English

Zázrak z Katalánska. Největší vlastenci touží pokořit Real i Barcelonu

Seznam Zprávy

Španělská nejvyšší soutěž La Liga má nečekanou podobu: v čele stojí katalánský klub FC Girona, jenž nikdy nedosáhl ani na medailové umístění. Za ním je Real Madrid, další giganti Barcelona či Atlético Madrid ztrácejí dost.

More from Seznam Zprávy

Jun 1

Není elegantní, ale dává góly. Real Madrid má do finále ideálního žolíka

www.seznamzpravy.cz

Nejslavnější a nejúspěšnější klub světa Real Madrid prahne po jubilejní patnácté koruně vládce kontinentu. K triumfu ve finále Ligy mistrů proti německému týmu Borussia Dortmund jí může dopomoci svérázný střelec zvaný Joselu.

Apr 8

Hvězdu Sigmy Olomouc chtěl i Real Madrid, šéf klubu ale řekl ne

Seznam Zprávy

Útočník Milan Kerbr se chlubí stříbrnou medailí z EURO 1996 v Anglii, přestože na něm nenastoupil ani na minutu. S nabídkou přišel slavný Real Madrid, ale Kerbr poznal jen nejvyšší domácí soutěž v dresu Sigmy Olomouc.

Feb 21

Mbappé a Real Madrid. Dětský sen, který se francouzské hvězdě konečně splnil

Seznam Zprávy

Je to jedna z největších fotbalových zpráv roku. Konečně se potvrdilo, že vynikající francouzský fotbalista, útočník Paris St-Germain Kylian Mbappé v létě přestoupí do Realu Madrid.

Jan 25

Zázrak z Katalánska. Největší vlastenci touží pokořit Real i Barcelonu

Seznam Zprávy

Španělská nejvyšší soutěž La Liga má nečekanou podobu: v čele stojí katalánský klub FC Girona, jenž nikdy nedosáhl ani na medailové umístění. Za ním je Real Madrid, další giganti Barcelona či Atlético Madrid ztrácejí dost.

Nov 29

Tohle není Real Madrid. Sparta se bát nemusí, ukazuje kronika z Letné

Seznam Zprávy

Přetěžký zápas čeká Spartu Praha v pátém kole základní skupiny Evropské ligy. Aby mohla pomýšlet na postup, musí nyní doma bodovat – nejlépe ovšem porazit – španělský Betis Sevilla, jenž bezpečně stojí na první příčce.

Oct 31

Real Madrid našel nového Zidana, který umí všechno

www.seznamzpravy.cz

Letní posila španělského velkoklubu kouzlí. Jude Bellingham pravidelně ukazuje, že je budoucností Realu Madrid. Naposledy rozhodl zápas s Barcelonou, který otočil hned dvěma trefami. A Nosiči vody diskutovali o jeho vzestupu.

Aug 6

Kvíz: Co víte o Lize mistrů, sparťani? A vy ostatní?

Seznam Zprávy

Je tu pravidelný víkendový kvíz, tentokrát otestujeme vaše znalosti z milionářské soutěže, jak se někdy říká fotbalové Lize mistrů.

Jul 23

Kvíz pro znalce fotbalu: Co víte o české fotbalové lize

Seznam Zprávy

V sobotu začala v České republice nová fotbalová sezóna, s ní přichází i náš další test vašich sportovních znalostí.

Jun 29

Real Madrid v šoku. Sestřelil ho Skuhravý, kterému tehdy sotva bylo 18

Seznam Zprávy

Tvrdí se, že umění dávat góly nelze naučit, že musí být útočníkovi vloženo do kolébky. Tomáš Skuhravý tento názor podtrhuje. Góly i na nejvyšší úrovni střílel už v dorosteneckém věku.

Jun 10

Večer se hraje finále Ligy mistrů. Rozhodnout může nenápadný trumf City

Seznam Zprávy

Měří jen 173 centimetrů, ale fotbalovým uměním nyní převyšuje všechny ostatní. Portugalský záložník Bernardo Silva rozběhá soupeře a doslova upotí celé hřiště, rozděluje přesné přihrávky a střílí góly.

May 15

Obrazem: O titulu ve fotbalové lize je rozhodnuto. A získala ho Slavia

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy sledovaly souboje fotbalistek pražských „S“. Úspěšněji z nich nakonec vyšly hráčky z Edenu.

Sep 15

Real Madrid chystá „fond Mbappé“ a pohádkový stadion. Pérez ví, jak uspět

Seznam Zprávy

Real Madrid, historicky nejúspěšnější klub Ligy mistrů, stojí na prahu nové éry. V Madridu přestavují stadion, který pomůže vydělat i na příchod superhvězdy Kyliana Mbappého. VIze zní: vrátit Bílý balet zpět na fotbalové výsluní.

Sep 12

V dresu Sparty vyřadil Real Madrid, jako trenér uspěl na obou polokoulích

Seznam Zprávy

Jako hráč kopal za Cheb, Spartu nebo Bohemians. Když se přesunul do funkce trenéra, získal dva tituly v české lize a primát bral i v Austrálii. Hostem pořadu Ušák byl fotbalový trenér Vítězslav Lavička.

Jul 16

Glosář Jaromíra Bosáka: Real, či Citizens? Bayern může opustit Lewandowski

Seznam Zprávy

Skončilo Euro a ve fotbalovém světě se v Evropě upírá zrak na přestupy velkých hvězd. A že jich letos není na obzoru málo.

Jun 28

Kometa jménem Holeš sní o anglické lize

Seznam Zprávy

Fotbalová kometa a v 28 letech? Ne, v případě Tomáše Holeše to není protimluv. Prožívá zázračný rok, v jehož průběhu střílí jeden historický gól za druhým. V derby Spartě, Arsenalu. A teď posunul reprezentaci do čtvrtfinále Eura.

Jun 16

Nováček v první lize covidových vakcín. Jak si stojí ve srovnání s ostatními?

Seznam Zprávy

Vakcína proti covidu-19 americké společnosti Novavax v pondělí představila výsledky velkého klinického testu. S 90% účinností má nakročeno k tomu, aby v brzké době rozšířila arsenál zbraní proti pandemii. Co o látce zatím víme?

Apr 28

PSG vyzve v Lize mistrů Manchester City. Souboj hvězd i „arabské derby“

Seznam Zprávy

Oba kluby spojuje podobný příběh. PSG i Manchesteru City k úspěchu pomohly ropné dolary, napojení na arabský svět. Semifinále Ligy mistrů proti sobě ale staví dvě názorově různé fotbalové i politické ideje.

Apr 6

Souboje gigantů a portugalská Sněhurka. Začíná čtvrtfinále Ligy mistrů

Seznam Zprávy

Liga mistrů je zpět s plnou parádou. Dočká se Liverpool odvety proti Realu Madrid? Rozjeté City má zastavit zázračné dítě, Porto chce proti Chelsea pokračovat v pohádce a PSG s Neymarem touží sesadit nesmrtelný Bayern.

Aug 12

Začíná čtvrtfinále Ligy mistrů. Program zkomplikovaly pozitivní testy

Seznam Zprávy

Milionářská soutěž vstupuje do své finální fáze. Ve hře o slavný ušatý pohár zbývá jen poslední osmička vyvolených. Dohrání Ligy mistrů v Lisabonu zkomplikovaly pozitivní testy na koronavirus.

Aug 10

Dohrání Ligy mistrů v ohrožení. Atlético hlásí dva nakažené

Seznam Zprávy

Španělský tým v oficiálním prohlášení uvedl, že má dva nakažené nemocí covid-19. Oba pozitivně testovaní jsou v izolaci. Jak to ohrozí dohrávání Ligy mistrů a čtvrtfinále Atlética proti Schickově Lipsku?