English

Toxický Visegrád. Osudová schůzka v Praze rozhodne, co s ním dál

Seznam Zprávy

Aktuální výroky slovenského premiéra Fica o Ukrajině odhalily hluboké příkopy mezi státy V4, za které může hlavně ruská invaze. Podle polského premiéra Tuska pražský summit ukáže, jestli má existence skupiny další smysl.

More from Seznam Zprávy

May 18

Ministr: Blížíme se k pozitivní prognóze zdravotního stavu premiéra Fica

www.seznamzpravy.cz

Blížíme se k pozitivní prognóze zdravotního stavu premiéra Fica, uvedl místopředseda vlády a ministr obrany Kaliňák. Fico je podle něj při vědomí.

May 18

Šiřitelé ruské propagandy v Česku zneužívají atentát na premiéra Fica

Seznam Zprávy

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica už masivně zneužívají čeští „obchodníci se strachem“, kteří dlouhodobě nahrávají ruské propagandě. Seznam Zprávy zmapovaly jejich snahy rozklížit v napjaté době českou společnost.

May 17

Čeští policisté se budou zabývat dvěma příspěvky schvalujícími útok na Fica

www.seznamzpravy.cz

Dvěma internetovými příspěvky, které schvalují středeční útok na premiéra Slovenska Roberta Fica, se bude zabývat česká policie. Za schvalování trestného činu mohou soudy pachateli uložit až roční vězení.

May 17

Premiér Fico zůstává na jednotce intenzivní péče. Podrobil se CT vyšetření

www.seznamzpravy.cz

Premiér Slovenské republiky Robert Fico nadále zůstává na jednotce intenzivní péče. Podstoupil ale CT vyšetření, které prý dopadlo dobře. Ránu mu na operačním sále vyčistí a udělají obvazy.

May 16

Komentář: Krev Roberta Fica by měla probudit českou politiku

www.seznamzpravy.cz

Politický soupeř není ani „zrádce“, ani „koště“. Šikování je nejsnazší cesta k moci, ale má své neblahé důsledky.

May 16

Kdo zastoupí premiéra Fica, než se zotaví? Kandidátů je víc

Seznam Zprávy

Zatímco slovenský premiér bojuje na jednotce intenzivní péče s následky střelných zranění, jež mu způsobil atentátník, Slovensko řeší, kdo ho ve funkci zastoupí. Jasno bude s největší pravděpodobností před dalším zasedáním vlády.

May 15

Z místa činu: Několik snímků ukazuje atentát na premiéra Fica

www.seznamzpravy.cz

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes ve městě Handlová postřelen. Podle úřadu vlády je jeho život ohrožen.

May 15

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelil atentátník

Seznam Zprávy

Slovensko šokoval atentát na premiéra Roberta Fica. V Handlové ho útočník zranil několika výstřely. Atentátník byl na místě zadržen.

Apr 16

Slovenský premiér Fico odmítl nový migrační pakt EU

www.seznamzpravy.cz

„Toto není ta solidarita, o které jsme hovořili,“ řekl slovenský premiér Robert Fico ke schválené úpravě migračního paktu. Jeho vláda prý hodlá prosazovat „suverénní zahraniční politiku.“

Mar 10

Babiš premiér. Byl by jako Fico, nebo spíš Orbán?

Seznam Zprávy

Pokud by byl Andrej Babiš premiérem, nechal by se zaslepit touhou po pomstě jako Robert Fico, nebo by volil orbánovsky pragmatický přístup? Seznam Zprávy nově přinášejí vždy v neděli část podcastu Vlevo dole v textové podobě.

Mar 5

Slovenský premiér Fico vybídl šéfa ústavního soudu k rezignaci

www.seznamzpravy.cz

Robert Fico kritizuje postup slovenského ústavnímu soudu při zveřejňování rozhodnutí pozastavit části změn v trestním zákoníku. Slovenský premiér kvůli tomu volá po odstoupení šéfa ústavního soudu Ivana Fiačana.

Mar 5

Fico „vyštval“ Globsec. V Praze dostane konference záštitu Pavla

Seznam Zprávy

Slovenská bezpečnostní konference Globsec se stěhuje z Bratislavy do Prahy. Informaci Seznam Zprávám s konečnou platností potvrdilo vedení think-tanku, který sídlí na Slovensku.

Mar 2

Žoviální Fico slavil se ženami. Po Paříži a Praze „je to balzám na duši“

Seznam Zprávy

Strana slovenského premiéra Fica odstartovala sérii oslav Mezinárodního dne žen. Seznam Zprávy se vypravily na akci do Prešova na východě země. V tamním divadle zaznívaly košilaté vtipy i vyznání vůči Rusku.

Feb 27

Fico a Orbán v Praze: Objetí od Klause, úsměv od Zemana, těžké chvíle s Fialou

Seznam Zprávy

Premiéři Visegrádské skupiny se na summitu v Praze ani nepokoušeli tajit rozdíly, které mezi nimi panují v otázce Ukrajiny. Viktor Orbán a Robert Fico si jeli „zlepšit náladu“ za Milošem Zemanem, Orbán i za Václavem Klausem.

Nov 24

Nepřijel jsem jen ze zdvořilosti, řekl Fico po jednání s Fialou

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala jednal se slovenským premiérem Ficem o spolupráci v energetice, dopravě, bezpečnosti i obraně. Na jaře budou společně zasedat vlády obou zemí.

Nov 24

Návštěva Roberta Fica v Česku pokračuje přijetím u českého premiéra

www.seznamzpravy.cz

Petr Fiala přijal ve Strakově akademii slovenského premiéra Fica. Mají jednat o bilaterální spolupráci i aktuálních otázkách evropské politiky.

Oct 25

Fico se stal počtvrté premiérem

Seznam Zprávy

„Bumerang“ slovenské politiky se definitivně vrací. Předseda strany Směr Robert Fico se ve středu odpoledne stal předsedou vlády. U moci je už počtvrté ve své politické kariéře.

Sep 15

Fico jako premiér? Hrál by hru jako Orbán, říká poradce Čaputové

Seznam Zprávy

Už je to více než pět let, co musel Robert Fico opustit post slovenského premiéra. Smetla ho vlna obřích protestů po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Teď má ale šanci se do čela Slovenska vrátit. Kam země směřuje?

Dec 30

Obrazem: První rok premiéra Petra Fialy

Seznam Zprávy

Patříte k jeho fanouškům, nebo ho nemůžete vystát? Podívejte se na nejvýznamnější okamžiky českého premiéra na snímcích z roku 2022.

Mar 1

Komentář: Trojnásobného premiéra Fica rozdrtil sólista Matovič

Seznam Zprávy

Ze Slovenska se po sobotních parlamentních volbách rozletěly do světa tři zprávy: jedna skvělá, jedna smutná a jedna špatně čitelná.