English

Rozděl a panuj. Anebo ne? Slovenská vláda přemýšlí, co udělá s RTVS

Lupa.cz

Slovenský telerozhlas je fackovacím panákem vlády. Současnému vedení RTVS politici vyčítají i věci, za které nemůže. Vláda chtěla RTVS rozdělit, ale teď se asi vydá jinou cestou.

More from Lupa.cz

Jun 20

Slovenský parlament zrušil RTVS, už za deset dnů vznikne STVR

Lupa.cz

Slovenští vládní poslanci schválili zrušení Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). Od července nahradí současné veřejnoprávní médium nová instituce s názvem Slovenská televize a rozhlas (STVR).

Jun 4

Slovenský poslanec popsal, jaké personální změny čekají RTVS

Lupa.cz

Předseda mediálního výboru slovenského parlamentu otevřeně promluvil o tom, jak se změní národní televize a rozhlas po přijetí nového zákona. Avizoval například konec moderátorů hlavního diskusního pořadu.

Apr 24

Slovenská RTVS zanikne, vznikne STVR. Současný ředitel skončí

Lupa.cz

Slovenská vláda schválila zákon, který ruší současnou podobu Rozhlasu a televize Slovenska. Po schválení zákona automaticky skončí stávající ředitel Ľuboš Machaj. Obratem vznikne nové médium pod zkratkou STVR.

Apr 11

Prima, Český rozhlas a RTVS připravují seriál Tisíc hlasů

www.lupa.cz

Ve spolupráci televize Prima, Českého rozhlasu a slovenského RTVS vzniká šestidílný seriál Tisíc hlasů. Tvůrci se inspirovali prvními roky rozhlasového vysílání v Československu.

Mar 12

Generální ředitel Českého rozhlasu vydal prohlášení na podporu RTVS

www.lupa.cz

Český rozhlas sleduje s velkým znepokojením současné dění kolem Rozhlasu a televize Slovenska. Generální ředitel René Zavoral vydal prohlášení, v němž se zastal práce současného vedení RTVS.

Mar 12

Slovenská vláda chce zrušit RTVS a nahradit ji novou institucí

www.lupa.cz

Slovenské ministerstvo kultury zveřejnilo návrh zákona, který mění podobu veřejnoprávního vysílání. Ruší se RTVS jako organizace, místo ní má vzniknout nová instituce s názvem Slovenská televize a rozhlas.

Mar 11

Rozděl a panuj. Anebo ne? Slovenská vláda přemýšlí, co udělá s RTVS

Lupa.cz

Slovenský telerozhlas je fackovacím panákem vlády. Současnému vedení RTVS politici vyčítají i věci, za které nemůže. Vláda chtěla RTVS rozdělit, ale teď se asi vydá jinou cestou.

Dec 5

Slovenská vláda chce seškrtat financování RTVS, ušetří 55 milionů eur

www.lupa.cz

Slovenská vláda představila balíček opatření, která mají v roce 2024 pomoci státnímu rozpočtu. Součástí změn je seškrtání financí pro Rozhlas a televizi Slovenska o 54,8 milionu eur.

Nov 16

Slovenská vláda vytáhla do boje s médii. Část soukromých ignoruje, RTVS asi rozdělí

Lupa.cz

Vláda Roberta Fica se zostra pustila do mediálního trhu. Premiér označil vybraná média za nepřátelská. Spojený telerozhlas se má po letech zase rozdělit na dvě samostatné instituce.

Jun 27

Slovenský RTVS letos dostane 41,5 milionu eur

www.lupa.cz

Slovenští poslanci definitivně schválili změnu financování Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS), která vstoupí v platnost od 1. července. Televizní poplatky se vybírají do 30. června, potom skončí a na zbytek roku dostane telerozhlas…

May 9

Slovenská RTVS :24 má novou grafiku, pořady a studio

Lupa.cz

Od 9. května vysílá slovenská zpravodajská televize RTVS :24 v nové grafice, z nového studia a s novými pořady. Slibuje až dvojnásobek premiérových pořadů ve srovnání s dosavadní podobou.

Sep 16

Bývalého šéfa RTVS Jaroslava Rezníka zaměstnal Český rozhlas

Lupa.cz

Český rozhlas zaměstnal bývalého generálního ředitele Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) Jaroslava Rezníka. Na pozici odborného pracovníka nastoupil od září.

Mar 17

Slovenská stanice RTVS 24 se změní na stálý program

Lupa.cz

Slovenská veřejnoprávní televize udělá ze zpravodajské stanice RTVS 24 stálý program. V současné době pod tímto názvem vysílá nepřetržité zpravodajství na původní pozici nostalgického okruhu Trojka. Jeho programové schéma od 28. února…

Feb 27

Slovenská televize spustí zpravodajský kanál RTVS 24

Lupa.cz

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS reaguje na ruskou invazi na Ukrajinu a spouští nepřetržitý zpravodajský program. Až dosud žádnou takovou stanici neměla, nonstop zprávy poskytoval soukromý kanál TA3.

Dec 16

Novináři Českého rozhlasu protestují proti nové ředitelce zpravodajství

Lupa.cz

Stovky zaměstnanců a externích spolupracovníků Českého rozhlasu podepsaly otevřený dopis generálnímu řediteli Renému Zavoralovi. Ohrazují se v něm proti jmenování Jitky Obzinové do funkce ředitelky zpravodajství. „Vámi oznámená nová…

May 4

Reakce vedení ČT a Českého rozhlasu na návrh majetkových přiznání pro novináře

Lupa.cz

Generální ředitelé Českého rozhlasu a České televize ve společném prohlášení upozorňují, že chystané zavedení majetkových přiznání novinářů těchto médií je nesystémový legislativní krok, jehož jediným účelem je snaha o omezování…

Dec 2

Slovenská RTVS před Vánoci spustí třetí televizní program

Lupa.cz

V neděli 22. prosince 2019 se brzy ráno rozšíří nabídka slovenských televizních stanic o třetí program veřejnoprávní RTVS. Není to první pokus o rozšíření televizní služby RTVS, už v letech 2008–2011 vysílala sportovně zaměřená Trojka.…

May 30

[aktualita] Programovým ředitelem slovenské veřejnoprávní RTVS se stal Marek Ťapák

Lupa.cz

Televizní část slovenské veřejnoprávní RTVS má nového programového ředitele, kterým se stal Marek Ťapák. Od 1. června vystřídá Tibora Búzu. Ťapák začal svoji hereckou kariéru na slovenské Nové scéně, kde od roku 1996 působil jako její…

Mar 28

Básník Kukal, který proslul tweetováním za ministerstvo kultury, hledá novou práci

Lupa.cz

Za své vtipné tweety na účtu ministerstva kultury získal Petr Kukal v roce 2016 Křišťálovou Lupu v kategorii Obsahová inspirace. Politické obsazení rezortu se ale změnilo a básník k 23. únoru o správu twitterové účtu ministerstva přišel.…

Mar 16

Přímé přenosy sportovních utkání už bude slovenská RTVS natáčet pouze v HD kvalitě

Lupa.cz

Od poloviny března budou moci diváci slovenské veřejnoprávní televize RTVS sledovat všechny zápasy z play off hokejové Tipsport ligy ve vysokém rozlišení. HD kvalita se ale nebude týkat jen slovenské hokejové nebo fotbalové ligy, budou v…