisk o třetinu, její rakouská matka Erste ho ale zvýšila

Seznam Zprávy

České spořitelně klesl v prvních třech měsících letošního roku zisk meziročně o třetinu, její rakouská matka ho ale naopak o třetinu zvýšila. Hlavním důvodem neobvyklého nepoměru jsou rozdílné výnosy z úroků v Česku a eurozóně.

Apr 11

TMBK: České mistrovství světa v hokeji představilo logo. Vypadá strašidelně

www.seznamzpravy.cz

Mistroství světa v ledním hokeji v roce 2024 v Praze a Ostravě představilo oficiální logo. A to vzbudilo na sociálních sítích lehké pozdvižení. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Sep 30

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí stoupla o 3,7 procenta

www.seznamzpravy.cz

Česká ekonomika v letošním druhém čtvrtletí podle zpřesněných údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) meziročně stoupla o 3,7 procenta. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím byl hrubý domácí produkt (HDP) vyšší o 0,5 procenta.

Apr 6

Česká skupina Accolade investuje miliardy do hal v Polsku

www.seznamzpravy.cz

Pro tuzemskou skupinu Accolade investující do průmyslových hal se stalo Polsko jedním z hlavních pilířů byznysu. Firma má v zemi další miliardový projekt. A branže průmyslových realit kvete také v Česku.

Dec 8

Vláda schválila vyslání českých vojáků do Polska

Seznam Zprávy

Česko by mohlo poslat ještě před vánočními svátky na pomoc do Polska kvůli migrační krizi na hranici s Běloruskem až 150 vojáků. Na mimořádném jednání to dnes schválila končící vláda.

Nov 18

Migranti na polsko-běloruské hranici použili i české granáty, tvrdí televize

Seznam Zprávy

Migranti, kteří se v pondělí účastnili potyček na polsko-běloruské hranici, z běloruské strany na polské policisty kromě kamenů údajně házeli i zábleskové granáty vyrobené českou firmou Zeveta Bojkovice.

Oct 7

Do Česka už poslali statisíce. Narazili ale na „české absurdity“

Seznam Zprávy

Školné, pražský nájem na několik měsíců, pojištění. Praha byla jejich destinací snů, místo zahájení studia ale dva roky jen čekají. Studentům z Indie se nedaří porazit systém vydávání víz do Česka.

Jun 9

Evropská komise se zapojí do české žaloby na Polsko kvůli dolu Turów

Seznam Zprávy

Evropská komise se zapojí do žaloby na Polsko, kterou Česká republika podala k Soudnímu dvoru EU kvůli rozšiřování těžby v polském uhelném dole Turów. Oznámila to dnes podle agentury Reuters komise.

Jun 1

Česko si drží jednu z nejnižších nezaměstnaností. Je druhé za Polskem

Seznam Zprávy

Česko bylo v dubnu na druhé příčce v žebříčku zemí s nejnižší nezaměstnanosti. První je Polsko. Ukazují to data Eurostatu. Celková míra nezaměstnanosti v Evropě zůstala v dubnu na úrovni 7,3 procenta.

May 21

České vítězství. Polsko musí bezodkladně zastavit těžbu v dole Turów

Seznam Zprávy

Česká republika uspěla u Soudního dvora EU se svým návrhem na zastavení těžby uhlí v kontroverzním polském dole. Informoval o tom šéf české diplomacie Jakub Kulhánek. Polští politici reagují popuzeně.

Feb 26

Česká republika zažalovala Polsko. Kvůli těžbě na hranicích

Seznam Zprávy

Záměr žalobu podat v pondělí schválila česká vláda. Polské ministerstvo ovzduší a životního prostředí následně podle televize TVN 24 vyjádřilo nad rozhodnutím české vlády údiv.

Jan 12

Je to mediální označení, řeklo o „české mutaci viru“ Polsko

Seznam Zprávy

Britskou mutaci koronaviru v Polsku zatím potvrzenou nemáme, ale objevila se u nás česká varianta, prohlásil v pondělí večer polský ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. České ministerstvo věc popřelo.

Nov 28

Varování pro Českou televizi. Stačí se podívat do Polska

Seznam Zprávy

Je ČT v ohrožení? Napovědět může zkušenost z okolních zemí. Seznam Zprávy připravily dvoudílný seriál popisující mechanismus ovládnutí veřejnoprávních médií v Polsku a Maďarsku. První díl se týká Polské televize a rozhlasu.

Jul 17

České dráhy postupně obnoví noční vlaky do Polska

www.seznamzpravy.cz

České dráhy po více než čtyřměsíční přestávce způsobené koronavirovou krizí postupně obnoví provoz nočních vlaků do Polska. Jako první pojede dnes v noci vlak z Prahy přes Bohumín do Krakova.

Mar 22

Poprask na českých stavbách. Z Česka odjíždějí Ukrajinci

Seznam Zprávy

Během posledních dvou týdnů Česko opustily stovky lidí, kteří ještě koncem února pracovali pro tuzemské firmy. Chtěli to stihnout před vyhlášením karantény a uzavřením hranic kvůli obavám z šíření nového typu koronaviru. České…