English

V konfliktu na Ukrajině nás nejspíš čeká významný posun, říká Petr Pavel

Seznam Zprávy

EXKLUZIVNĚ. „Nastane nová situace, kterou budeme muset řešit,“ vysvětluje prezident v rozhovoru pro Seznam Zprávy, co čeká od roku 2024.

More from Seznam Zprávy

Dec 18

V konfliktu na Ukrajině nás nejspíš čeká významný posun, říká Petr Pavel

Seznam Zprávy

EXKLUZIVNĚ. „Nastane nová situace, kterou budeme muset řešit,“ vysvětluje prezident v rozhovoru pro Seznam Zprávy, co čeká od roku 2024.

Sep 21

Roztržka Polska a Ukrajiny je jen nedorozumění, tvrdí Pavel a Čaputová

www.seznamzpravy.cz

Ukrajinský prezident zemím, které se rozhodly pokračovat v embargu na dovoz ukrajinského obilí, vyčetl, že nepřímo napomáhají Moskvě. Polsko si předvolalo ukrajinského velvyslance a vzkázalo, že „už Ukrajině nedodává výzbroj“.

Sep 19

Pohled šéfredaktora: Jaký je Petr Pavel prezident? Můžete mu to říct i vy

www.seznamzpravy.cz

Půl roku je dostatečně dlouhá doba, aby se po počátečním rozhlédnutí a zabydlení nového prezidenta na Hradě dalo už trochu bilancovat. Seznam Zprávy chystají akci, kde bude hostem prezident Petr Pavel. A vy můžete být u toho.

Sep 17

Pavel očekává v OSN i „konfrontační okamžiky“ na téma konfliktu na Ukrajině

www.seznamzpravy.cz

Účast na jednání vrcholného orgánu OSN vnímá Pavel jako šanci dát světu najevo, že Česká republika zastává racionální postoje, že má čím přispět a že je připravena mluvit hlasem rozumu, a nikoli konfrontace.

Aug 2

Prezident Pavel povolil 14 Čechům bojovat na Ukrajině, osm lidí do boje nepustil

www.seznamzpravy.cz

Prezident Petr Pavel povolil 14 Čechům vstoupit do ozbrojených sil Ukrajiny. Osmi lidem naopak žádost zamítl.

Apr 28

Pavel s Čaputovou museli v Kyjevě do krytu. Rusové útočili

Seznam Zprávy

Petr Pavel nepochybuje o tom, že ruské útoky na civilní cíle jsou záměrné. Řekl to na návštěvě Borodjanky, města, které se stalo jedním ze symbolů ruských krutostí. Na Ukrajinu se vydal spolu se slovenskou prezidentkou Čaputovou.

Apr 12

Armáda: I kdyby nebyl konflikt na Ukrajině, odvodní cvičení by proběhlo

Seznam Zprávy

Do nácviku odvodního řízení zapojí kraje zřejmě jen jednotky lékařů. Jsou to primárně samosprávy obcí a krajské úřady, kdo by v případě potřeby musel vojenské odvody zabezpečit. Včetně vyčlenění lékařů.

Apr 3

Prezident Pavel ukázal, kdo mu bude radit

www.seznamzpravy.cz

V poradním týmu prezidenta Petra Pavla budou ústavní právník Jan Kysela, ekonom David Marek, někdejší šéf důchodových komisí Vladimír Bezděk nebo expertka na sociální podporu Lucie Poláková.

Mar 27

Prezident Pavel se přestěhoval na Hrad

www.seznamzpravy.cz

Prezident Petr Pavel se dnes přestěhoval z Hrzánského paláce na Pražský hrad. Potvrdil to tiskový tým prezidenta. Podle mluvčí Markéty Řehákové by odpoledne měl mít Pavel na Hradě první schůzky.

Feb 4

Šťastné slovo: Pavel + Čaputová = splněný sen. Nebo taky zlý sen

www.seznamzpravy.cz

Pohádka má happy end. Takže bychom se už konečně mohli přestat dojímat. A vzít příběh slovenské prezidentky jako svého druhu varování.

Jan 28

Komentář: Zapomeňme na „generála“, prezident se jmenuje Petr Pavel

Seznam Zprávy

„Zvolení Petra Pavla není vítězstvím dobra nad zlem ani metaforou vývoje české společnosti. Je osobním vítězstvím vzdělaného, pracovitého a kultivovaného muže nad bezcharakterním a chaotickým populistou.“

Jan 28

Česko má nového prezidenta. Jak bude vládnout Petr Pavel

Seznam Zprávy

Novým prezidentem České republiky je Petr Pavel. V druhém kole voleb získal XXX procent.

Jan 28

Nový prezident Petr Pavel: Život bod po bodu

www.seznamzpravy.cz

Armádní generál v záloze Petr Pavel byl zvolen novým prezidentem České republiky. Projděte si klíčové momenty jeho dosavadní kariéry.

Jan 28

Babiš utrpěl historickou porážku, prezidentem bude Petr Pavel

Seznam Zprávy

Původní predikce výsledků druhého kola přímé volby prezidenta: Petr Pavel zvítězí s 58 procenty hlasů, Andrej Babiš dostane 42 procent.

Jan 21

Průzkum pro ČT: Tento týden by finále volby prezidenta vyhrál Petr Pavel

Seznam Zprávy

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel.

Oct 25

Německý prezident Steinmeier přicestoval do Kyjeva

www.seznamzpravy.cz

Steinmeier přicestoval dnes ráno do Kyjeva vlakem. Během dne bude jednat s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Mar 29

První zraněný Čech bojující ve válce na Ukrajině, léčí se v Kyjevě

Seznam Zprávy

Na Ukrajině utrpěl zranění první český dobrovolník, který se tam vydal bojovat. Se zraněním leží v Kyjevě. Seznam Zprávám to potvrdily dva důvěryhodné zdroje.

Mar 1

Naši reportéři na Ukrajině: Před Kyjevem pokračuje lov na ruské diverzanty

Seznam Zprávy

Reportéři Seznam Zpráv přinášejí rozhovor s ukrajinskými policistkami ze Žitomiru. Město ležící zhruba 130 kilometrů před Kyjevem, ostřelují každou chvíli ruské rakety.

Feb 4

Tři strategie, jak ochránit investice před možným konfliktem na Ukrajině

Seznam Zprávy

Geopolitické napětí kolem Ruska a Ukrajiny dále narůstá. Potenciální vojenský konflikt může mít negativní dopad nejen na politiku a obyvatele, ale také na finanční trhy. Stratégové banky UBS radí, jak ochránit své portfolio.

Jan 13

Na konflikt s Ruskem se připravují i muslimští bojovníci na Ukrajině

Seznam Zprávy

Spojuje je společný nepřítel. Muslimští bojovníci se připravují na boj v řadách ukrajinské armády v případě, že by ruští vojáci na sousední zemi zaútočili.