English

Hrad se brání, že prověrky zpřísnil. Nejedlý se tomu vysmívá

Seznam Zprávy

Prezidentská kancelář tvrdí, že poradce Petr Kolář prověrku nepotřebuje. A zdůrazňuje, že u některých pozic naopak zpřísnila nároky. Exporadce Martin Nejedlý situaci na Hradě ironizuje: „Co je povoleno králi, není povoleno lidu.“

More from Seznam Zprávy

Dec 11

Hrad se brání, že prověrky zpřísnil. Nejedlý se tomu vysmívá

Seznam Zprávy

Prezidentská kancelář tvrdí, že poradce Petr Kolář prověrku nepotřebuje. A zdůrazňuje, že u některých pozic naopak zpřísnila nároky. Exporadce Martin Nejedlý situaci na Hradě ironizuje: „Co je povoleno králi, není povoleno lidu.“

Aug 23

Nejedlý přiznal další schůzku s Blažkem

www.seznamzpravy.cz

Někdejší prezidentský poradce Martin Nejedlý uvedl, že se s ministrem Pavlem Blažkem potkal i zhruba před čtvrt rokem. Co tehdy řešili, ale odmítá říci. Blažek přitom dosud tvrdil, že poslední setkání za bouřky bylo náhodné.

Aug 19

Blažkova zpověď – Nejedlého jsem nepoznal

www.seznamzpravy.cz

„Abych nezavdal příčinu k divokým, ničím nepodloženým spekulacím a konspiračním teoriím, odmítl jsem třetí společný drink a rozhodl jsem se restauraci urychleně opustit a zamířit domů.“

Jun 7

Návštěvníkům se zpřístupní letohrádek na Hradě, poprvé i s horní terasou

www.seznamzpravy.cz

Pražský hrad otevírá první výstavu výtvarného umění uspořádanou po nástupu nového českého prezidenta Petra Pavla. Koná se v Letohrádku královny Anny a představuje obrazy malíře Jiřího Štourače.

Mar 20

Na Hradě se hledají odposlechy. Obavu, že tam jsou, vzbudila akce Nejedlého

Seznam Zprávy

Vypátrali jsme podrobnosti bezpečnostní akce, kterou v utajení zorganizoval a platil poradce bývalé hlavy státu. Tady lze hledat důvody, proč se nový prezident Pavel obává, že může být na Hradě sledován.

Feb 11

Hrad zapřel firmu proti odposlechům. Nic jsem neobjednal, tvrdí Nejedlý

Seznam Zprávy

Prezidentská kancelář odmítá vysvětlit, kdo platil firmu 3D security, která na Hradě prováděla prohlídky proti štěnicím. V registru smluv totiž žádná smlouva k nalezení není.

Feb 3

TMBK: Jak Petr Pavel vyčistí Hrad od Mynáře s Nejedlým

www.seznamzpravy.cz

Novinka v boji proti silně zakořeněným kancléřům bez prověrky a dalším škodlivým elementům se konečně dostává na pulty obchodů. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 27

Zeman je v hledáčku BIS. Kvůli Nejedlému

Seznam Zprávy

Inspekce kontrarozvědky pátrá po tom, kdo Miloši Zemanovi vynesl informaci, že BIS odposlouchávala poradce prezidenta Martina Nejedlého. Ten má dlouhodobě blízké vazby na Rusko.

Jan 5

Hrad neuspěl s oznámením na lékařku, která se pustila do Mynáře a Nejedlého

Seznam Zprávy

Policisté se zabývali trestním oznámením, které podala Kancelář prezidenta republiky. Po pár měsících řekli, že se lékařka Džamila Stehlíková trestného činu nedopustila, když komentovala vliv Mynáře a Nejedlého na prezidenta.

Nov 23

Vlevo dole: Poslední Vánoce na Hradě. Mynář a Nejedlý vyhlíží zlaté prase

www.seznamzpravy.cz

Tři a půl měsíce před koncem prezidentské éry Miloše Zemana se na Pražském hradě dějí věci, které vyvolávají podezření. Co znamenají čistky ve Správě Pražského hradu? Téma pro podcast Vlevo dole.

Oct 23

Kdo je muž vyhozený z Hradu. Mynáře s Nejedlým v minulosti naštval

Seznam Zprávy

Ve vyjádření pro Seznam Zprávy Ivo Velíšek odmítl, že by za jeho odvoláním mohlo být nějaké pracovní pochybení.

Oct 10

Hrad poslal policii na lékařku, která se pustila do Mynáře a Nejedlého

Seznam Zprávy

Pražská policie se zabývá trestním oznámením, které podala Kancelář prezidenta republiky. Prověřuje, jestli se lékařka Džamila Stehlíková nedopustila křivého obvinění, jak píší autoři udání.

May 29

Problém Nejedlý: Nemá smysl na Hradě jednat s lidmi bez prověrky, říká Rakušan

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjišťovaly, jak se koaliční politici staví k tomu, aby témata spojená s ruskou invazí na Ukrajinu probíral s experty u prezidenta i Zemanův poradce s úzkými vazbami na Kreml Martin Nejedlý.

May 7

Prezidentem je Martin Nejedlý. Kdo to neví, ať mě poslouchá, říká Soukup

Seznam Zprávy

Bývalý prezidentův spojenec se rozhodl promluvit: „Mám s tím strašlivou, lidsky i finančně doslova tragickou zkušenost,“ popisuje dnes majitel TV Barrandov na dobu, kdy věřil Zemanovi a čínským investicím.

Oct 20

Zemanův poradce Nejedlý: Odevzdal jsem diplomatický pas

Seznam Zprávy

Martin Nejedlý podle vlastních slov už odevzdal diplomatický pas prezidentské kanceláři. Na Ministerstvo zahraničí, které žádá o vrácení, ale ještě dokumenty nedorazily.

Oct 17

Kdo je spojkou na Hradě. Nejedlý odmítá, že by s Babišem navázal vztahy

Seznam Zprávy

Andrej Babiš dosud hodnotil hlavního prezidentova poradce Martina Nejedlého jen hanlivě. Averze je oboustranná. Vše začalo před 20 lety nepovedeným prodejem Unipetrolu firmě Agrofert, o němž rozhodla Zemanova vláda.

Aug 30

„Nic jsme neslibovali.“ Nejedlý u soudu popřel ovlivňování sportovních dotací

Seznam Zprávy

V kauze sportovních dotací se k soudu dostavily dvě vlivné figury. Martin Nejedlý a Jaroslav Faltýnek museli poodkrýt své personální vazby. Hradní lobbista se hájil prezidentskou kanceláří, soud se zajímal i o Faltýnkův diář.

Aug 22

Zemanova poradce Nejedlého sledovala BIS

Seznam Zprávy

Důvodem sledování byly Nejedlého ruské kontakty i obchodní aktivity.

Mar 3

Komentář: Poradce Nejedlý je klonem slovenského systému vyvolených

Seznam Zprávy

Závazek být prezidentem dolních deseti milionů (Miloš Zeman, 26. ledna 2013) už zapadal prachem. Vzpomínky na něj vytanou jen tu a tam a matně.

Feb 28

Mynář, Nejedlý a Tvrdík museli po návratu z Číny na test na koronavirus

www.seznamzpravy.cz

Premiér Andrej Babiš v pátek odpoledne na tiskové konferenci uklidňoval a vyzýval k zastavení paniky. Zdůraznil, že v Česku se zatím nepotvrdil jediný případ nákazy koronavirem, a řekl, že potraviny nedojdou. Reagoval tak na chování…