English

Do Prahy přijede v pondělí až tisíc traktorů. Kde hrozí zácpy?

Seznam Zprávy

Zemědělci se chystají na pondělní protest. Do Prahy vyrazí po šesti trasách, upozornit chtějí na problémy tuzemského zemědělství i projevit nesouhlas s politikou EU. Na jejich příjezd se připravují České dráhy i policie.

More from Seznam Zprávy

May 22

Peníze dostanete, slyšeli zemědělci. Protesty v Praze proto ještě zváží

Seznam Zprávy

Ministři zemědělství a financí potvrdili zemědělcům slíbené peníze na letošní a příští rok. Společně budou ještě jednat a není jisté, že Prahu 4. června opět zablokují traktory.

Mar 14

Pýcha: Čeští zemědělci se 20. března připojí k evropským protestům

Seznam Zprávy

Protesty zemědělců se budou konat u příležitosti jednání Evropské rady, které připadá na 21. března. Uskuteční se po celém Česku i na hranicích, sdělil předseda Zemědělského svazu Martin Pýcha.

Mar 7

Protest zemědělců končí, traktory míří domů. Policie musela zasahovat

Seznam Zprávy

Letošní třetí protest zemědělců končí. Tisíce farmářů neuklidnila ani slova ministra zemědělství, slibů mají podle svých slov dost. Policie řešila srážku traktoru s vozem i hnůj na kolejích.

Mar 5

Policie: Čtvrteční protest zemědělců může komplikovat dopravu v Praze

www.seznamzpravy.cz

Protestní akci svolali na čtvrtek představitelé Agrární komory a Zemědělského svazu. Motoristé by měli ráno a dopoledne počítat s komplikacemi v dopravě, varuje pražská policie.

Mar 1

Zemědělci po jednání s Výborným: Další protesty nejsou zažehnané

www.seznamzpravy.cz

Po jednání s ministrem zemědělství vidí zemědělci posun, stále však zastávají názor, že body pro odvolání dalšího protestu nebyly ministerstvem naplněny.

Feb 29

Čekejte další traktory. Příjmy zemědělců jsou nejníž za deset let

www.seznamzpravy.cz

Demonstrace rolníků se mohou opakovat, protože mnohým nezbývá nic jiného. Reálné ceny zemědělských produktů se totiž hluboko propadly, podle Eurostatu o deset procent pod cenovou úroveň před krizí. To je nejhorší bilance v EU.

Feb 22

„Tento rok mnozí nepřežijeme.“ Jeli jsme se zemědělci traktorem do Brna

Seznam Zprávy

Zemědělci po celé zemi ve čtvrtek pokračují v demonstracích. Vadí jim byrokracie, špatné nastavení dotací a dovoz ze zemí, které nemusejí dodržovat legislativu EU. Seznam Zprávy s nimi vyrazily na protestní jízdu do Brna.

Feb 22

Zemědělci protestovali, s traktory vyjeli na hranice

Seznam Zprávy

Zemědělci po celé zemi demonstrují, nelíbí se jim byrokracie, nastavení dotací i boj proti změnám klimatu. SZ Byznys pro vás sleduje protesty na hraničním přechodu v Hodoníně.

Feb 19

Hasíme požár, ale nepůjde to hned, říká ministr k protestům zemědělců

Seznam Zprávy

Protesty, na které se nabaluje také dezinformační scéna, mohou poškodit obraz zemědělství v očích veřejnosti, obává se ministr Marek Výborný (KDU-ČSL). Problémy českých zemědělců ale uznává.

Feb 12

Protestující polští zemědělci na hranicích vysypali ukrajinské obilí

www.seznamzpravy.cz

Polští zemědělci, kteří protestují na hranicích s Ukrajinou, vysypali na silnici obilí ze tří ukrajinských kamionů. Polská policie zahájila vyšetřování.

Feb 9

Nespokojení čeští zemědělci svolávají do Prahy protivládní demonstraci

www.seznamzpravy.cz

Nespokojení zemědělci nesouhlasí s politikou vlády a žádají její demisi. Jejich iniciativu zatím nepodpořila žádná významná zemědělská organizace ani Agrární komora ČR. V Praze očekávají 19. února přes tisíc traktorů.

Jan 28

Zapojí se do protestů i čeští zemědělci? Ministr věří, že nebudou mít důvod

Seznam Zprávy

Evropské zemědělství se potýká s problémy, které v několika zemích rozpoutaly protesty. Potíží není jen zelená nafta, ale i byrokracie nebo Green Deal. Čeští zemědělci by se do protestů také mohli zapojit.

Mar 8

České poště hrozí insolvence, varoval ministr Rakušan

www.seznamzpravy.cz

Česká pošta se chystá na transformaci, při které se bude zbavovat i řady poboček, především ve větších městech. Bez toho by státnímu podniku hrozila na konci roku insolvence, potvrdil ministr vnitra Vít Rakušan.

Apr 25

Nejtěžší rána pro českou ekonomiku se blíží, Češi začnou šetřit

www.seznamzpravy.cz

Celkový index důvěry v českou ekonomiku roste, ale propad u spotřebitelské důvěry nevěstí nic dobrého. Růstu české ekonomiky totiž domácnosti svými útratami hodně pomáhaly, nyní tvrdí, že se jejich finanční situace zhoršila.

Sep 15

Rána pro české Airbnb podnikatele. Nabízet byt jako hotel je přestupek

Seznam Zprávy

Pražský magistrát vydal klíčový dokument pro budoucnost Airbnb v Česku. Majitel bytu v centru Prahy podle nich spáchal přestupek tím, že prostory používal jiným způsobem, než pro který byly zkolaudovány.

Mar 27

Komentář: Nový obchod s uměním. Na koho čeká první česká velká rána?

Seznam Zprávy

Obrázek sloupku z deníku New York Times se prodal za 575 tisíc dolarů. Co se to děje?

Dec 9

Desítky českých restaurací na protest nezavřely, zasahovala policie

Seznam Zprávy

Protažením otevírací doby nad rámec povolené osmé hodiny večerní se do protestu proti vládnímu nařízení zapojily nejméně desítky hospod po celém Česku.

Aug 9

Naši činnost lidé vítají, protesty jsou politické, říká velitel českých hasičů v Bejrútu

Seznam Zprávy

Ve středu večer přistálo letadlo s českým USAR týmem v Bejrútu, aby jeho členové pomohli se situací po obrovské explozi. O současné situaci mluvil se Seznam Zprávami vedoucí týmu Jiří Čmakal.

Jun 26

V Praze se chystají podzimní veletrhy, většinou s českou účastí

www.seznamzpravy.cz

Pořadatelé veletrhů v Praze připravují akce na podzim. V letňanském areálu PVA EXPO se podle největšího organizátora veletrhů a výstav, společnosti ABF, uskuteční především akce podporující české vystavovatele.

May 14

Po stopách ruského špiona v Praze: setkal se s českými politiky

Seznam Zprávy

Andrej Viktorovič Končakov působí dva roky jako ředitel Ruského střediska vědy a kultury. Z této pozice se pak mohl zcela legitimně dostat k řadě významných českých představitelů.