English

Válka na Ukrajině ztrácí pozornost. Mezeru Putin vyplňuje lží a dezinformacemi

Seznam Zprávy

Americká stanice CNN uvádí, že od začátku války mezi Hamásem a Izraelem významně ubylo zpráv o dění na Ukrajině. Využít toho může především prezident Vladimir Putin.

More from Seznam Zprávy

Apr 29

Fiala: Vrbětice jsou potvrzením, že Putin vede proti ČR hybridní válku

www.seznamzpravy.cz

Policie považuje za prokázané, že výbuchy ve Vrběticích uskutečnili příslušníci GRU. „Za útoky ve Vrběticích stála ruská rozvědka a Rusko tedy provedlo teroristický útok na našem území,“ reagoval na oznámení kriminalistů premiér.

Apr 12

Čína podle USA podporuje ruskou válku na Ukrajině dodávkami techniky

www.seznamzpravy.cz

Do Ruska se podle Spojených států amerických dostává z Číny značné množství techniky potřebné zejména pro výrobu zbraní. Bílý dům obvinil Peking z podporování války na Ukrajině.

Mar 13

Rusko je připraveno na jadernou válku, tvrdí Putin

www.seznamzpravy.cz

Podle Putina je Rusko připraveno jaderné zbraně použít pokud by byla ohrožena jeho existence. Zároveň ale řekl, že ne všechno nyní k jaderné válce spěje.

Nov 18

Válka na Ukrajině ztrácí pozornost. Mezeru Putin vyplňuje lží a dezinformacemi

Seznam Zprávy

Americká stanice CNN uvádí, že od začátku války mezi Hamásem a Izraelem významně ubylo zpráv o dění na Ukrajině. Využít toho může především prezident Vladimir Putin.

May 9

Putin na Rudém náměstí: Znova proti nám rozpoutali válku

Seznam Zprávy

„Teď není nic důležitějšího než váš boj,“ vzkázal Putin ruským vojákům na Ukrajině v projevu před vojenskou přehlídkou v Moskvě. Podle publicisty Preobraženského tím prezident přiznal, že na konfliktu závisí jeho budoucnost.

Oct 7

Přirovnal válku na Ukrajině k obsazení Sudet. Rusko ho označilo za agenta

www.seznamzpravy.cz

Spisovatel Dmitrij Gluchovskij a známý ruský rapper Oxxxymiron dostali od ruských úřadů označení „zahraniční agent“, což s sebou nese zvýšený dohled.

Sep 22

Putin přenesl válku z Ukrajiny do Ruska. Může ho to zničit, říká analytik

Seznam Zprávy

„Ukrajina má na větší akce tak měsíc a půl až dva, než se počasí začne lámat,“ říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy ukrajinský analytik Mychajlo Samus. Tou dobou by podle něj mohli na frontu dorazit i první mobilizovaní Rusové.

Sep 21

Ruská válka proti Ukrajině je čirý imperialismus, řekl Scholz v OSN

www.seznamzpravy.cz

Ruská válka proti Ukrajině je čirý imperialismus a představuje nebezpečí nejen pro Evropu ale pro mír všude na světě. Před Valným shromážděním OSN to dnes řekl něměcký kancléř Olaf Scholz.

Sep 18

Ruská pěvecká hvězda odsoudila válku na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Zařaďte si mě na seznam zahraničních agentů mé milované vlasti, vzkázala 73letá ikona ruské hudby Alla Pugačevová kremelskému režimu.

Sep 12

Putin prohrává válku na Ukrajině. Začne hrozit jadernými zbraněmi

Seznam Zprávy

ANALÝZA. Poslední dny dramaticky ukázaly slabost ruské armády, která nemá kam sáhnout pro rezervy. Pokud bude chtít Kreml pokračovat ve válce, musí hrát o čas a možná i sáhnout k vyhrožování jadernými zbraněmi.

Aug 13

Válka na Ukrajině žene Rusko do náruče Číny. Rovné partnerství to už není

Seznam Zprávy

Ruský zahraniční obchod zažívá úpadek - a stále více spoléhá na Čínu. Zatímco pro Rusko je výměna s Čínou životně důležitá, pro Peking představuje Moskva jen dvě procenta celkové obchodní výměny.

Jun 19

Šéf NATO: Válka Ruska na Ukrajině může trvat roky

Seznam Zprávy

Válka Ruska na Ukrajině může trvat roky. Řekl to v rozhovoru s německým listem Bild am Sonntag generální tajemník Severoatlantické aliance (NATO) Jens Stoltenberg.

May 31

Válka na Ukrajině odhalila brzdu ruské armády

Seznam Zprávy

Když Rusko napadlo Ukrajinu, těšila se jeho armáda pověsti druhé nejsilnější na světě. Následovala série selhání, která jen těžko zdůvodní individuální pochybení velitelů. Je za nimi něco systémového. Něco, co Ukrajina překonala.

May 27

Ruští komunisté chtěli ukončit válku na Ukrajině. Sněm je umlčel

www.seznamzpravy.cz

Rusko útočí na Ukrajinu, situaci sledujeme v online reportáži.

May 9

Putin je diktátor, za válku ho čeká kriminál, psala vzbouřená ruská redakce

www.seznamzpravy.cz

Na hlavní stránce prokremelského média Lenta.ru se vyšlo přes 10 příspěvků kritizujících Vladimira Putina, a to i jako paranoidního diktátora, který rozpoutal válku proti Ukrajině. Válku, která nebude mít vítězů, jen poražených.

Apr 29

Rusko musí vyhlásit Ukrajině válku. Možná už 9. května, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Ruský prezident Putin znovu vyostřil výhrůžky vůči Západu. Kdokoli se pokusí zasáhnout do ukrajinské války, bude mít co do činění s „bleskovou reakcí“. Co by to znamenalo?

Apr 26

Válka na Ukrajině ukázala, že hlavní zbraň Západu proti Rusku selhává

www.seznamzpravy.cz

V posledních dekádách používají západní země v mezinárodních sporech čím dál častěji spíše ekonomické sankce než vojenskou sílu. Současná válka na Ukrajině však ukazuje limity tohoto přístupu.

Mar 21

Video: Ruský kněz kázal, že je na Ukrajině válka. Soud už ho potrestal

Seznam Zprávy

Pravoslavný kněz Ioann Burdinov na svůj web napsal, že na Ukrajině probíhá válka, žádná speciální operace. Soud v ruské Kostromské oblasti ho 6. března uznal vinným a dostal pokutu za diskreditaci ruských ozbrojených sil.

Feb 24

Nechci válku, ale… Jak reagují dezinformátoři na ruskou invazi

Seznam Zprávy

Ruský útok na Ukrajinu na sociálních sítích mnoho lidí omlouvá. Nejčastěji se při tom drží několika scénářů, které agresi bagatelizují, nebo se ji snaží na základě polopravd a dezinformací obhájit.

Mar 9

Koho saúdsko-ruská ropná válka zabolí nejvíc? Americké těžaře

www.seznamzpravy.cz

Všichni proti všem. Tak jsou aktuálně rozdělené role při dodávkách ropy. Rusové se nechtěli dohodnout na utahování kohoutů, Saúdové je nyní trestají tím, že kohouty naopak otevřeli naplno a srazili cenu o třicent procent. A nejvíc to bude…