English

Nečekaná česká hvězda začínající sezony NHL. Hronek září

Seznam Zprávy

Český hokej má vedle Davida Pastrňáka v NHL dalšího rozdílového hráče. Obránce Filip Hronek v dresu Vancouver Canucks začal sezonu fantasticky. V prvních 19 zápasech nasbíral 18 bodů za jeden gól a 17 asistencí.

More from Seznam Zprávy

May 9

Generační talent raketově vlétl do NHL. „Zavře“ i českou bránu na šampionátu?

www.seznamzpravy.cz

Platí za nejnovější generační talent tradiční české hokejové školy. Letos o sobě dal poprvé hlasitě vědět v NHL, kde zaujal experty i fanoušky. Teď mladík Lukáš Dostál vyhlíží další výzvu – zabojovat o post reprezentační jedničky.

Nov 22

Nečekaná česká hvězda začínající sezony NHL. Hronek září

Seznam Zprávy

Český hokej má vedle Davida Pastrňáka v NHL dalšího rozdílového hráče. Obránce Filip Hronek v dresu Vancouver Canucks začal sezonu fantasticky. V prvních 19 zápasech nasbíral 18 bodů za jeden gól a 17 asistencí.

May 4

Žádné překvapení. Hokejisty posílí jen Filip Chytil a jediný hráč Bostonu

www.seznamzpravy.cz

To nemohl šéfům českého hokejového týmu nikdo závidět. Museli si připadat jak na divoké horské dráze. Nejdříve na 99 % bez posil z Bostonu, pak ale Bruins utrpěli šokující prohru v play-off s Floridou. Vypadalo to nadějně.

May 1

Boston skončil. Česká soupiska pro šampionát může zažít zemětřesení

www.seznamzpravy.cz

David Pastrňák, David Krejčí i další čeští hráči v Boston Bruins mají po sezoně v zámoří. Co to znamená pro složení českého národního týmu na květnovém šampionátu?

Mar 27

Mladá žena na škole v Nashvillu zastřelila tři děti a tři dospělé

www.seznamzpravy.cz

Policie 28letou ženu na místě zastřelila.

Jan 8

Cash Only: Zažije Česko průmyslový úpadek jako Detroit?

Seznam Zprávy

Nucená transformace české ekonomiky, a především automobilového průmyslu, je v plném proudu. Po českých silnicích se bude v příštích letech prohánět více čínských aut.

Oct 21

Český hokejista v NHL a drogy. Co čeká Jakuba Vránu v odvykacím programu

Seznam Zprávy

Program pomoci hráčům NHL/NHLPA Player Assistance byl vytvořen v roce 1996, aby umožnil hokejistům vypořádat se se závislostí na návykových látkách, ale také s duševním zdravím a dalšími osobními problémy. Jak funguje?

Oct 9

Češi dělají nejvíc vinylových desek na světě. Už i z amerického Nashvillu

www.seznamzpravy.cz

Všechny desky, které příští tři roky vyrobíme v nové továrně v Nashvillu, jsou už prodané, říká šéf americké pobočky největšího výrobce desek na světě, Drake Coker. Desky jsou specifické a jejich prodej krize neovlivňuje, tvrdí.

Oct 5

Nový Jágr, říkali o něm po nejdrzejším gólu v dějinách NHL

Seznam Zprávy

Devět let poté, co o něm mluvil celý hokejový svět, přijíždí Tomáš Hertl se svým týmem San Jose Sharks do České republiky odehrát utkání NHL.

Aug 10

David „Matrix“ Krejčí se vrací do NHL. Naposledy

Seznam Zprávy

David Krejčí se v 36 letech vrací zpátky do Bostonu. Jako jedna z opor staré gardy, centr, který pomohl k novodobé slávě Bruins. Sám nikdy nebyl superhvězda, ale vždy byl velmi nadprůměrný.

Jun 7

Česko jako evropský Detroit: Automobilky způsobují klopýtání ekonomiky

Seznam Zprávy

Navzdory rostoucí inflaci není Česko na jisté cestě do recese. Stavebnictví, průmysl i maloobchod se drží okolo hladiny z předcovidové doby. Třeba tržby obchodů jsou na tom lépe než v Německu. Problémy mají především automobilky.

Dec 12

Jaká byla NHL v době komunismu? Nový zavzpomínal na českou kravatu i šeky

Seznam Zprávy

Patří k legendám českého hokeje. Pyšnit se může dvěma tituly mistrů světa, stříbrem z Kanadského Poháru 1976, stříbrnou medaili si přivezl i z Olympijských her. Hostem nového dílu Ušáku byl hokejista Milan Nový.

Oct 25

Jaká bude KSČM po Filipovi

Seznam Zprávy

Po Miroslavu Grebeníčkovi, který byl symbolem totalitních pořádků, a Vojtěchu Filipovi, který proslul jako technik moci, přichází do vedení komunistické strany europoslankyně Kateřina Konečná.

Jun 2

KSČM chce z České pošty banku. Visí na tom hlasování o důvěře, hrozí Filip

Seznam Zprávy

Součástí politických jednání o důvěře Babišovu kabinetu je i důležitý státní podnik – Česká pošta. Komunisté chtějí, aby se z ní vyčlenily finanční služby do samostatné nové státní banky.

Feb 1

Sport vs. vzdělání. Radil zvládl obojí a v NHL dával góly jako inženýr

Seznam Zprávy

Skloubit kariéru profesionálního sportovce s vysokoškolským vzděláním? Jde to, ale… V novém díle Bez frází plus vám o tom bude vyprávět Lukáš Radil. Hokejový reprezentant, který jako inženýr ekonomie střílel góly i v NHL.

Dec 28

V centru Nashvillu se odpálil třiašedesátiletý muž

Seznam Zprávy

Za páteční explozi, která otřásla centrem města Nashville v americkém státě Tennessee, stál nejspíš třiašedesátiletý IT technik Anthony Quinn Warner.

Dec 27

Exploze v Nashville byla zřejmě sebevražedným útokem

Seznam Zprávy

Páteční exploze, která otřásla centrem města Nashville ve státu Tennessee, byla zřejmě sebevražedným útokem. Stanici CNN to sdělily dva nejmenované policejní zdroje seznámené s vyšetřováním.

Dec 26

Vyšetřovatelé dopadli možného pachatele výbuchu v Nashvillu

Seznam Zprávy

Federální vyšetřovatelé identifikovali možného pachatele výbuchu, který na Štědrý den otřásl centrem Nashvillu. Nyní prohledávají dům, se kterým je vyšetřovaná osoba spojená. Nashville nadále sužují výpadky komunikace.

Dec 25

Centrem amerického Nashville otřásl silný výbuch. Tři lidé jsou zranění

Seznam Zprávy

V centru amerického města Nashville v ranních hodinách tamního času došlo k silnému výbuchu. Hlášeny zatím nejsou žádné oběti, tři lidé jsou však zranění. Podle policie jde o úmyslný čin.

Mar 29

Letošní autosalon v Detroitu byl kvůli koronaviru zrušen

www.seznamzpravy.cz

Organizátoři se kvůli koronaviru rozhodli zrušit letošní mezinárodní autosalon v Detroitu. Komplex, ve kterém se autosalon koná, by se měl změnit v dočasnou polní nemocnici. Informovala o tom agentura Reuters.